Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ministru kabineta noteikumi Nr. 303

Rīgā 2016. gada 17. maijā (prot. Nr. 23 24. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2011. gada 14. jūnija noteikumos Nr. 447 "Noteikumi par šķirnes lauksaimniecības dzīvnieku audzēšanas saimniecības atbilstības kritērijiem un šķirnes lauksaimniecības dzīvnieku audzēšanas saimniecības statusa piešķiršanas un anulēšanas kārtību"

Izdoti saskaņā ar Ciltsdarba un dzīvnieku audzēšanas likuma
7. panta otrās daļas 4. punktu

Izdarīt Ministru kabineta 2011. gada 14. jūnija noteikumos Nr. 447 "Noteikumi par šķirnes lauksaimniecības dzīvnieku audzēšanas saimniecības atbilstības kritērijiem un šķirnes lauksaimniecības dzīvnieku audzēšanas saimniecības statusa piešķiršanas un anulēšanas kārtību" (Latvijas Vēstnesis, 2011, 95. nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 2.5. un 2.6. apakšpunktu šādā redakcijā:

"2.5. saimniecības ganāmpulkā ir pietiekams skaits šķirnes dzīvnieku attiecīgās dzīvnieku sugas un šķirnes ciltsdarba programmas īstenošanai, lai audzētu, selekcionētu un pavairotu augstvērtīgus šķirnes dzīvniekus, kas paredzēti saimniecības ganāmpulka atražošanai un pārdošanai;

2.6. ganāmpulka atražošanai izmanto vaisliniekus vai vaislas materiālu, kas sertificēts atbilstoši normatīvajiem aktiem par liellopu, cūku, aitu, kazu un zirgu vaislinieku, to spermas, olšūnu un embriju sertifikāciju;".

2. Izteikt 8. punktu šādā redakcijā:

"8. Organizācija apkopo un katru gadu līdz 1. februārim iesniedz Lauksaimniecības datu centrā informāciju par saimniecībām, norādot saimniecības nosaukumu, saimniecībā audzējamo lauksaimniecības dzīvnieku sugu un šķirni, datumu, kad saimniecībai ir piešķirts vai anulēts attiecīgās dzīvnieku sugas šķirnes lauksaimniecības dzīvnieku audzēšanas saimniecības statuss, un datumu, kad notikusi kārtējā saimniecības apsekošana. Lauksaimniecības datu centrs minēto saimniecību sarakstu ievieto un regulāri aktualizē savā tīmekļvietnē."

Ministru prezidents Māris Kučinskis

Zemkopības ministra vietā -
veselības ministrs Guntis Belēvičs

20.05.2016