Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Talsu novada domes saistošie noteikumi Nr. 3

Talsos 2013. gada 31. janvārī (prot. Nr. 2, 36. p., lēmums Nr. 55)

Par grozījumiem 11.02.2010. saistošajos noteikumos Nr. 6 "Par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanu Talsu novadā"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par nekustamā īpašuma nodokli"
5. panta 3. daļu

Izteikt Talsu novada domes 11.02.2012. saistošo noteikumu Nr. 6 "Par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanu Talsu novadā" (protokols Nr. 3, lēmums Nr. 114) 2.3. punktu šādā redakcijā:

"2.3. Par maznodrošinātas ģimenes (personas) īpašumā esošu vienģimenes vai divģimeņu dzīvojamo māju vai daudzdzīvokļu māju (to daļām) neatkarīgi no tā, vai tās ir vai nav sadalītas dzīvokļu īpašumos, nedzīvojamo ēku daļām, kuru funkcionālā izmantošana ir dzīvošana un kuras (kuru daļas) netiek izmantotas saimnieciskās darbības veikšanai un tai piekritīgo zemi.

2.3.1. personai, kurai piešķirts maznodrošinātas ģimenes (personas) statuss - 90% no nekustamā īpašuma nodokļa summas."

Talsu novada domes priekšsēdētājs M. Krotovs

 

31.01.2013. saistošo noteikumu Nr. 3 "Par grozījumiem saistošajos noteikumos Nr. 6 "Par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanu Talsu novadā""
paskaidrojuma raksts

Sadaļas nosaukums

Sadaļas paskaidrojums

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Likuma "Par nekustamā īpašuma nodokli" 5. panta 3. daļa paredz, ka pašvaldības var izdot saistošos noteikumus, kuros paredzēti atvieglojumi atsevišķām nekustamā īpašuma nodokļa maksātāju kategorijām.
2. Īss projekta satura izklāsts Noteikumu sagatavošanas mērķis ir papildināt esošos noteikumus. Tiek paplašināts to personu loks, kuras var pretendēt uz nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumiem.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Saistošo noteikumu īstenošana samazinās pašvaldības budžeta ienākumus līdz 1000 latiem.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Ietekme uz uzņēmējdarbības vidi ir nenozīmīga.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Administratīvās procedūras netiek mainītas.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas nav notikušas.

Talsu novada domes priekšsēdētājs M. Krotovs

02.03.2013