Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Talsu novada domes saistošie noteikumi Nr. 9

Talsos 2015. gada 12. martā (prot. Nr. 7, 4. p., lēmums Nr. 116)

Par grozījumiem saistošajos noteikumos Nr. 6 "Par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanu Talsu novadā"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
41. panta pirmās daļas 1. punktu,
likuma "Par nekustamā īpašuma nodokli" 5. panta 3. daļu

Izdarīt Talsu novada domes 11.02.2010. saistošajos noteikumos Nr. 6 "Par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanu Talsu novadā" grozījumu un izteikt 2.4.2. punktu šādā redakcijā:

"2.4.2. personām (arī aizbildņiem), kurām ir pilngadību sasnieguši nestrādājoši bērni - 2.grupas invalīdi un nestrādājošiem vientuļiem 2. grupas invalīdiem - 50 % no nekustamā īpašuma nodokļa summas".

Talsu novada domes priekšsēdētājs A. Lācarus

 

Saistošo noteikumu Nr. 9 "Par grozījumiem saistošajos noteikumos Nr. 6 "Par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanu Talsu novadā""
paskaidrojuma raksts

Sadaļas nosaukums Sadaļas paskaidrojums
1. Projekta nepieciešamības pamatojums Saistošo noteikumu Nr. 6 "Par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanu Talsu novadā" 2.4. punkts ir noteicis divas personu kategorijas, kurām par zemi zem individuālajām dzīvojamajām mājām, par to īpašumu, kurā viņi ir deklarējuši savu dzīvesvietu un kurš netiek izmantots saimnieciskās darbības veikšanai un īpašumā esošu vienģimenes vai divģimeņu dzīvojamo māju vai daudzdzīvokļu māju (to daļām) neatkarīgi no tā, vai tās ir vai nav sadalītas dzīvokļu īpašumos, nedzīvojamo ēku daļām, kuru funkcionālā izmantošana ir dzīvošana un kuras (kuru daļas) netiek izmantotas saimnieciskās darbības veikšanai, tiek piešķirts nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojums:

1. personām (arī aizbildņiem), kurām ir bērni ar īpašām vajadzībām (bērni invalīdi) un pilngadību sasnieguši nestrādājoši bērni - 1.grupas invalīdi un nestrādājošiem vientuļiem 1. grupas invalīdiem - 70 % no nekustamā īpašuma nodokļa summas;

2. personām (arī aizbildņiem), kurām ir bērni ar īpašām vajadzībām (bērni invalīdi) un pilngadību sasnieguši nestrādājoši bērni - 2.grupas invalīdi un nestrādājošiem vientuļiem 2. grupas invalīdiem - 50 % no nekustamā īpašuma nodokļa summas.

Saskaņā ar Invaliditātes likuma 6. panta pirmo daļu personai līdz 18 gadu vecumam invaliditāti nosaka bez iedalījuma grupās. Lai precizētu personu kategorijas, kurām ir tiesības prasīt nodokļa atvieglojumu, ir nepieciešams precizēt 2.4.2. punktu.

2. Īss projekta satura izklāsts Noteikumu projektā tiek precizēts saistošo noteikumu 2.4.2. punkts, saglabājot personām (arī aizbildņiem), kurām ir bērni ar īpašām vajadzībām (bērni invalīdi) nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu 70 % apmērā no nekustamā īpašuma nodokļa summas.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Ietekme uz pašvaldības budžetu ir minimāla.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Izmaiņas noteikumu projektā neparedz administratīvo procedūru palielināšanu.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav attiecināms.

Talsu novada domes priekšsēdētājs A. Lācarus

02.05.2015