Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Carnikavas novada domes saistošie noteikumi Nr. SN/2018/6

Carnikavā 2018. gada 21. martā

Grozījumi Carnikavas novada domes 2017. gada 20. septembra saistošajos noteikumos Nr. 2017/13 "Saistošie noteikumi par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Carnikavas novadā"

APSTIPRINĀTI
ar Carnikavas novada domes
2018. gada 21. marta lēmumu (prot. Nr. 5, 18. §)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
15. panta pirmās daļas 1. punktu,
21. panta pirmās daļas 14. punkta "e" apakšpunktu un 16. punktu,
43. panta trešo daļu, Atkritumu apsaimniekošanas likuma
8. panta pirmās daļas 3. punktu

Izdarīt Carnikavas novada domes 2017. gada 20. septembra saistošajos noteikumos Nr. 2017/13 "Saistošie noteikumi par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Carnikavas novadā" šādus grozījumus:

1. izteikt 3.9. apakšpunktu šādā redakcijā: "3.9. konteiners - savākto atkritumu novietošanai piemērots kustams priekšmets ar vāku.";

2. izteikt 7. punktu šādā redakcijā: "7. Atkritumu apsaimniekošanas zonā pašvaldība organizē pasākumu kopumu, kas nodrošina apsaimniekojamo sadzīves atkritumu daudzuma samazināšanu, tajā skaitā:

7.1. novērš atkritumu rašanās cēloņus;

7.2. attīsta atkritumu dalītu savākšanu;

7.3. ietver bioloģiski noārdāmu sadzīves atkritumu kompostēšanas veicināšanu;

7.4. iesaista sabiedrību un veic tās izglītošanu jautājumos, kas saistīti ar atkritumu šķirošanu.";

3. izteikt 9. punktu šādā redakcijā: "9. Atkritumu savākšanai novada administratīvajā teritorijā tiek izmantoti atkritumu konteineri vai šim nolūkam paredzēti trafarēti maisi. Sadzīves atkritumus saskaņā ar sadzīves atkritumu izvešanas laika grafiku izved ne retāk kā:

9.1. individuālās dzīvojamās mājās personām, kuras kompostē vai šķiro bioloģiski noārdāmos atkritumus - 1 (vienu) reizi mēnesī;

9.2. individuālās dzīvojamās mājās personām, kuras nekompostē vai nešķiro bioloģiski noārdāmos atkritumus - 2 (divas) reizes mēnesī;

9.3. daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas - 1 (vienu) reizi nedēļā;

9.4. nekustamie īpašumi (ēkas vai telpu grupas) ar galveno lietošanas veidu - komercdarbība - 2 (divas) reizes mēnesī;

9.5. ja nekustamā īpašuma lietošanai ir sezonāls raksturs (vasarnīca, dārza māja) - 5 (piecas) reizes gadā (ar tiesībām atkritumu radītājam noteikt grafiku šīm izvešanas reizēm).";

4. izteikt 15.1.1. apakšpunktu šādā redakcijā: "15.1.1. līgumā ar sadzīves atkritumu apsaimniekotāju, atbilstoši atkritumu apsaimniekošanas paradumiem, tas ir, vai bioloģiski noārdāmie atkritumi tiek kompostēti to atrašanās vietā, vai atkritumi tiek šķiroti un savākti atsevišķi un atbilstoši sadzīves atkritumu daudzumam, nosaka sadzīves atkritumu savākšanai nepieciešamo konteineru skaitu un tilpumu vai trafarēto maisu skaitu un tilpumu, konteineru iztukšošanas vai trafarēto maisu izvešanas biežumu, to saskaņošanas kārtību;";

5. izteikt 33. punktu šādā redakcijā: "Nešķirotu sadzīves atkritumu apsaimniekošanas (izņemot sadzīves atkritumu reģenerāciju) maksu atkritumu radītājam vai valdītājam veido:

33.1. pašvaldības lēmumā apstiprinātā maksa par sadzīves atkritumu savākšanu, pārvadāšanu, pārkraušanu, šķirošanu un citām normatīvajos aktos noteiktajām darbībām, ko veic pirms atkritumu reģenerācijas un kas samazina apglabājamo atkritumu apjomu, uzglabāšanu, dalītās atkritumu savākšanas, pārkraušanas un šķirošanas infrastruktūras objektu uzturēšanu atbilstoši līgumam, kuru noslēgusi pašvaldība un atkritumu apsaimniekotājs;

33.2. sabiedrisko pakalpojumu regulatora apstiprinātais tarifs par sadzīves atkritumu apglabāšanu atkritumu poligonos.";

6. izteikt 34. punktu šādā redakcijā: "Dome ar lēmumu nosaka 33.1. apakšpunktā noteikto maksu par atkritumu apsaimniekošanu."

