Darbības ar dokumentu

Darbības ar dokumentu
Tiesību akts: spēkā esošs

LATVIJAS REPUBLIKAS CENTRĀLĀS VĒLĒŠANU KOMISIJAS 
lēmums Nr. 10

Par «Instrukcijas par iecirkņu vēlēšanu komisiju izveidošanu» apstiprināšanu

Centrālā vēlēšanu komisija nolemj:

Apstiprināt «Instrukciju par iecirkņu vēlēšanu komisiju izveidošanu».

Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs A. KRAMIŅŠ

Centrālās vēlēšanu komisijas sekretāre S. DREIMANE

Rīgā 1993. gada 28. janvārī

INSTRUKCIJA PAR IECIRKŅU VELĒŠANU KOMISIJU IZVEIDOŠANU

1.Saskaņā ar likumu «Par 5. Saeimas vēlēšanām» katrā rajonā pilsētā un katrā pagastā izveidojams vismaz viens vēlēšanu iecirknis. Republikas pilsētas un Rīgas pilsētas rajoni (priekšpilsētas) sadalāmi vairākos iecirkņos.

2.Lēmumu par attiecīgās teritorijas dalīšanu iecirkņos pieņem pilsētu, Rīgas pilsētas rajonu (priekšpilsētu) un pagastu valdes, piešķirot tiem kārtas numurus.

3.Atbilstoši izveidotajiem vēlēšanu iecirkņiem pilsētu, Rīgas pilsētas rajonu (priekšpilsētu) un pagastu valdes nosaka katras komisijas skaitlisko sastāvu ne mazāku par 5 locekļiem un ne lielāku par 15 locekļiem.

4. Tautas deputātu padomju valdes izziņo termiņu, līdz kuram var pieteikt komisijas locekļa kandidātus.

5. Par kandidātiem var pieteikt personas, kas reģistrētas kā Latvijas pilsoņi sasniegušas 18 gadu vecumu un kam saskaņā ar likumu «Par 5. Saeimas vēlēšanām» ir tiesības vēlēt.

6. Tiesības pieteikt iecirkņa vēlēšanu komisijas locekļa kandidātus ir sabiedriskajām organizācijām, atsevišķiem vēlētājiem vai to grupām.

Pieteikumā jānorāda kandidāta vārds, uzvārds, dzimšanas gads, personas kods, darba vieta un nodarbošanās. Tam pievienojams pieteiktā kandidāta rakstveida paziņojums, ka viņš piekrīt savas kandidatūras izvirzīšanai.

7. Viena un tā pati persona vienlaikus nevar būt citas vēlēšanu komisijas loceklis.

8. Balsošana par pieteiktajiem kandidātiem notiek likumos par pašvaldībām noteiktajā kārtībā. Par ievēlētiem pēc balsošanas rezultātiem uzskatāmi tie kandidāti, kuri saņēmuši visvairāk balsu, taču ne mazāk balsu kā nepieciešams lēmuma pieņemšanai.

9. Iecirkņu vēlēšanu komisijas ievēlēšanu noformē ar pašvaldības institūcijas lēmumu, kuru pagastu un rajona pilsētu valdes nosūta attiecīgajai rajona vēlēšanu komisijai. Lēmums publicējams vietējā laikrakstā.

Rajonu, Rīgas pilsētas rajonu (priekšpilsētu) un pilsētu vēlēšanu komisijas par iecirkņu komisiju izveidošanu paziņo Centrālajai vēlēšanu komisijai līdz 1993. gada 6. maijam.

10. Iecirkņu vēlēšanu komisija uzsāk darbu 16. maijā.

Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs A. KRAMIŅŠ

Centrālās vēlēšanu komisijas sekretāre S. DREIMANE

28.01.1993