Ministru kabineta noteikumi Nr. 388
Rīgā 2017. gada 4. jūlijā (prot. Nr. 33 33. §)
Izdoti saskaņā ar Pārtikas aprites uzraudzības
likuma
4. panta ceturto daļu un 13. panta trešās daļas 3. punktu
Izdarīt Ministru kabineta 2015. gada 3. novembra noteikumos Nr. 624 "Kvalitātes, klasifikācijas un papildu marķējuma prasības augļu džemam, ievārījumam, želejai, marmelādei un saldinātam kastaņu biezenim" (Latvijas Vēstnesis, 2015, 218. nr.) grozījumu un izteikt 9. punktu šādā redakcijā:
"9. Ievārījums ir karsēts un līdz plūstošai konsistencei sagatavots augļu maisījums, kurš sastāv no viena veida vai vairāku veidu veseliem vai smalcinātiem augļiem, to mīkstuma vai biezeņa, kā arī no cukura un ūdens un kura šķīstošās sausnas saturs ir 43-59 procenti atbilstoši refraktometra rādījumiem. Šķīstošās sausnas saturs ievārījumā, kurā cukurs ir daļēji vai pilnībā aizstāts ar saldinātājiem, var būt mazāks par 43 procentiem."
Ministru prezidents Māris Kučinskis
Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs