Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Rīgas domes saistošie noteikumi Nr.221

Rīgā 2016.gada 27.septembrī (prot. Nr.79, 8.§)

Grozījumi Rīgas domes 2007.gada 6.marta saistošajos noteikumos Nr.73 "Par interešu un pieaugušo neformālās izglītības programmu licencēšanu"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
21.panta pirmās daļas 14.punkta
f) apakšpunktu un 43.panta trešo daļu,
Izglītības likuma 17.panta trešās daļas 16.punktu,
46.panta piekto daļu un 47.panta trešo daļu

Izdarīt Rīgas domes 2007.gada 6.marta saistošajos noteikumos Nr.73 "Par interešu un pieaugušo neformālās izglītības programmu licencēšanu" (Latvijas Vēstnesis, 2007., Nr.56; 2010., Nr.103.; 2013., Nr.212) šādus grozījumus:

1. Svītrot 4.3.apakšpunktu.

2. Papildināt 4.7., 5.4. un 20.3.apakšpunktu ar vārdiem ", izņemot gadījumus, kad izglītības programmu īstenos izglītības iestādes telpās".

3. Papildināt 4.10. un 5.7.apakšpunktu ar vārdiem ", gadījumos, kad īstenos pieaugušo neformālās izglītības programmu".

4. Papildināt 4.11., 5.8. un 20.5.apakšpunktu ar vārdiem ", izņemot Rīgas pilsētas pašvaldības dibināto izglītības iestāžu pedagoģiskajiem darbiniekiem".

5. Izteikt 6.8.apakšpunktu šādā redakcijā:

"6.8. programmas īstenošanai nepieciešamā personāla saraksta; jāiesniedz lektora parakstīts dzīves un darba gājums (CV), īstenojot interešu izglītības programmu, papildus jāpievieno pedagoģisko izglītību apliecinoša dokumenta valsts valodā kopija vai notariāli apstiprināta tulkojuma kopija, uzrādot oriģinālu."

6. Izteikt 16.punktu šādā redakcijā:

"16. Pēc licences pieprasītāja iesnieguma saņemšanas Komisija, izvērtējot licencējamās programmas mērķi un mērķauditoriju, var pieņemt lēmumu samazināt maksu par licences izsniegšanu, nosakot to 14,23 euro apmērā, ja licencējamās programmas īsteno pašvaldības izglītības iestāžu vecāku atbalsta fondi vai licencējamās programmas nosaukumā un mērķos norādīts, ka programma paredzēta invalīdu apmācībai."

7. Izteikt 20.5.apakšpunktu šādā redakcijā:

"20.5. izziņu par izmaiņām programmas īstenošanai nepieciešamā personāla sarakstā; jāiesniedz lektora parakstīts dzīves un darba gājums (CV), īstenojot interešu izglītības programmu, papildus jāpievieno pedagoģisko izglītību apliecinoša dokumenta valsts valodā kopija vai notariāli apstiprināta tulkojuma kopija, uzrādot oriģinālu, un izziņa no Sodu reģistra saskaņā ar Bērnu tiesību aizsardzības likuma 72.panta piektajā daļā noteikto, izņemot Rīgas pilsētas pašvaldības dibināto izglītības iestāžu pedagoģiskajiem darbiniekiem;".

8. Aizstāt 27.punktā vārdus "valsts nodevas" ar vārdiem "maksas par licences izsniegšanu".

9. Svītrot 3.pielikumā vārdus "komersanta apliecības kopija".

10. Aizstāt 3.pielikuma 2.punktā un 4.pielikuma 2.punktā vārdus "un papildizglītību apliecinošo dokumentu kopijas" ar vārdiem "apliecinoša dokumenta kopija".

Rīgas domes priekšsēdētājs N.Ušakovs

 

Paskaidrojuma raksts
Rīgas domes 2016.gada 27.septembra saistošajiem noteikumiem Nr.221 "Grozījumi Rīgas domes 2007.gada 6.marta saistošajos noteikumos Nr.73 "Par interešu un pieaugušo neformālās izglītības programmu licencēšanu""

1. Īss saistošo noteikumu satura izklāsts

Ar Izglītības likuma 17.panta trešās daļas 16.punktu, 46.pantu un 47.pantu pašvaldības tiek pilnvarotas izsniegt licenci juridiskajām un fiziskajām personām pieaugušo neformālās izglītības un interešu izglītības programmu īstenošanai. Rīgas domes 2007.gada 6.marta saistošie noteikumi Nr.73 "Par interešu un pieaugušo neformālās izglītības programmu licencēšanu" nosaka kārtību, kādā Rīgas pilsētas pašvaldība izsniedz licences interešu un pieaugušo neformālās izglītības programmu īstenošanai, kā arī kārtību, kādā tiek pārreģistrētas un anulētas licences. Licences interešu un pieaugušo neformālās izglītības programmu īstenošanai izsniedz Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Interešu un pieaugušo neformālās izglītības programmu licencēšanas komisija.

2. Saistošo noteikumu nepieciešamības pamatojums

Sagatavotie grozījumi precizē nepieciešamo dokumentu uzskaitījumu, kas jāiesniedz licences pieprasītājam, lai saņemtu licenci attiecīgo izglītības programmu īstenošanai, ņemot vērā grozījumus ārējos normatīvajos aktos.

Ar sagatavotajiem grozījumiem tiek atcelta prasība komersantiem iesniegt Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Interešu un pieaugušo neformālās izglītības programmu licencēšanas komisijā komersanta reģistrācijas apliecības kopiju, jo saskaņā ar grozījumiem Komerclikumā reģistrācijas apliecības saņemšana pēc komersanta ierakstīšanas komercreģistrā vairs nav obligāta.

No licences pieprasītājiem turpmāk vairs netiks pieprasītas izziņas no Sodu reģistra gadījumos, kad izglītības programmu īstenotāji - pedagogi strādā par skolotājiem kādā no Rīgas pilsētas pašvaldības izglītības iestādēm, jo saskaņā ar Bērnu tiesību aizsardzības likumā noteikto izglītības iestāžu vadītājiem ne retāk kā reizi gadā ir pienākums attiecīgās ziņas pieprasīt no Sodu reģistra.

3. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz pašvaldības budžetu

Maksa par licences izsniegšanu tiek ieskaitīta Rīgas pilsētas pašvaldības budžetā.

4. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā

Neietekmē.

5. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz administratīvajām procedūrām

Neietekmē.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām

Konsultācijas nav notikušas.

Rīgas domes priekšsēdētājs N.Ušakovs

12.10.2016