Carnikavas novada domes priekšsēdētāja D. Jurēvica

Carnikavā 2018. gada 21. martā

 

Paskaidrojuma raksts
Carnikavas novada domes saistošajiem noteikumiem Nr. SN/2018/6 "Grozījums Carnikavas novada domes 2017. gada 20. septembra saistošajos noteikumos Nr. 2017/13 "Saistošie noteikumi par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Carnikavas novadā"

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums 1.1. Saistošie noteikumi izdoti saskaņā ar Atkritumu apsaimniekošanas likuma 8. panta pirmās daļas 3. punktu un likuma "Par pašvaldībām" 43. panta pirmās daļas 13. punktu.

1.2. Saistošo noteikumu mērķis ir uzlabot atkritumu apsaimniekošanas sistēmu un kārtību, lai samazinātu apglabājamo atkritumu daudzumu, kā arī samazināt un novērst vides piesārņojumu, uzturēt higiēnisku un cilvēka veselībai drošu vidi.

1.3. Carnikavas novada pašvaldības aģentūra "Carnikavas Komunālserviss" (turpmāk - Aģentūra), izvērtējot iepriekšējo Carnikavas novada domes 20.09.2017. saistošo noteikumu Nr. 2017/13 "Saistošie noteikumi par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Carnikavas novadā" spēkā esošo redakciju, konstatējusi, ka minētajos saistošajos noteikumos ir nepieciešami grozījumi.

2. Īss projekta satura izklāsts 2.1. Saistošo noteikumu grozījumu mērķis ir mainīt šobrīd spēkā esošās redakcijas saistošajos noteikumos noteikto minimālo atkritumu izvešanas biežumu un veikt grozījumus atbilstoši grozījumiem Atkritumu apsaimniekošanas likumā, kas stājas spēkā 01.01.2018.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu 3.1. Saistošo noteikumu īstenošanai netiek prognozēta finansiāla ietekme uz pašvaldības budžetu.

3.2. Saistošo noteikumu izpildes nodrošināšanai nav nepieciešams veidot jaunas pašvaldības institūcijas, darba vietas vai paplašināt esošo institūciju kompetenci.

3.3. Noteikumu izpilde tiek nodrošināta apstiprinātā budžeta ietvaros.

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz sabiedrību (mērķgrupām) un uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā 4.1. Sabiedrības mērķgrupa, uz kuru attiecināms saistošo noteikumu tiesiskais regulējums, ir novada administratīvās teritorijas un valsts iedzīvotāji, privātpersonas - fiziskas un juridiskās personas, kurām pieder īpašums Carnikavas novadā.

4.2. Saistošo noteikumu īstenošanai netiek prognozēta tieša ietekme uz uzņēmējdarbības vidi novada pašvaldības teritorijā.

5. Informācija par administratīvajām procedūrām 5.1. Saistošo noteikumu izpildi nodrošinās atkritumu apsaimniekotājs, ar kuru pašvaldībai ir noslēgts līgums par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām 6.1. Saistošo noteikumu izstrādes procesā nav notikušas konsultācijas ar sabiedrības pārstāvjiem. Pēc saistošo noteikumu projekta un tam pievienotā paskaidrojuma raksta izskatīšanas domes pastāvīgās komitejas sēdē un publicēšanas pašvaldības mājaslapā internetā un saņemto sabiedrības pārstāvju izteikto priekšlikumu vai iebildumu apkopošanas, būtiskākos no tiem (izvērtējot lietderības apsvērumus) paredzēts iekļaut saistošajos noteikumos.

6.2. Plānotais sabiedrības līdzdalības veids - informācijas publicēšana pašvaldības mājaslapā internetā un iesniegto priekšlikumu izvērtēšana.

Carnikavas novada domes priekšsēdētāja D. Jurēvica

18.04.2018