Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs

Ministru kabineta noteikumi Nr. 274

Rīgā 2016. gada 3. maijā (prot. Nr. 21 21. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2012. gada 28. februāra noteikumos Nr. 143 "Kārtība, kādā publiskos dokumentus pārvērš elektroniskā formā"

Izdoti saskaņā ar Arhīvu likuma 9. panta otro daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2012. gada 28. februāra noteikumos Nr. 143 "Kārtība, kādā publiskos dokumentus pārvērš elektroniskā formā" (Latvijas Vēstnesis, 2012, 35. nr.) šādus grozījumus:

1. Papildināt noteikumus ar 8.1 un 8.2 punktu šādā redakcijā:

"8.1 Ja publiskais dokuments ir uz vairākām lapām, bet tā lapas nav numurētas atbilstoši normatīvajiem aktiem par dokumentu izstrādāšanu un noformēšanu, pirms dokumenta pārvēršanas tā lapas numurē ar arābu cipariem, rakstot ar vidēji cietu melnu grafīta zīmuli lapas augšējā labajā stūrī no teksta brīvajā vietā.

8.2 No publiskā dokumenta drīkst izņemt saspraudes, skavas, kniedes, auklu un citus sastiprinājuma elementus, ja normatīvajos aktos dokumenta cauršūšana (caurauklošana) nav noteikta kā obligāta un ja dokumenta saturs tādējādi nevar tikt bojāts."

2. Papildināt noteikumus ar 20.1 punktu šādā redakcijā:

"20.1 Ja publiskā dokumenta pārvēršanai no tā tika izņemtas saspraudes, skavas, kniedes, aukla vai citi sastiprinājuma elementi, publisko dokumentu drīkst glabāt, neatjaunojot sākotnējo dokumenta sastiprinājumu."

3. Izteikt 1. pielikuma 1.11. apakšpunktu šādā redakcijā:

"1.11. personas, kas sagatavoja dokumentu pārvēršanai (norāda katras darbības veicēju, ja tie ir dažādi) personas vārds, uzvārds, amats obligāts simbolu virkne* lietas, dokumenta Jānis Smildziņš, lietvedis, Dace Ivanova, lietvede"

Ministru prezidents Māris Kučinskis

Kultūras ministre Dace Melbārde

07.05.2016