Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Zemkopības ministrijas rīkojums nr. 28

1996. gada 28. februārī

Par valsts piemaksām daļējai saņemtā kredīta procentu likmju dzēšanai

Lai dotu iespēju pārtikas kviešu un rudzu audzētājiem 1996. gadā saņemt minerālmēslus avansa veidā un labības pārstrādes uzņēmumiem iepirkt kvalitatīvus pārtikas graudus no 1996. gada ražas,

1. Apstiprināt nolikumu "Par valsts piemaksām labības pārstrādes uzņēmumiem daļējai saņemtā kredīta procentu likmju dzēšanai".

2. Noteikt, ka valsts piemaksas labības pārstrādes uzņēmumiem daļējai saņemtā kredīta procentu likmju dzēšanai izmaksājamas no Labības ražošanas reģionālā izlīdzināšanas fonda.

3. Pamats valsts piemaksas izmaksāšanai ir Zemkopības ministrijas Finansu un investīciju nodaļas pozitīvs slēdziens, kas uzrakstīts uz nolikumā "Par valsts piemaksām labības pārstrādes uzņēmumiem daļējai saņemtā kredīta procentu likmju dzēšanai" minētā "Pieteikuma Zemkopības ministrijai valsts piemaksu saņemšanai 1996. gadā" (forma nr. 1).

4. Rajonu lauksaimniecības departamentiem informēt rajona teritorijā esošos labības pārstrādes uzņēmumus un pārtikas kviešu vai rudzu audzētājus par tiesībām saņemt valsts piemaksas daļējai procentu likmju dzēšanai kredītiem, kas 1996. gadā saņemti pārtikas kviešu un/vai rudzu audzēšanai nepieciešamo minerālmēslu iegādei.

5. Zemkopības ministrijas Ražošanas prognozēšanas un finansēšanas departamentam (I. Pilvere) un Lauksaimniecības departamentam (M. Roze) kontrolēt šī rīkojuma izpildi.

 

Nolikums
par valsts piemaksām labības pārstrādes uzņēmumiem daļējai kredīta procentu likmju dzēšanai

1. 1996. gadā labības pārstrādes uzņēmumiem ir tiesības saņemt no Zemkopības ministrijas valsts piemaksas daļējai procentu likmju dzēšanai kredītam, kas 1996. gadā saņemts pārtikas kviešu un/vai rudzu audzēšanai nepieciešamo minerālmēslu iegādei.

2. Valsts piemaksas daļējai kredīta procentu likmju dzēšanai izmaksā graudu pārstrādes uzņēmumiem, kas 1996. gadā ir noslēguši līgumus:

2.1. ar kredītiestādēm kredīta saņemšanai pārtikas rudzu un/vai kviešu audzēšanai nepieciešamo minerālmēslu iegādei 1996. gadā uz laiku līdz 10 mēnešiem;

2.2. ar graudu ražotājiem par pārtikas kviešu un/vai rudzu iepirkšanu no 1996. gada ražas, izsniedzot avansā minerālmēslus 7. punktā norādītajā vērtībā.

3. Valsts piemaksu apmērs ir 22% gada likme no līgumā ar kredītiestādi uzrādītās kredīta summas, kas saņemta minerālmēslu iegādei graudu ražošanai.

4. Valsts piemaksas ir tiesīgi saņemt tie pārstrādes uzņēmumi, kuri atbilst šādām prasībām:

4.1. reģistrēti Latvijas Valsts labības birojā kā pārtikas kviešu un rudzu pārstrādātāji un vairumtirgotāji;

4.2. noslēguši līgumus ar pārtikas kviešu un/vai rudzu audzētājiem par to piegādi no 1996. gada ražas;

4.3. apņemas izsniegt pārtikas kviešu un/vai rudzu audzētājiem avansu minerālmēslu veidā par pārtikas graudu piegādi no 1996. gada ražas līdz 1996. gada 1. novembrim.

5. Valsts piemaksas ir tiesīgi saņemt arī uzņēmumi, kas audzē un pārstrādā pārtikas kviešus un/vai rudzus.

6. Labības pārstrādes uzņēmumiem ir tiesības slēgt kredīta līgumu kredīta saņemšanai pārtikas kviešu un rudzu audzēšanai nepieciešamo minerālmēslu iegādei ar jebkuru Latvijā reģistrētu kredītiestādi.

7. Valsts piemaksu saņemšanai labības pārstrādes uzņēmums līdz 1996. gada 1. maijam iesniedz Zemkopības ministrijas Finansu un investīcijas nodaļai pieteikumu pēc formas nr. 1, pievienojot ar kredītiestādi un graudu audzētājiem noslēgto līgumu kopijas un pavadzīmes par labības audzētājiem avansā izsniegtajiem minerālmēsliem.

8. Labības pārstrādes uzņēmums valsts piemaksas 1996. gadā saņem no Zemkopības ministrijas divos termiņos:

8.1. iesniedzot dokumentus par kredīta saņemšanu, bet ne vēlāk kā 1996. gada jūnijā - 50% no valsts piemaksu summas;

8.2. pie kredīta atmaksas, bet ne vēlāk kā 1996. gada decembrī.

9. Noslēdzot līgumus ar pārtikas kviešu un rudzu audzētājiem, graudu pārstrādes uzņēmumi par katru līgumā ierakstīto pārdodamo pārtikas graudu tonnu izsniedz ražotājiem šādu minerālmēslu daudzumu:

9.1. ziemas kviešu un ziemas rudzu - N minerālmēslus par Ls 15,00;

9.2. vasaras kviešu - N, P, K minerālmēslus par Ls 36,00.

10. Norēķinoties ar pārtikas kviešu un rudzu piegādātājiem par 1996. gada rudenī nodotajiem pārtikas kviešiem un rudziem, pārstrādes uzņēmums atskaita avansā izsniegto minerālmēslu vērtību no kviešu un rudzu piegādātājiem apmaksājamās summas, pieskaitot 5% gada likmi par bankas kredītu.

Lauksaimniecības departamenta direktors, valsts sekretāra vietnieks J. Kuzma

28.02.1996