Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs

Valsts valodas centra
Latviešu valodas ekspertu komisijas lēmums Nr. 1-16/4

Rīgā 2016. gada 10. martā

Par svešvārdu atbilsmēm latviešu valodā

Valsts valodas centra Latviešu valodas ekspertu komisija, 2016. gada 9. marta sēdē izskatot jautājumu par dažu gastronomijas terminu atbilsmēm latviešu valodā, vienprātīgi nolemj ieteikt šādus latviskos nosaukumus:

1) angļu, franču meringue (olbaltuma cepumi) - bezē;

2) itāļu pancetta (vītināts cūkgaļas veltnis) - pančeta;

3) japāņu gaumē pagatavota baltmaizes rīvmaize - panko;

4) franču crème Chantilly (saldināts putukrējums ar vaniļu un / vai citu aromatizētāju) - putukrējums.

Pamats: Latviešu valodas ekspertu komisijas 09.03.2016. sēdes protokola Nr. 49 2. §; Ministru kabineta 2000. gada 22. augusta noteikumu Nr. 287 "Valsts valodas centra Latviešu valodas ekspertu komisijas nolikums" 10. p.

Valsts valodas centra direktors M.Baltiņš

Latviešu valodas ekspertu komisijas priekšsēdētāja I.Rūmniece

10.03.2016