Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs

Ministru kabineta noteikumi Nr. 224

Rīgā 2018. gada 17. aprīlī (prot. Nr. 20 32. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2011. gada 17. maija noteikumos Nr. 369 "Obligātās nekaitīguma prasības pārtikai, kuras ražošanā izmanto ekstrahējošus šķīdinātājus"

Izdoti saskaņā ar Pārtikas aprites
uzraudzības likuma 4. panta otro daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2011. gada 17. maija noteikumos Nr. 369 "Obligātās nekaitīguma prasības pārtikai, kuras ražošanā izmanto ekstrahējošus šķīdinātājus" (Latvijas Vēstnesis, 2011, 78. nr.) šādus grozījumus:

1. Papildināt informatīvo atsauci uz Eiropas Savienības direktīvām ar 3. punktu šādā redakcijā:

"3) Komisijas 2016. gada 19. oktobra Direktīvas (ES) 2016/1855, ar ko groza Eiropas Parlamenta un Padomes Direktīvu 2009/32/EK par dalībvalstu tiesību aktu tuvināšanu attiecībā uz ekstrakcijas šķīdinātājiem, ko izmanto pārtikas produktu un pārtikas sastāvdaļu ražošanā."

2. Izteikt pielikuma 2.7. apakšpunktu šādā redakcijā:

"2.7. dimetilēteris attaukotu dzīvnieku izcelsmes olbaltumvielu produktu, tostarp želatīna1, ražošana 0,009 mg/kg attaukotos dzīvnieku izcelsmes olbaltumvielu produktos, tostarp želatīnā
kolagēna2 un kolagēna atvasinājumu, izņemot želatīnu, ražošana 3 mg/kg kolagēnā un kolagēna atvasinājumos, izņemot želatīnu"

3. Papildināt pielikuma 2. punktu ar 1. un 2. piezīmi šādā redakcijā:

"Piezīmes.

1 Želatīns ir dabīgs šķīstošs proteīns, kas sarec vai nesarec un ko iegūst tāda kolagēna daļējā hidrolīzē, kuru iegūst no kauliem, ādām un cīpslām saskaņā ar attiecīgajām prasībām Eiropas Parlamenta un Padomes 2004. gada 29. aprīļa Regulā (EK) Nr.  853/2004, ar ko nosaka īpašus higiēnas noteikumus attiecībā uz dzīvnieku izcelsmes pārtiku (turpmāk - regula  853/2004).

2 Kolagēns ir produkts uz proteīna bāzes, ko iegūst no dzīvnieku kauliem, ādām un cīpslām saskaņā ar attiecīgajām regulas 853/2004 prasībām."

Ministru prezidents Māris Kučinskis

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs

20.04.2018