Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Talsu novada domes saistošie noteikumi Nr. 29

Talsos 2016. gada 29. decembrī

Grozījumi Talsu novada domes 17.12.2009. saistošajos noteikumos Nr. 59 "Par sociālajiem pakalpojumiem Talsu novada pašvaldībā"

Izdoti pamatojoties uz likuma "Par pašvaldībām"
41. panta pirmās daļas 1. punktu, 43. panta trešo daļu un
Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma
35. panta trešo, ceturto daļu

Izdarīt Talsu novada pašvaldības 2009. gada 17. decembra saistošajos noteikumos Nr. 59 "Par sociālajiem pakalpojumiem Talsu novada pašvaldībā" (Talsu novada domes 17.12.2009. sēdes protokols Nr. 17, 35. §, lēmums Nr. 509) šādus grozījumus:

1. 5.12. punktā vārdus "sievietēm un bērniem" aizstāt ar vārdiem "bērniem, sievietēm un sievietēm ar bērniem";

2. 5.22. punktu papildināt ar 5.22.3. apakšpunktu: "5.22.3. jauniešiem pēc ārpusģimenes aprūpes, iestājoties pilngadībai. Pēc personas, kas realizē vecāku varu un sociālā darbinieka izvērtējuma pakalpojumu var uzsākt saņemt trīs mēnešus pirms pilngadības sasniegšanas";

3. 10.1. punktā vārdus "personas ar pārvietošanās traucējumiem" aizstāt ar vārdiem "personas ar funkcionēšanas traucējumiem";

4. 10.13.4. apakšpunktā vārdus "izziņu, ka ir pārvietošanās traucējumi" aizstāt ar vārdiem "izziņu, ka ir funkcionēšanas traucējumi";

5. 13.17.1. apakšpunktā vārdus "primārās veselības aprūpes ārsta izraksta" aizstāt ar "stacionāra izraksta vai primārā veselības aprūpes ārsta izraksta";

6. 13.17.3. apakšpunktā vārdu "atzinumu" aizstāt ar vārdu "lēmumu";

7. 15.2. punktā vārdus "sociālā pieņemto lēmumu" aizstāt ar vārdiem "sociālā dienestā pieņemto lēmumu".

Talsu novada domes priekšsēdētājs A. Lācarus

 

Saistošo noteikumu Nr. 29 "Grozījumi Talsu novada domes 17.12.2009. saistošajos noteikumos Nr. 59 "Par sociālajiem pakalpojumiem Talsu novada pašvaldībā""
paskaidrojuma raksts

Sadaļas nosaukums Sadaļas paskaidrojums
1. Projekta nepieciešamības pamatojums Talsu novada domes saistošo noteikumu projekts "Par grozījumiem 17.12.2009. saistošajos noteikumos Nr. 59 "Par sociālajiem pakalpojumiem Talsu novada pašvaldībā"" (turpmāk - noteikumu projekts) izstrādāts saskaņā ar Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 35. panta trešo daļu, saskaņā ar kuru Pašvaldība ir tiesīga no pašvaldības pamatbudžeta izmaksāt dažādus pabalstus ģimenes (personas) pamatvajadzību apmierināšanai, lai uzlabotu dzīves līmeni. Projektā ir precizēts pakalpojumu un pabalstu saņēmēju loks. Turklāt ir precizēti jēdzieni, pamatojoties uz normatīvo aktu aktuālajām redakcijām.

Ņemot vērā minēto, nepieciešams veikt grozījumus 17.12.2009. saistošajos noteikumos Nr. 59 "Par sociālajiem pakalpojumiem Talsu novada pašvaldībā".

2. Īss projekta satura izklāsts Saistošo noteikumu projekts nosaka Talsu novada domes apstiprinātā budžeta ietvaros piešķiramo sociālo pabalstu veidus un apmērus, pabalstu pieprasīšanas, novērtēšanas, piešķiršanas un izmaksas kārtību personām (ģimenēm), kurām ir tiesības saņemt šos pabalstus.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Nav attiecināms.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Noteikumu izpildi un piemērošanu nodrošina Talsu novada sociālais dienests. Izmaiņas noteikumu projektā neparedz administratīvo procedūru palielināšanu.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav attiecināms.

Talsu novada domes priekšsēdētājs A. Lācarus

02.02.2017