Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Talsu novada domes saistošie noteikumi Nr. 22

Talsos 2013. gada 11. jūlijā (prot. Nr. 18, 2. p., lēmums Nr. 427)

Par grozījumiem 09.07.2009. saistošajos noteikumos Nr. 2 "Talsu novada pašvaldības nolikums"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 21. un 24. pantu

1. Izteikt Talsu novada domes 09.07.2009. saistošo noteikumu Nr. 2 (protokols Nr. 3, lēmums Nr. 15) "Talsu novada pašvaldības nolikums" 27. punktu šādā redakcijā:

"27. Finanšu komitejas pārraudzībā ir finanšu nodaļa, kanceleja, juridiskā nodaļa, sabiedrisko attiecību nodaļa, darba aizsardzības speciālisti, iepirkuma komisija, vēlēšanu komisija, administratīvā komisija, licencēšanas komisija, dzīvojamo māju privatizācijas komisija, privatizācijas un īpašuma atsavināšanas komisija, civilās aizsardzības komisija, komisija materiālu izskatīšanai par politiski represētās personas statusa piešķiršanu, komisija materiālu izskatīšanai par nacionālās pretošanās kustības dalībnieka statusa piešķiršanu, komisija pilsoņiem nepamatoti atsavinātās mantas vērtības noteikšanai un SIA "Talsu televīzija"."

2. Izteikt saistošo noteikumu Nr. 2 "Talsu novada pašvaldības nolikums" 35. punktu šādā redakcijā:

"35. Tautsaimniecības komitejas pārraudzībā ir pilsētu un pagastu pārvaldes, zemes un nekustamā īpašuma nodaļa, attīstības plānošanas nodaļa, komunālā nodaļa, pašvaldības policija, zemes komisijas, sabiedriskās kārtības komisija, zaļumsaimniecības komisija, pasažieru pārvadājumu komisija, satiksmes drošības, pilsētvides un lauku vides attīstības komisija, vides aizsardzības komisija un ceļu apsaimniekošanas komisija, pašvaldības aģentūra "Talsu novada tūrisma informācijas centrs", SIA "Talsu ūdens", SIA "Talsu namsaimnieks", SIA "Stendes Nami", SIA "Siltumiņš", SIA "Atkritumu apsaimniekošanas sabiedrība Piejūra"."

3. Izteikt saistošo noteikumu Nr. 2 "Talsu novada pašvaldības nolikums" 92. punktu šādā redakcijā:

"92. Balsošanas rezultātus paziņo domes priekšsēdētājs.

Ja balsošana notiek likumā "Par pašvaldībām" 40. panta ceturtajā daļā noteiktajos gadījumos, no deputātiem tiek ievēlēta balsu skaitītāju komisija 3 cilvēku sastāvā. Šajā gadījumā balsu skaitītāju komisijas priekšsēdētājs paziņo balsošanas rezultātus."

4. Izteikt saistošo noteikumu Nr. 2 "Talsu novada pašvaldības nolikums" 93. punktu šādā redakcijā:

"93. Atklātās vārdiskās balsošanas ar vēlēšanu zīmēm procedūru nodrošina kanceleja domes priekšsēdētāja noteiktajā kārtībā."

5. Izteikt saistošo noteikumu Nr. 2 "Talsu novada pašvaldības nolikums" 99. punktu šādā redakcijā:

"99. Dome saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu triju darba dienu laikā pēc to parakstīšanas rakstveidā un elektroniskā veidā nosūta atzinuma sniegšanai Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai.

Ja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas atzinumā nav izteikti iebildumi par pieņemto saistošo noteikumu tiesiskumu vai Domei viena mēneša laikā atzinums nav nosūtīts, Dome publicē pieņemtos saistošos noteikumus un tie stājās spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas pašvaldības informatīvajā izdevumā "Talsu novada ziņas" vai vietējā laikrakstā.

Pieņemtie saistošie noteikumi un paskaidrojuma raksts jāizvieto redzamā vietā pašvaldības centrālās administrācijas ēkā, pagasta vai pilsētas pārvaldēs un jāpublicē pašvaldības interneta mājaslapā.

Pašvaldības saistošos noteikumus pēc to stāšanās spēkā publicē pašvaldības mājaslapā internetā. Par Domes saistošo noteikumu pieejamību pagasta vai pilsētas pārvaldē atbild attiecīgās pārvaldes vadītājs."

6. Izteikt saistošo noteikumu Nr. 2 "Talsu novada pašvaldības nolikums" 2. pielikuma 5. punktu šādā redakcijā:

5 Tautsaimniecības komiteja Attīstības plānošanas nodaļas vadītājs, protokolēšanu nodrošina kanceleja

Talsu novada domes priekšsēdētājs A.Lācarus

 

11.07.2013. saistošo noteikumu Nr. 22 "Par grozījumiem 09.07.2009. saistošajos noteikumos Nr. 2 "Talsu novada pašvaldības nolikums""
paskaidrojuma raksts

Sadaļas nosaukums Sadaļas paskaidrojums
1. Projekta nepieciešamības pamatojums Ir stājušies spēkā vairāki grozījumi likumā "Par pašvaldībām" saistībā ar balsošanas procedūrām un saistošo noteikumu nosūtīšanu Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai, tāpēc ir nepieciešams veikt grozījumus 09.07.2009. saistošo noteikumu Nr. 2 (protokols Nr. 3, lēmums Nr. 15) "Talsu novada pašvaldības nolikums" atsevišķos punktos.
2. Īss projekta satura izklāsts Saistošo noteikumu projekts paredz nodot dažu komisiju pārraudzību no Tautsaimniecības komitejas uz Finanšu komiteju, precizēt nolikuma punktus par atklāto balsošanas procedūru un saistošo noteikumu spēkā stāšanos.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Nav attiecināms.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Nav attiecināms.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav attiecināms.

Talsu novada domes priekšsēdētājs A.Lācarus

12.07.2013