Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs

Jelgavas pilsētas pašvaldības saistošie noteikumi Nr.17-7

Jelgavā 2017.gada 23.februārī (prot. Nr.3/13)

Grozījums Jelgavas pilsētas pašvaldības 2016.gada 22.septembra saistošajos noteikumos Nr.16-19 "Nekustamā īpašuma nodokļa piemērošana Jelgavas pilsētas administratīvajā teritorijā"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par nekustamā īpašuma nodokli"
1.panta otrās daļas 9.1 punktu un 2.1 daļu,
3.panta pirmās daļas ievaddaļu, 1.4, 1.5 un
1.6 daļu, 3.1 pantu, 9. panta otro daļu

Izdarīt 2016.gada 22.septembra saistošajos noteikumos Nr.16-19 "Nekustamā īpašuma nodokļa piemērošana Jelgavas pilsētas administratīvajā teritorijā" (turpmāk - Saistošie noteikumi) šādu grozījumu:

Papildināt Saistošo noteikumu 2.1.apakšpunkta otro teikumu aiz vārdiem "Ja objektā" ar vārdiem "(izņemot dārza mājas un vasarnīcas)".

Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs A.Rāviņš

 

Jelgavas pilsētas pašvaldības 2017.gada 23.februāra saistošo noteikumu Nr.17-7 "Grozījums Jelgavas pilsētas pašvaldības 2016.gada 22.septembra saistošajos noteikumos Nr.16-19 "Nekustamā īpašuma nodokļa piemērošana Jelgavas pilsētas administratīvajā teritorijā""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums Pašvaldībai likumā "Par nekustamā īpašumi nodokli" (turpmāk - Likums) tiek deleģētas tiesības atsevišķos gadījumos pieņemt lēmumu par nodokļa piemērošanu savā administratīvajā teritorijā, attiecīgi izdodot saistošos noteikumus.

Likuma 3.panta pirmajā daļā noteikts, ka nekustamā īpašuma nodokļa likmi vai likmes no 0,2-3% no nekustamā īpašuma kadastrālās vērtības nosaka pašvaldība savos saistošajos noteikumos.

Jelgavas pilsētas pašvaldība ar 2016.gada 22.septembra saistošajiem noteikumiem Nr.16-19 "Nekustamā īpašuma nodokļa piemērošana Jelgavas pilsētas administratīvajā teritorijā" (turpmāk - Saistošie noteikumi) ir noteikusi, ka ar 2017.gadu nekustamā īpašuma nodokļa likme 1,5% apmērā no nekustamā īpašuma kadastrālās vērtības tiek piemērota tiem nekustamā īpašuma objektiem, kuru lietošanas veids ir dzīvošana un kuros dzīvesvieta nav deklarēta nevienai personai.

Saistošie noteikumi paredz, ka samazinātās nodokļa likmes 0,2-0,6% apmērā piemēro tikai tajos objektos, kuros dzīvesvieta ir deklarēta vismaz vienai personai.

Ministru kabineta 2009.gada 22.decembra noteikumi Nr.1620 "Noteikumi par būvju klasifikāciju" nosaka būvju klasifikāciju pēc lietošanas veida. Būvju klasifikācijas kods 111001 (viena dzīvokļa mājas) ietver sevī arī dārza mājas un vasarnīcas.

Saistošajos noteikumos tiek paredzēts, ka ar nekustamā īpašuma nodokļa likmi 1,5 procenti apmērā no nekustamā īpašuma kadastrālās vērtības netiek apliktas dārza mājas un vasarnīcas, kurās dzīvesvieta nav deklarēta nevienai personai, jo dārza māju un vasarnīcu galvenais izmantošanas veids ir dārza ierīkošana ģimeņu vajadzībām un tās galvenokārt tiek izmantotas vasaras periodā.

2. Īss projekta satura izklāsts Grozījumā Saistošajos noteikumos tiek paredzēts, ka ar nekustamā īpašuma nodokļa likmi 1,5% apmērā no nekustamā īpašuma kadastrālās vērtības netiek apliktas dārza mājas un vasarnīcas, kurās dzīvesvieta nav deklarēta nevienai personai, jo dārza māju un vasarnīcu galvenais izmantošanas veids ir dārza ierīkošana ģimeņu vajadzībām un tās galvenokārt tiek izmantotas vasaras periodā.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Saistošo noteikumu izpildei nav nepieciešams veidot jaunas institūcijas vai paplašināt esošo institūciju kompetenci vai veidot jaunas amata vietas.

Saistošo noteikumu īstenošanas rezultātā indikatīvā (aprēķinātā) ietekme uz pašvaldības budžetu ir - 21 400 euro.

4. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Neietekmēs.

 

5. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz administratīvajām procedūrām Nav nepieciešams veidot jaunas amata vietas.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav notikušas.

Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs A.Rāviņš

28.03.2017