Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Talsu novada domes saistošie noteikumi Nr. 1

Talsos 2017. gada 12. janvārī (prot. Nr. 1, 12. p., lēmums Nr. 12)

Grozījumi Talsu novada domes 29.04.2010. saistošajos noteikumos Nr. 23 "Par trūcīgas un maznodrošinātas ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas statusa noteikšanu Talsu novadā"

Izdoti pamatojoties uz likuma "Par pašvaldībām"
41. panta pirmās daļas 1. punktu, 43. panta trešo daļu
un "Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma"
35. panta trešo, ceturto daļu

Izdarīt Talsu novada pašvaldības 2010. gada 29. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 23 "Par trūcīgas un maznodrošinātas ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas statusa noteikšanu Talsu novadā" (Talsu novada domes 29.04.2010. sēdes protokols Nr. 10, 49. punkts, lēmums Nr. 321) šādus grozījumus:

1. 2.2.2. apakšpunktā izslēgt vārdu "vienīgie";

2. 2.2.4. apakšpunktā izslēgt vārdu "vienīgie";

3. 2. nodaļu papildināt ar 2.5. punktu šādā redakcijā:

"2.5. Ģimene (persona) netiek atzīta par trūcīgu vai maznodrošinātu, ja tā sev piederošo nekustamo īpašumu pēdējo 12 kalendāra mēnešu laikā ir dāvinājusi trešajai personai";

4. 3.2.2. apakšpunktā vārdus "dokumentus (zemesgrāmata, īres līgums u.c.)" aizstāt ar vārdiem "dokumentus (krājkonta izdruka, norēķinu konta izdruka, izziņa no darba vietas par algas apmēru, darba līgums, zemesgrāmatas apliecība, īres līgums u.c.)";

5. Izteikt 3.3. punktu jaunā redakcijā:

"3.3. Sociālais dienests pēc šo noteikumu 3.1. un 3.2. punktā minēto dokumentu pirmreizējas saņemšanas apseko ģimeni (personu) tās dzīvesvietā, novērtē klienta sadzīves apstākļus un sastāda dzīvesvietas apsekošanas aktu, atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajai kārtībai. Turpmāka apsekošana dzīvesvietā tiek veikta atbilstoši nepieciešamībai ne retāk kā vienu reizi gadā".

Talsu novada domes priekšsēdētājs A.Lācarus

 

Saistošo noteikumu Nr. 1 "Grozījumi Talsu novada domes 29.04.2010. saistošajos noteikumos Nr. 23 "Par trūcīgas un maznodrošinātas ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas statusa noteikšanu Talsu novadā""
paskaidrojuma raksts

Sadaļas nosaukums

Sadaļas paskaidrojums

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Talsu novada domes saistošo noteikumu projekts "Par grozījumiem 29.04.2010. saistošajos noteikumos Nr. 23 "Par trūcīgas un maznodrošinātas ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas statusa noteikšanu Talsu novadā"" (turpmāk - noteikumu projekts) izstrādāts saskaņā ar "Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma" 35. panta trešo daļu, saskaņā ar kuru Pašvaldība ir tiesīga no pašvaldības pamatbudžeta izmaksāt dažādus pabalstus ģimenes (personas) pamatvajadzību apmierināšanai, lai uzlabotu dzīves līmeni. Projektā ir precizēts pakalpojumu un pabalstu saņēmēju loks, kā arī konkretizētas prasības attiecībā pret pabalstu saņēmējiem.
Ņemot vērā minēto, nepieciešams veikt grozījumus 29.04.2010. saistošajos noteikumos Nr. 23 "Par trūcīgas un maznodrošinātas ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas statusa noteikšanu Talsu novadā".
2. Īss projekta satura izklāsts Saistošo noteikumu projekts nosaka Talsu novada domes apstiprinātā budžeta ietvaros piešķiramo sociālo pabalstu veidus un apmērus, pabalstu pieprasīšanas, novērtēšanas, piešķiršanas un izmaksas kārtību personām (ģimenēm), kurām ir tiesības saņemt šos pabalstus.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Nav attiecināms.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Noteikumu izpildi un piemērošanu nodrošina Talsu novada sociālais dienests. Izmaiņas noteikumu projektā neparedz administratīvo procedūru palielināšanu.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav attiecināms.

Talsu novada domes priekšsēdētājs A.Lācarus

02.02.2017