Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Carnikavas novada domes saistošie noteikumi Nr.SN/2016/5

Carnikavā 2016.gada 17.februārī

Grozījumi Carnikavas novada domes 2013.gada 3.jūlija saistošajos noteikumos Nr.SN/2013/11 "Carnikavas novada pašvaldības nolikums"

APSTIPRINĀTI
ar Carnikavas novada domes
2016.gada 17.februāra sēdes lēmumu (prot. Nr.4, 1.§)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
21.panta pirmās daļas 1.punktu un 24.pantu,
Valsts pārvaldes iekārtas likuma 28.pantu

1. Izdarīt Carnikavas novada domes 2013.gada 3.jūlija saistošajos noteikumos Nr.SN/2013/11 "Carnikavas novada pašvaldības nolikums" (apstiprināti ar Carnikavas novada domes 03.07.2013. lēmumu (protokols Nr.14, 3.§)) (turpmāk - Noteikumi) šādus grozījumus:

1.1. Izteikt Noteikumu 8.punktu šādā redakcijā:

"8. Pašvaldības iestādes, izņemot centrālo administrāciju, ir pašvaldības izpilddirektora pakļautībā. Centrālā administrācija ir domes priekšsēdētāja pakļautībā. Centrālās administrācijas vadītājs ir novada pašvaldības izpilddirektors."

1.2. Izteikt Noteikumu 20.punktu šādā redakcijā:

"20. Izpilddirektoru tā prombūtnes laikā saskaņā ar domes priekšsēdētāja rīkojumu aizvieto cita pašvaldības administrācijas amatpersona."

1.3. Izslēgt no Noteikumu 59.punkta vārdus un pieturzīmi "centrālās administrācijas vadītājs".

1.4. Izslēgt Noteikumu 76.punkta otrajā teikumā vārdus un pieturzīmi "centrālās administrācijas vadītājs,".

2. Noteikumi stājas spēkā 2016.gada 1.martā.

Carnikavas novada domes priekšsēdētāja D.Jurēvica

Carnikavā 2016.gada 17.februārī


 

Paskaidrojuma raksts
Carnikavas novada domes saistošajiem noteikumiem Nr.SN/2016/5 "Grozījumi Carnikavas novada domes 2013.gada 3.jūlija saistošajos noteikumos Nr.SN/2013/11 "Carnikavas novada pašvaldības nolikums""

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums 1.1. Likuma "Par pašvaldībām" (turpmāk - likums) 24.panta pirmā daļa noteic, ka pašvaldības nolikums (turpmāk - nolikums) ir saistošie noteikumi, kas nosaka pašvaldības pārvaldes organizāciju, lēmumu pieņemšanas kārtību, iedzīvotāju tiesības un pienākumus vietējā pārvaldē, kā arī citus pašvaldības organizācijas jautājumus.

1.2. Saistībā ar domes pieņemto lēmumu, ar kuru ir likvidēts pašvaldības centrālās administrācijas vadītāja amats, ir nepieciešams veikt atbilstošas izmaiņas nolikumā, tajā skaitā, nosakot, ka centrālās administrācijas vadītājs ir pašvaldības izpilddirektors.

2. Īss projekta satura izklāsts Saistībā ar Centrālās administrācijas vadītāja amata likvidēšanu tiek grozīti vai izteikti jaunā redakcijā nolikuma 8., 20., 59. un 61.punkti.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu 3.1. Saistošo noteikumu īstenošanai netiek prognozēta finansiāla ietekme uz pašvaldības budžetu.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz sabiedrību (mērķgrupām) un uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā 4.1. Mērķgrupa, uz kuru attiecināms saistošo noteikumu tiesiskais regulējums, ir domes deputāti, domes priekšsēdētājs, domes priekšsēdētāja vietnieks, domes komiteju priekšsēdētāji un locekļi, kā arī pašvaldības izpilddirektors.

4.2. Tiek prognozēta pozitīva ietekme uz sabiedrību.

5. Informācija par administratīvajām procedūrām Institūcija, kurā privātpersona var vērsties saistošo noteikumu piemērošanā, ir pašvaldības dome un domes priekšsēdētājs.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Saistošo noteikumu izstrādes procesā nav notikušas konsultācijas ar sabiedrības pārstāvjiem.

Carnikavas novada domes priekšsēdētāja D.Jurēvica

01.03.2016