Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Rīgas domes saistošie noteikumi Nr.28

Rīgā 2018.gada 26.martā (prot. Nr.24, 1.§)

Grozījumi Rīgas domes 2011.gada 1.marta saistošajos noteikumos Nr.114 "Rīgas pilsētas pašvaldības nolikums"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
21.panta pirmās daļas 1.punktu un 24.pantu

Izdarīt Rīgas domes 2011.gada 1.marta saistošajos noteikumos Nr.114 "Rīgas pilsētas pašvaldības nolikums" šādus grozījumus:

1. Izteikt 86.punktu šādā redakcijā:

"Ja Domes deputāts pārkāpj Domes sēdes reglamentu, runājot debatēs, Domes priekšsēdētājs pārtrauc viņa uzstāšanos debatēs un viņam vairs netiek dots vārds, lai izteiktu viedokli par konkrēto jautājumu."

2. Papildināt saistošos noteikumus ar 89.1punktu šādā redakcijā:

"89.1 Domes priekšsēdētājam ir tiesības pārtraukt jautājumu uzdošanu, ja Domes deputātu jautājumu uzdošanas ilgums par vienu lēmuma projektu kopā pārsniedz 20 minūtes, bet par lēmuma projektu par Pašvaldības budžetu - 90 minūtes, un ierosināt atlikt izskatāmā jautājuma izskatīšanu uz nākamo Domes sēdi. Gadījumā, ja lēmuma projekta vai tā atsevišķa punkta izskatīšana tiek atlikta, laika periodā līdz nākamajai Domes sēdei Domes deputātiem ir tiesības uzdot jautājumus ziņotājam un pieprasīt no viņa informāciju par atlikto jautājumu attiecīgās komitejas sēdē. Ziņotājam jānodrošina informācijas sniegšana visiem Domes deputātiem. Atliktā jautājuma izskatīšanu nākamajā Domes sēdē sāk ar debatēm, bez jautājumu uzdošanas ziņotājam."

3. Izteikt 102.1punktu šādā redakcijā:

"102.1 Katram Domes deputātam ir dota 1 minūte un 30 sekundes, lai īstenotu tiesības pēc balsošanas no vietas izteikties par balsošanas motīviem.".

Rīgas domes priekšsēdētājs N.Ušakovs

 

Paskaidrojuma raksts
Rīgas domes 2018.gada 26.marta saistošajiem noteikumiem Nr.28 "Grozījumi Rīgas domes 2011.gada 1.marta saistošajos noteikumos Nr.114 "Rīgas pilsētas pašvaldības nolikums""

1. Īss saistošo noteikumu satura izklāsts

Ar grozījumiem Rīgas domes 2011.gada 1.marta saistošajos noteikumos Nr.114 "Rīgas pilsētas pašvaldības nolikums" (turpmāk - saistošie noteikumi) tiek precizētas Rīgas domes priekšsēdētāja tiesības pārtraukt deputāta uzstāšanos debatēs, ja deputāts neievēro Rīga domes sēdes reglamentu; līdzīgi kā citu lielāko pašvaldību nolikumos tiek noteikts deputātu jautājumu uzdošanas ilgums par vienu lēmuma projektu, kā arī tiek pagarināts deputātam paredzētais laiks, lai pēc balsošanas izteiktos par balsošanas motīviem.

2. Saistošo noteikumu nepieciešamības pamatojums

Saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 24.panta pirmo daļu pašvaldības nolikums nosaka lēmumu pieņemšanas kārtību. Saistošie noteikumi nepieciešami, lai optimizētu Rīgas domes lēmumu pieņemšanas kārtību, proti, nodrošinātu konstruktīvāku lēmumu pieņemšanas procedūru un izvairītos no domes sēžu novilcināšanas.

3. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz pašvaldības budžetu

Neietekmē.

4. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā

Neietekmē.

5. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz administratīvajām procedūrām

Neietekmē.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām

Konsultācijas nav notikušas.

Rīgas domes priekšsēdētājs N.Ušakovs

27.03.2018