Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas normatīvie noteikumi Nr. 116

Rīgā 2016. gada 6. jūlijā

(Finanšu un kapitāla tirgus komisijas
padomes sēdes protokols Nr. 23 12. p.)

Grozījumi "Elektroniski sagatavoto pārskatu iesniegšanas normatīvajos noteikumos"

Izdoti saskaņā ar Finanšu un kapitāla tirgus komisijas likuma
6. panta 1. punktu un 7. panta pirmās daļas 1. punktu

Izdarīt Finanšu un kapitāla tirgus komisijas 14.10.2008. normatīvajos noteikumos Nr. 146 "Elektroniski sagatavoto pārskatu iesniegšanas normatīvie noteikumi" šādus grozījumus:

1. Izteikt 2. punktu šādā redakcijā:

"2. Noteikumi ir saistoši Latvijas Republikā reģistrētām kredītiestādēm, maksājumu iestādēm, elektroniskās naudas iestādēm, krājaizdevu sabiedrībām, apdrošināšanas un pārapdrošināšanas sabiedrībām, apdrošināšanas un pārapdrošināšanas starpniekiem, alternatīvo ieguldījumu fondu pārvaldniekiem, ieguldījumu pārvaldes sabiedrībām, ieguldījumu brokeru sabiedrībām, privātajiem pensiju fondiem, regulētā tirgus organizētājiem un Latvijas Centrālajam depozitārijam, kā arī dalībvalstīs (ārvalstīs) reģistrēto kredītiestāžu, apdrošināšanas un pārapdrošināšanas sabiedrību un dalībvalstīs reģistrēto ieguldījumu pārvaldes sabiedrību, ieguldījumu brokeru sabiedrību, privāto pensiju fondu, maksājumu iestāžu, elektroniskās naudas iestāžu, apdrošināšanas un pārapdrošināšanas starpnieku un finanšu iestāžu filiālēm Latvijā (tālāk tekstā - tirgus dalībnieks)."

2. Izteikt 5. punktu šādā redakcijā:

"5. Ja iesniegtais pārskats neatbilst Komisijas noteikumu, kas reglamentē attiecīgā pārskata sagatavošanu, prasībām, tas tiek uzskatīts par kļūdainu un Komisija par to nekavējoties informē tirgus dalībnieku. Šādā gadījumā tirgus dalībnieks pārskatu sagatavo un iesniedz Komisijai atkārtoti. Ja Komisijas noteikumos nav paredzēts cits pārskatu iesniegšanas termiņš vai ar Komisiju nav panākta vienošanās par citu iesniegšanas termiņu, laboto pārskatu iesniedz ne vēlāk kā nākamajā darba dienā pēc paziņojuma par kļūdu esamību saņemšanas no Komisijas."

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētājs P.Putniņš

19.07.2016