Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Jelgavas pilsētas pašvaldības saistošie noteikumi Nr.17-16

Jelgavā 2017.gada 25.maijā (prot. Nr.6/4)

Grozījumi Jelgavas pilsētas pašvaldības 2012.gada 20.decembra saistošajos noteikumos Nr.12-32 "Licences, speciālās atļaujas (licences) un ar to saistīto dokumentu izsniegšana uzņēmējdarbības veikšanai Jelgavas pilsētas administratīvajā teritorijā"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
15.panta pirmās daļas 11.punktu, 43.panta trešo daļu,
Izglītības likuma 17.panta trešās daļas 16.punktu,
46.panta piekto daļu, 47.panta trešo daļu,
Autopārvadājumu likuma 30.panta piekto prim daļu, 35.pantu

Izdarīt Jelgavas pilsētas pašvaldības 2012.gada 20.decembra saistošajos noteikumos Nr.12-32 "Licences, speciālās atļaujas (licences) un ar to saistīto dokumentu izsniegšana uzņēmējdarbības veikšanai Jelgavas pilsētas administratīvajā teritorijā" (Latvijas Vēstnesis, 2013, Nr.18 (4824)) (turpmāk - noteikumi) šādus grozījumus:

1. Izteikt noteikumu izdošanas tiesisko pamatu šādā redakcijā:

"Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 43.panta trešo daļu""

2. Svītrot noteikumu 18.2.apakšpunktu.

3. Svītrot noteikumu 22.3.apakšpunktu.

4. Papildināt noteikumu 22.punktu ar 22.5.apakšpunktu šādā redakcijā:

"22.5. dokumentu, kas apliecina, ka par taksometru veikts valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu avansa maksājums par iesniegumā norādīto licences kartītes derīguma termiņu, ja pašvaldībai nav iespējams pārliecināties par avansa maksājumu Valsts kases elektronisko norēķinu sistēmā."

5. Izteikt noteikumu 24.punktu šādā redakcijā:

"24. Licences kartīti izsniedz katram transportlīdzeklim, nepārsniedzot transportlīdzekļa tehniskās apskates termiņu, speciālās atļaujas (licences) pasažieru komercpārvadājumiem derīguma termiņu vai līguma par tiesībām lietot transportlīdzekli darbības termiņu, ja transportlīdzeklis tiek nomāts."

6. Izteikt noteikumu 25.punktu šādā redakcijā:

"25. Pašvaldība izsniedz licences kartīti, ja par taksometru veikts pašvaldības nodevas un valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu avansa maksājums. Pašvaldība datus par licences kartītes derīguma termiņu vai anulēšanu ievada Ceļu satiksmes drošības direkcijas uzturētajā transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistrā."

7. Aizstāt noteikumu 26.punktā skaitli "22.3." ar skaitli "22.5."

Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs A.Rāviņš

 

Jelgavas pilsētas pašvaldības 2017.gada 25.maija saistošo noteikumu Nr.17-16 "Grozījumi Jelgavas pilsētas pašvaldības 2012.gada 20.decembra saistošajos noteikumos Nr.12-32 "Licences, speciālās atļaujas (licences) un ar to saistīto dokumentu izsniegšana uzņēmējdarbības veikšanai Jelgavas pilsētas administratīvajā teritorijā""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Īss projekta satura izklāsts Ar saistošiem noteikumiem tiek precizētas Jelgavas pilsētas pašvaldības 2012.gada 20.decembra saistošajos noteikumos Nr.12-32 "Licences, speciālās atļaujas (licences) un ar to saistīto dokumentu izsniegšana uzņēmējdarbības veikšanai Jelgavas pilsētas administratīvajā teritorijā" ietvertās normas, kā arī svītrota tā noteikumu norma, kas ir zaudējusi aktualitāti.
2. Projekta nepieciešamības pamatojums Pamatojoties uz Ministru kabineta 2012.gada 3.jūlija noteikumu Nr.468 "Noteikumi par pasažieru pārvadāšanu ar vieglajiem taksometriem" 10.punkta ievaddaļu, kas nosaka, ka pašvaldība, kas izsniegusi speciālo atļauju (licenci) un pieņēmusi lēmumu par licences kartītes izsniegšanu taksometram, izsniedz licences kartīti tikai tad, ja par taksometru ir veikts obligāto iemaksu avansa maksājums, tiek precizēta saistošajos noteikumos noteiktā licenču kartīšu izsniegšanas kārtība.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu

Pašvaldības budžetu neietekmē.

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Uzņēmējdarbībai var tikt radīts papildu slogs, saņemot licences kartiņu, iespējams, pat reizi mēnesī, jo nav prognozējams, uz kādu periodu konkrētais komersants veiks sociālo iemaksu avansa maksājumu.
5. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz administratīvajām procedūrām

Administratīvās procedūras netiek mainītas. Pašvaldībai var tikt radīts papildu administratīvais slogs, nodrošinot licences kartiņu izsniegšanu, iespējams, pat reizi mēnesī, jo nav prognozējams, uz kādu periodu konkrētais komersants veiks sociālo iemaksu avansa maksājumu.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas ar privātpersonām nav veiktas.

Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs A.Rāviņš

15.06.2017