Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ministru kabineta noteikumi Nr. 199

Rīgā 2016. gada 5. aprīlī (prot. Nr. 16 15. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2012. gada 20. marta noteikumos Nr. 185 "Jūrnieku ārstu atzīšanas kārtība"

Izdoti saskaņā ar Jūrlietu pārvaldes un
jūras drošības
 likuma 29. panta ceturto daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2012. gada 20. marta noteikumos Nr. 185 "Jūrnieku ārstu atzīšanas kārtība" (Latvijas Vēstnesis, 2012, 47. nr.) šādus grozījumus:

1. Papildināt 2. punktu aiz vārdiem "(turpmāk - STCW konvencija)" ar vārdiem un skaitli "un 2006. gada Konvencijai par darbu jūrniecībā".

2. Izteikt 6.3. apakšpunktu šādā redakcijā:

"6.3. viņš pārzina nacionālo normatīvo aktu un Latvijai saistošo starptautisko normatīvo aktu prasības, kas saistītas ar jūrnieku veselības pārbaudēm, un ir iepazinies ar Starptautiskās Darba organizācijas (ILO) un Starptautiskās Jūrniecības organizācijas (IMO) publikāciju "Norādījumi par jūrnieku veselības pārbaudi" ("Guidelines on the medical examinations of seafarers") (publicēta valsts akciju sabiedrības "Latvijas Jūras administrācija" tīmekļvietnē (www.lja.lv)), tās turpmākajiem izdevumiem un citām piemērojamām starptautiskajām vadlīnijām, kuras ir izdevusi Starptautiskā Darba organizācija (ILO), Starptautiskā Jūrniecības organizācija (IMO) vai Pasaules Veselības organizācija (WHO);".

3. Aizstāt 8. punkta pirmajā teikumā vārdus "no iesnieguma saņemšanas" ar vārdiem un skaitli "no šo noteikumu 5. punktā minēto dokumentu saņemšanas".

4. Izteikt 9.5. apakšpunktu šādā redakcijā:

"9.5. ievērot Jūrnieku reģistra norādījumus par to nacionālo normatīvo aktu un Latvijai saistošo starptautisko normatīvo aktu prasību īstenošanu, kas saistīti ar jūrnieku veselības pārbaudēm;".

5. Aizstāt 9.6. apakšpunktā vārdus "jūrnieku veselības pārbaudes protokola/sertifikāta" ar vārdiem "medicīniskā sertifikāta par jūrnieka veselības atbilstību darbam uz kuģa (turpmāk - medicīniskais sertifikāts)".

6. Aizstāt 9.8.1. apakšpunktā vārdus "veselības pārbaudes protokola/sertifikāta" ar vārdiem "medicīniskā sertifikāta".

7. Papildināt noteikumus ar informatīvo atsauci uz Eiropas Savienības direktīvu šādā redakcijā:

"Informatīva atsauce uz Eiropas Savienības direktīvu

Noteikumos iekļautas tiesību normas, kas izriet no Eiropas Parlamenta un Padomes 2012. gada 21. novembra Direktīvas 2012/35/ES, ar ko groza Direktīvu 2008/106/EK par jūrnieku minimālo sagatavotības līmeni."

8. Izteikt 1. pielikuma 3.3. apakšpunktu šādā redakcijā:

"3.3. pārzinu nacionālo normatīvo aktu un Latvijai saistošo starptautisko normatīvo aktu prasības, kas saistītas ar jūrnieku veselības pārbaudēm, un esmu iepazinies ar Starptautiskās Darba organizācijas (ILO) un Starptautiskās Jūrniecības organizācijas (IMO) publikāciju "Norādījumi par jūrnieku veselības pārbaudi" ("Guidelines on the medical examinations of seafarers"), tās turpmākajiem izdevumiem un citām piemērojamām starptautiskajām vadlīnijām, kuras ir izdevusi Starptautiskā Darba organizācija (ILO), Starptautiskā Jūrniecības organizācija (IMO) vai Pasaules Veselības organizācija (WHO)."

9. Izteikt 2. pielikuma 2. punktu šādā redakcijā:

"2. Novērtēšanas mērķis - novērtēt ārstu saskaņā ar Ministru kabineta 2012. gada 20. marta noteikumu Nr. 185 "Jūrnieku ārstu atzīšanas kārtība" (turpmāk - noteikumi) 7. punktā minētajām prasībām."

10. Izteikt 2. pielikuma 3.1. apakšpunkta aili "Vērtēšanas kritēriji" šādā redakcijā:

"3.1. Vai ārsts pārzina nacionālo normatīvo aktu un Latvijai saistošo starptautisko normatīvo aktu prasības, kas saistītas ar jūrnieku veselības pārbaudēm, un ir iepazinies ar Starptautiskās Darba organizācijas (ILO) un Starptautiskās Jūrniecības organizācijas (IMO) publikāciju "Norādījumi par jūrnieku veselības pārbaudi" ("Guidelines on the medical examinations of seafarers"), tās turpmākajiem izdevumiem un citām piemērojamām starptautiskajām vadlīnijām, kuras ir izdevusi Starptautiskā Darba organizācija (ILO), Starptautiskā Jūrniecības organizācija (IMO) vai Pasaules Veselības organizācija (WHO)".

11. Papildināt 2. pielikuma 3.2. apakšpunktu aiz vārdiem "jūrnieku darba" ar vārdu "specifiku".

Ministru prezidents Māris Kučinskis

Satiksmes ministrs Uldis Augulis

08.04.2016