Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs

Ministru kabineta noteikumi Nr. 17

Rīgā 2018. gada 4. janvārī (prot. Nr. 1 37. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2017. gada 28. marta noteikumos Nr. 186 "Kārtība, kādā kredītiestāde, krājaizdevu sabiedrība un maksājumu pakalpojumu sniedzējs sniedz informāciju kontu reģistram un kontu reģistra informācijas lietotāji saņem kontu reģistra informāciju"

Izdoti saskaņā ar Kontu reģistra likuma
5. panta desmito daļu un 8. panta otro daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2017. gada 28. marta noteikumos Nr. 186 "Kārtība, kādā kredītiestāde, krājaizdevu sabiedrība un maksājumu pakalpojumu sniedzējs sniedz informāciju kontu reģistram un kontu reģistra informācijas lietotāji saņem kontu reģistra informāciju" (Latvijas Vēstnesis, 2017, 73., 224. nr.) šādus grozījumus:

1. Aizstāt 1.1. apakšpunktā vārdus "pieprasījuma noguldījumu un maksājumu kontiem" ar vārdiem "pieprasījuma noguldījumu, maksājumu un ieguldījumu kontiem".

2. Izteikt 19.1. apakšpunkta ievaddaļu šādā redakcijā:

"19.1. Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanas novēršanas dienestam, operatīvās darbības subjektiem, izmeklēšanas iestādēm, Finanšu un kapitāla tirgus komisijai, prokuratūrai, tiesām, Valsts ieņēmumu dienestam, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam, zvērinātiem tiesu izpildītājiem, pašvaldībām:".

3. Izteikt 19.1.6. apakšpunktu šādā redakcijā:

"19.1.6. vienlaikus ar šo noteikumu 19.1.2., 19.1.3., 19.1.4. vai 19.1.5. apakšpunktā minētajām ziņām izsniedz Kontu reģistra likuma 5. panta trešajā un 3.1 daļā minētās ziņas. Kontu reģistra 5. panta trešajā un 3.1 daļā minētās ziņas nesniedz zvērinātiem tiesu izpildītājiem un pašvaldībām;".

4. Papildināt noteikumus ar 19.4. apakšpunktu šādā redakcijā:

"19.4. Valsts ieņēmumu dienestam un pašvaldībām papildus šo noteikumu 19.1. apakšpunktā noteiktajam:

19.4.1. par ziņu sniedzēju, kurā atvērts ieguldījumu konts, - nosaukums, reģistrācijas numurs;

19.4.2. par konta veidu - ieguldījumu konts;

19.4.3. par konta turētāju - fizisko personu, kas ir Latvijas Republikas rezidents, - vārds, uzvārds, personas kods, konta numurs, konta atvēršanas un slēgšanas datums;

19.4.4. par konta turētāju - fizisko personu, kas ir Latvijas Republikas nerezidents, - vārds, uzvārds, dzimšanas datums, personu apliecinoša dokumenta numurs un izsniedzējas valsts nosaukums, konta numurs, konta atvēršanas un slēgšanas datums."

5. Izteikt 22. punktu un 23. punkta ievaddaļu šādā redakcijā:

"22. Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienests, operatīvās darbības subjekti, izmeklēšanas iestādes, Finanšu un kapitāla tirgus komisija, Valsts ieņēmumu dienests (kā reģistra lietotājs), tiesas, prokuratūra, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs, zvērināti tiesu izpildītāji, zvērināti notāri, pašvaldības pieprasa un saņem ziņas no reģistra tiešsaistes režīmā, izmantojot tīmekļa pakalpes, ievērojot XML shēmas struktūru.

23. Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienests, operatīvās darbības subjekti, izmeklēšanas iestādes, Finanšu un kapitāla tirgus komisija, tiesas, prokuratūra, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs, zvērināti tiesu izpildītāji, zvērināti notāri, pašvaldības un Latvijas Banka nosūta Valsts ieņēmumu dienestam papīra vai elektroniska dokumenta veidā šādu informāciju:".

6. Izteikt 39. punktu šādā redakcijā:

"39. Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienests, operatīvās darbības subjekti, izmeklēšanas iestādes, prokuratūra, tiesas, zvērināti tiesu izpildītāji, zvērināti notāri, bāriņtiesas un pašvaldības papildus kontu reģistra pieprasījuma mērķim norāda arī lietas numuru, kuras ietvaros reģistram nosūtīts informācijas pieprasījums."

7. Papildināt noteikumus ar 63. punktu šādā redakcijā:

"63. Šo noteikumu 1.1. apakšpunktā minētais pienākums attiecībā uz ziņu sniegšanu par ieguldījumu kontiem stājas spēkā 2018. gada 30. aprīlī. No 2018. gada 1. maija ziņu sniedzējs sniedz ziņas par ieguldījumu kontiem par laikposmu, sākot no 2018. gada 1. janvāra."

Ministru prezidents,
veselības ministra pienākumu izpildītājs Māris Kučinskis

Finanšu ministra vietā -
zemkopības ministrs Jānis Dūklavs

12.01.2018