Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Talsu novada domes saistošie noteikumi Nr. 10

Talsos 2014. gada 27. martā (prot. Nr. 8, 7. p., lēmums Nr. 138)

Par grozījumiem saistošajos noteikumos Nr. 48 "Par sociālo palīdzību Talsu novadā"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
41. panta pirmās daļas 1. punktu
un Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma
9. panta pirmo daļu un 35. panta trešo, ceturto daļu

Izdarīt Talsu novada domes 10.09.2009. saistošajos noteikumos Nr. 48 "Par sociālo palīdzību Talsu novadā" (turpmāk - noteikumi) šādus grozījumus:

1. Papildināt saistošos noteikumus ar 9.1 nodaļu šādā redakcijā:

"9.1 Pabalsts sociālās rehabilitācijas mērķu sasniegšanai

9.11. Pabalsts sociālās rehabilitācijas mērķu sasniegšanai (turpmāk šajā nodaļā - pabalsts) ir pabalsts, kuru piešķir personai individuālās sociālās rehabilitācijas procesā, lai novērstu vai mazinātu invaliditātes, darbnespējas, veselības traucējumu, atkarības, vardarbības vai citu faktoru izraisītās negatīvās sociālās sekas klienta dzīvē un nodrošinātu klienta sociālā statusa atgūšanu un iekļaušanos sabiedrībā.

9.12. Pabalstu ir tiesīgas saņemt ģimenes (personas), kuras atbilst vienam no šādiem kritērijiem:

9.12.1. trūcīga vai maznodrošināta ģimene (persona);

9.12.2. kuru ienākumu līmenis mēnesī nepārsniedz vienu valstī noteikto minimālo mēneša darba algas apmēru un kuru materiālā situācija izvērtēta atbilstoši pašvaldības saistošajiem noteikumiem;

9.12.3. atsevišķos gadījumos, pēc sociālā darbinieka izvērtējuma, ģimenēm, kurās ir bērna attīstībai nelabvēlīgi apstākļi.

9.13. Sociālais darbinieks pēc personas individuālo vajadzību un resursu izvērtēšanas izstrādā individuālās sociālās rehabilitācijas plānu.

9.14. Lēmumu par pabalsta piešķiršanu pieņem, pamatojoties uz:

9.14.1. personas iesniegumu;

9.14.2. sociālā darbinieka sastādītu personas individuālo sociālās rehabilitācijas plānu;

9.14.3. personas iesniegto iztikas līdzekļu deklarāciju.

9.15. Personas pienākums iesniegt izdevumus apliecinošus dokumentus ne vēlāk kā 30 dienas pēc pakalpojuma saņemšanas.

9.16. Pabalstu piešķir sociālā dienesta apstiprinātā budžeta ietvaros, paredzot, ka vienai personai piešķiramā pabalsta kopējais apmērs ir ne vairāk kā 300 euro kalendārā gada laikā."

2. Saistošie noteikumi stājas spēkā 01.05.2014.

Talsu novada domes priekšsēdētājs A.Lācarus

 

Saistošo noteikumu Nr.10 "Par grozījumiem saistošajos noteikumos Nr. 48 "Par sociālo palīdzību Talsu novadā""
paskaidrojuma raksts

Sadaļas nosaukums

Sadaļas paskaidrojums

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Talsu novada domes saistošo noteikumu projekts "Par grozījumiem saistošajos noteikumos Nr. 48 "Par sociālo palīdzību Talsu novadā" (turpmāk - noteikumu projekts) izstrādāts saskaņā ar Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 35. panta trešo un ceturto daļu un paredz pabalstu sociālās rehabilitācijas mērķu sasniegšanai, kuru piešķir personai individuālās sociālās rehabilitācijas procesā, lai novērstu vai mazinātu invaliditātes, darbnespējas, veselības traucējumu, atkarības, vardarbības vai citu faktoru izraisītās negatīvās sociālās sekas klienta dzīvē un nodrošinātu klienta sociālā statusa atgūšanu un iekļaušanos sabiedrībā.
2. Īss projekta satura izklāsts Saistošo noteikumu projekts nosaka Talsu novada domes apstiprinātā budžeta ietvaros piešķiramā sociālā pabalsta - pabalsta sociālās rehabilitācijas mērķu sasniegšanai apmēru, personas (ģimenes), kurām ir tiesības saņemt šos pabalstu. Pabalstu plānots piešķirt sociālā dienesta apstiprinātā budžeta ietvaros, paredzot, ka vienai personai piešķiramā pabalsta kopējais apmērs ir ne vairāk kā 300 euro kalendārā gada laikā.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Noteikumu projekts paredz nepalielināt budžeta izdevumus, bet tos saglabāt 2014. gada plānotajā apmērā.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Noteikumu izpildi un piemērošanu nodrošina Talsu novada sociālais dienests. Izmaiņas noteikumu projektā neparedz administratīvo procedūru palielināšanu.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas ar privātpersonām nav notikušas.

Talsu novada domes priekšsēdētājs A.Lācarus

01.05.2014