Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs

Ministru kabineta noteikumi Nr. 3

Rīgā 2018. gada 4. janvārī (prot. Nr. 1 14. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2007. gada 3. jūlija noteikumos Nr. 458 "Komersantu - darbiekārtošanas pakalpojumu sniedzēju - licencēšanas un uzraudzības kārtība"

Izdoti saskaņā ar Bezdarbnieku un darba meklētāju atbalsta likuma
4. panta sesto daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2007. gada 3. jūlija noteikumos Nr. 458 "Komersantu - darbiekārtošanas pakalpojumu sniedzēju - licencēšanas un uzraudzības kārtība" (Latvijas Vēstnesis, 2007, 108. nr.; 2009, 38. nr.; 2011, 125. nr.; 2013, 129., 189. nr.; 2016., 205. nr.) šādus grozījumus:

1. Papildināt 24.3. apakšpunktu aiz vārda "līgumiem" ar vārdiem "izņemot līgumus, kas noslēgti ar darba devējiem potenciālo darbinieku atlasei darbam Latvijā (turpmāk - personāla atlase Latvijā)".

2. Papildināt 24.4. apakšpunktu aiz vārda "prasībām" ar vārdiem "izņemot personāla atlasi Latvijā".

3. Izteikt 24.6. apakšpunktu šādā redakcijā:

"24.6. attiecībā uz veicamo darbu un darba samaksu nodrošināt darba meklētājam darba attiecību nodibināšanu atbilstoši noteikumiem, kas nav sliktāki par darba piedāvājumā norādītajiem. Ja darbiekārtošanas pakalpojumus paredzēts sniegt ārvalstī, nodrošināt, ka darba meklētājam, nodibinot darba attiecības, darba samaksa mēnesī nav mazāka par attiecīgās valsts normatīvajos aktos vai darba koplīgumos noteikto minimālo mēneša darba algu normālā darba laika ietvaros;".

4. Papildināt 24.11. apakšpunktu aiz vārdiem "grozījumu kopijas" ar vārdiem "izņemot gadījumu, ja sadarbības līgumu par personāla atlasi Latvijā paredzēts slēgt atbilstoši aģentūrā iepriekš iesniegtajam šo noteikumu 11.3. apakšpunktā minētajam parauglīgumam".

5. Papildināt 26. punkta ceturto teikumu aiz vārdiem "nodrošināšanas pakalpojuma sniedzējs" ar vārdiem "un personāla atlases Latvijā pakalpojumu sniedzējs".

6. Izteikt 37. punkta otro teikumu šādā redakcijā:

"Kamēr licences darbība ir apturēta, licences saņēmējs nav tiesīgs reklamēt, piedāvāt vai sniegt darbiekārtošanas pakalpojumus un drīkst veikt tikai tās darbības, kas nepieciešamas pārkāpumu novēršanai."

7. Papildināt noteikumus ar 38.10. apakšpunktu šādā redakcijā:

"38.10. licences saņēmējs reklamē, piedāvā vai sniedz darbiekārtošanas pakalpojumus laikā, kamēr licences darbība ir apturēta."

8. Izteikt 41. punkta pirmo teikumu šādā redakcijā:

"Licences saņēmējs triju darbdienu laikā pēc lēmuma saņemšanas par licences darbības apturēšanu vai anulēšanu nodod licenci aģentūrā, elektroniskā dokumenta formā saņemto licenci un tās kopijas dzēš no datu nesējiem, informējot par to aģentūru, kā arī atsauc reklāmas izplatīšanu."

Ministru prezidents,
veselības ministra pienākumu izpildītājs Māris Kučinskis

Labklājības ministrs Jānis Reirs

09.01.2018