Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Daugavpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.48

Daugavpilī 2016.gada 8.decembrī (prot. Nr.26, 9.§)

Grozījumi Daugavpils pilsētas domes 2015.gada 30.janvāra saistošajos noteikumos Nr.4 "Ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšana par maznodrošinātu"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 43.panta trešo daļu,
likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā"
14.panta sesto daļu

Izdarīt Daugavpils pilsētas domes 2015.gada 30.janvāra saistošajos noteikumos Nr.4 "Ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšana par maznodrošinātu" ("Latvijas Vēstnesis", 25 (5343), 05.02.2015., 87 (5659), 06.05.2016.) šādus grozījumus:

1. Papildināt 3.1.apakšpunktā aiz vārdiem "naudas līdzekļu uzkrājumi" ar vārdiem "kas pārsniedz 80% no valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas,".

2. Papildināt 3.3.apakšpunktā aiz vārdiem "noslēgusi uztura līgumu" ar vārdiem "no uztura ņēmēja puses, izņemot gadījumu, ja uztura līgums ir noslēgts ar pirmās pakāpes radinieku un līgumslēdzēji turpina dzīvot nekustamajā īpašumā, kas ir uztura līguma priekšmets. Daugavpils pilsētas pašvaldības iestāde "Sociālais dienests" (turpmāk - Dienests) katrā atsevišķā gadījumā izvērtē iesniedzēja un iesniedzēja ģimenes locekļu noslēgtā uztura līguma atbilstību pabalstu saņemšanai.".

3. Aizstāt 4.punktā vārdus "Daugavpils pilsētas domes Sociālo lietu pārvalde (turpmāk - Sociālo lietu pārvalde)" ar vārdu "Dienests".

4. Aizstāt saistošo noteikumu tekstā vārdus "Sociālo lietu pārvalde" (attiecīgā locījumā) ar vārdiem "Dienests" (attiecīgā locījumā).

5. Papildināt saistošus noteikumus ar 12.1 punktu šādā redakcijā:

"12.1 Ģimene (persona), kurai piešķirts maznodrošinātas ģimenes (personas) statuss un kura vēlas tikt atzīta par maznodrošinātu bez pārtraukuma, vismaz 15 dienas pirms noteikumu 12.punktā minētā perioda beigām var atkārtoti vērsties Dienestā ar iesniegumu par ģimenes (personas) atzīšanu par maznodrošinātu."

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs J.Lāčplēsis

 

Daugavpils pilsētas domes 2016.gada 8.decembra saistošo noteikumu Nr.48 "Grozījumi Daugavpils pilsētas domes 2015. gada 30.janvāra saistošajos noteikumos Nr.4 "Ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšana par maznodrošinātu""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Saskaņā ar likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" 14.panta sesto daļu par maznodrošinātu atzīstama persona, kuras ienākumi un materiālais stāvoklis nepārsniedz attiecīgās pašvaldības domes noteikto līmeni, kas savukārt nedrīkst būt zemāks par trūcīgas personas ienākumu un materiālā stāvokļa līmeni, kādu, pamatojoties uz Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma, noteicis Ministru kabinets.
Grozījumi Daugavpils pilsētas domes 2015.gada 30.janvāra saistošajos noteikumos Nr.4 "Ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšana par maznodrošinātu" (turpmāk - Saistošie noteikumi) precizē kritērijus ģimenes (personas) atzīšanai par maznodrošinātu.
2. Īss projekta satura izklāsts Saistošo noteikumu 3.1. un 3.3.apakšpunktā tiek precizēti kritēriji, pie kuriem ģimene (persona) atzīstama par maznodrošinātu, kā arī Saistošie noteikumi tiek papildināti ar 12.1punktu, lai noteiktu personas rīcību, kura vēlas bez pārtraukuma būt atzīta par maznodrošinātu.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Apstiprinātā budžeta ietvaros.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Noteikumu izpildi nodrošinās Daugavpils pilsētas pašvaldības iestāde "Sociālais dienests".
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Notika konsultācijas ar Daugavpils pilsētas pašvaldības iestādes "Sociālais dienests" klientiem.

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs J.Lāčplēsis

20.12.2016