Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Talsu novada domes saistošie noteikumi Nr. 40

Talsos 2010. gada 28. oktobrī (prot. Nr. 29, lēmums Nr. 741)

Par grozījumiem 11.02.2010. saistošajos noteikumos Nr. 6 "Par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanu Talsu novadā"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par nekustamā īpašuma nodokli"
5. panta 3. daļu

1. Papildināt Talsu novada domes 11.02.2010. saistošos noteikumus Nr. 6 (protokols Nr. 3, lēmums Nr. 114) ar 2.6. punktu šādā redakcijā:

2.6. Par ēkām, inženierbūvēm, ja nekustamais īpašums tiek izmantots publisku sporta nodarbību, pasākumu un sacensību vajadzībām, un ir publiski pieejams plašam personu lokam un ja ēku un inženierbūvju galvenais lietošanas veids saskaņā ar Nekustamā īpašuma valsts kadastra reģistra datiem ir:

2.6.1. ēkām - "Sporta ēkas" (kods 1265) - 70 % no nekustamā īpašuma nodokļa summas;

2.6.2. inženierbūvēm - "Sporta laukumi" (kods 2411) un "Citas sporta un atpūtas būves" (kods 2412) - 70% no nekustamā īpašuma nodokļa summas.

2. Izteikt saistošo noteikumu 3.1. punktu šādā redakcijā:

3.1. Nodokļu maksātājam attiecīgajā taksācijas gadā jāiesniedz Talsu novada pašvaldības apmeklētāju pieņemšanas centrā vai jebkurā pilsētas vai pagasta pārvaldē motivēts iesniegums par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanu. Ja nodokļu maksātājs atbilst šajos noteikumos izvirzītajiem nosacījumiem, atvieglojums tiek piešķirts sekojoši:

3.1.1. par visu taksācijas gadu, ja šo noteikumu 4. punktā nosauktie dokumenti tiek iesniegti taksācijas gadā no 1. janvāra līdz 31. martam;

3.1.2. par taksācijas gada otro pusgadu (par laiku no 1. jūlija līdz 31. decembrim), ja šo noteikumu 4. punktā nosauktie dokumenti tiek iesniegti taksācijas gadā no 1. aprīļa līdz 30. jūnijam;

3.1.3. ar nākamo taksācijas gadu, ja šo noteikumu 4. punktā nosauktie dokumenti tiek iesniegti pēc taksācijas gada 30. jūnija;

3.1.4. par visu taksācijas gadu noteikumu 2.1. punktā un 2.2. punktā minētām personām, ja šo noteikumu 4. punktā nosauktie dokumenti tiek iesniegti viena mēneša laikā no brīža, kad rodas tiesības saņemt atvieglojumu.

3. Papildināt saistošos noteikumus ar 4.5. punktu šādā redakcijā:

4.5. Punktā 2.6. minēto personu iesniegumam pievienojami šādi dokumenti:

4.5.1. juridiskajām personām - LR Uzņēmumu reģistra (Komercreģistra) reģistrācijas apliecības kopija;

4.5.2. fiziskām personām - valsts ieņēmumu dienesta izsniegta nodokļu maksātāja reģistrācijas apliecības kopija.

Talsu novada domes priekšsēdētājs M. Krotovs

 

Saistošo noteikumu Nr. 40 "Par grozījumiem 11.02.2010. saistošajos noteikumos Nr. 6 "Par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanu Talsu novadā""
paskaidrojuma raksts

Sadaļas nosaukums

Sadaļas paskaidrojums

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Likuma "Par nekustamā īpašuma nodokli" 5. panta 3. daļa paredz, ka pašvaldības var izdot saistošos noteikumus, kuros paredzēti atvieglojumi atsevišķām nekustamā īpašuma nodokļa maksātāju kategorijām.
Ar šo noteikumu pieņemšanu konkrētā problēma tiks atrisināta.
2. Īss projekta satura izklāsts Noteikumu sagatavošanas mērķis ir papildināt esošos noteikumus. Tiek paplašināts to personu loks, kuras var pretendēt uz nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumiem.
Projektu izstrādāja darba grupa, kas izveidota Tautsaimniecības komitejas sēdē 2010. gada 15. februārī. Projekts darba grupā pilnībā tika atbalstīts izstrādātajā redakcijā.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Plānots, ka saistošo noteikumu īstenošana samazinās pašvaldības budžeta ieņēmumus no 1000 līdz 2000 latiem.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Ietekme uz uzņēmējdarbības vidi ir nenozīmīga.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Nav attiecināms.
6. Informācijas par konsultācijām ar privātpersonām Nav attiecināms.

Talsu novada domes priekšsēdētājs M. Krotovs

03.01.2011