Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Carnikavas novada domes saistošie noteikumi Nr.SN/2016/10

Carnikavā 2016.gada 20.aprīlī

Grozījumi Carnikavas novada pašvaldības 2009.gada 20.maija saistošajos noteikumos Nr.2009/6 "Carnikavas novada apstādījumu aizsardzības un teritorijas labiekārtošanas, kopšanas un būvju uzturēšanas noteikumi"

APSTIPRINĀTI
ar Carnikavas novada domes
2016.gada 20.aprīļa sēdes lēmumu (prot. Nr.7, 16.§)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43.panta pirmās daļas 5 un 9.punktu

1. Izdarīt Carnikavas novada pašvaldības 2009.gada 20.maija saistošajos noteikumos Nr.2009/6 "Carnikavas novada apstādījumu aizsardzības un teritorijas labiekārtošanas, kopšanas un būvju uzturēšanas noteikumi" (apstiprināti ar Carnikavas novada domes 20.05.2009. lēmumu (protokols Nr.8, 11.§)) (turpmāk - Noteikumi) šādus grozījumus:

1.1. Papildināt Noteikumus ar 12.2 un 12.3 punktiem šādā redakcijā:

"12.2 Būve ir vidi degradējoša, sagruvusi vai cilvēku drošību apdraudoša, ja tai ir konstatēta viena vai vairākas pazīmes:

12.21. pamatiem mūrējums ir sagruvis, remonts neracionāls. Sienu deformācija cokolā tik liela, ka sagaidāma mūrējuma pilnīga sairšana un sabrukšana. Sienu horizontālās līnijas izliekušās, durvju un logu ailes sašķiebušās, cokols pilnīgi sabrucis. Masveida progresējošas caurejošas plaisas visā ēkas augstumā;

12.22. mūra sienu deformācija cokolā ir tik liela, ka sagaidāma mūrējuma pilnīga sairšana un sabrukšana, apmetums atlobījies. Ievērojamas deformācijas, kas var radīt sabrukšanu, mūrējums sagruvis, remonts neracionāls. Nepieciešama sienas pārmūrēšana;

12.23. koka sienu konstrukcija daļēji vai pilnīgi sabrukusi, koka materiāls satrunējis, nepieciešama nojaukšana. Konstrukcija daļēji vai pilnīgi sabrukusi, koka materiāls satrunējis, nepieciešama nojaukšana;

12.24. pārsegumi ir uz sabrukšanas robežas vai jau ir sabrukuši. Sabrukšanu radījušas pelējuma un trupes izraisītājas mājas sēnes. Plātnēs visur dziļas plaisas, plātnes nobīdījušās no plaknes un ievērojami ieliekušās. Plātnēm vietām atslāņojies un nokritis betons;

12.25. jumta seguma nav vai daļēji nav.

12.3 Carnikavas novada Būvvalde pieņem lēmumu par ēkas vai būves atzīšanu par vidi degradējošu, sagruvušu vai cilvēku drošību apdraudošu, ja pastāv saistošo noteikumu 12.2 punktā noteiktās pazīmes.".

2. Noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas.

Carnikavas novada domes priekšsēdētāja D.Jurēvica

Carnikavā 2016.gada 20.aprīlī


 

Paskaidrojuma raksts
Carnikavas novada pašvaldības saistošajiem noteikumiem Nr. SN/2016/10 "Grozījumi Carnikavas novada pašvaldības 2009.gada 20.maija saistošajos noteikumos Nr.2009/6 "Carnikavas novada apstādījumu aizsardzības un teritorijas labiekārtošanas, kopšanas un būvju uzturēšanas noteikumi""

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums 1.1. Domes pilnvarojums izdot saistošo noteikumus izriet no likuma "Par pašvaldībām" 43.panta pirmās daļas 6. un 9.punkta, kas noteic, ka dome ir tiesīga izdot saistošos noteikumus par teritorijas labiekārtošanu, kopšanu un būvju uzturēšanu.

1.2. Grozījumi ir nepieciešami, lai nodrošinātu Carnikavas novada iedzīvotājiem drošu vidi un veicinātu Carnikavas novada administratīvajā teritorijā esošo būvju (ēku) tehniskā un vizuālā stāvokļa atbilstību spēkā esošiem normatīviem aktiem.

2. Īss projekta satura izklāsts 2.1. Noteikumi paredz papildināt saistošos noteikumus ar noteikumiem, saskaņā ar kuriem būve (ēka) tiek atzīta par vidi degradējošu, sagruvušu vai cilvēku drošību apdraudošu.

2.2. Saistošo noteikumu grozījumi mērķis ir pilnveidot saistošo noteikumu piemērojamību attiecībā uz būvēm (ēkām), kas degradē vidi vai apdraud cilvēku drošību.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu

3.1. Nav plānota saistošo noteikumu ietekme uz pašvaldības budžetu.

3.2. Saistošo noteikumu izpildes nodrošināšanai nav nepieciešams veidot jaunas pašvaldības institūcijas, darba vietas vai paplašināt esošo institūciju kompetenci.

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz sabiedrību (mērķgrupām) un uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā 4.1. Sabiedrības mērķgrupa, uz kuru attiecināms saistošo noteikumu tiesiskais regulējums, ir fiziskās un juridiskās personas, kuru īpašumā vai valdījumā ir Carnikavas novada administratīvajā teritorijā esošās būves (ēkas).

4.2. Saistošo noteikumu īstenošanai netiek prognozēta tiešā ietekme uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā.

5. Informācija par administratīvajām procedūrām 5.1. Institūcijas, kurās privātpersona var vērsties saistošo noteikumu piemērošanā, ir Carnikavas novada Būvvalde, kas ir tiesīga kontrolēt saistošo noteikumu piemērošanu.

5.2. Saistošo noteikumu projekts nemaina privātpersonām veicamās darbības līdzšinējo kārtību.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām 6.1. Saistošo noteikumu izstrādes procesā nav notikušas konsultācijas ar sabiedrības pārstāvjiem. Pēc saistošo noteikumu projekta un tam pievienotā paskaidrojuma raksta izskatīšanas domes komitejas sēdē un publicēšanas pašvaldības mājaslapā internetā www.carnikava.lv un saņemto sabiedrības pārstāvju izteikto priekšlikumu vai iebildumu apkopošanas, tiks izskatīta iespēja būtiskākos no tiem (izvērtējot lietderības apsvērumus) iekļaut saistošajos noteikumos.

6.2. Plānotais sabiedrības līdzdalības veids - informācijas publicēšana pašvaldības mājaslapā internetā un iesniegto priekšlikumu izvērtēšana.

Carnikavas novada domes priekšsēdētāja D.Jurēvica

13.05.2016