Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Carnikavas novada domes saistošie noteikumi Nr.SN/2015/15

Carnikavā 2015.gada 16.decembrī

Grozījumi Carnikavas novada domes 2011.gada 23.marta saistošajos noteikumos Nr.CND/SN/2011/10 "Saistošie noteikumi par pašvaldības aģentūras "Carnikavas Komunālserviss" maksas pakalpojumiem un to cenrādi"

APSTIPRINĀTS
ar Carnikavas novada domes
2015.gada 16.decembra lēmumu (prot. Nr.25, 5.§)

Izdoti saskaņā ar Publisko aģentūru likuma
17.panta otro un ceturto daļu un likuma "Par pašvaldībām"
21.panta pirmās daļas 16.punktu

1. Izdarīt Carnikavas novada pašvaldības 23.03.2011. saistošajos noteikumos Nr.CND/SN/2011/10 "Saistošie noteikumi par pašvaldības aģentūras "Carnikavas Komunālserviss" maksas pakalpojumiem un to cenrādi" (turpmāk - saistošie noteikumi) šādus grozījumus:

izteikt saistošo noteikumu pielikuma 10. un 11.punktu šādā redakcijā:

Nr.p.k.

Pakalpojumu nosaukums Daudz. cena, Euro bez PVN Norēķinu kārtība
"10.

Nosēdaku notekūdeņu pieņemšana no asenizācijas pakalpojumu sniedzēja Laivu ielā 12, Carnikavā, Carnikavas novadā

1 m3 2,51 saskaņā ar pakalpojumu līgumā norādīto rēķinu
11. P/a "Carnikavas Komunālserviss" valdījumā esošā autohidropacēlāja Mercedes Benz izmantošana 1 izsaukuma pakalpojuma noformējums 2,94 saskaņā ar izrakstīto rēķinu

1 km***

0,59

1 darba/h****

19,55

".

2. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas Carnikavas novada domes informatīvajā izdevumā.

Carnikavas novada domes priekšsēdētājs I.Krastiņš

Carnikavā 2015.gada 17.decembrī


 

Paskaidrojuma raksts
Carnikavas novada domes saistošajiem noteikumiem Nr.SN/2015/15 "Grozījumi Carnikavas novada domes 2011.gada 23.marta saistošajos noteikumos Nr.CND/SN/2011/10 "Saistošie noteikumi par pašvaldības aģentūras "Carnikavas Komunālserviss" maksas pakalpojumiem un to cenrādi""

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums 1.1. Pamatojoties uz Publisko aģentūru likuma 2.panta otro daļu, pašvaldības aģentūra ir pašvaldības izveidota budžeta finansēta pašvaldības iestāde, kurai ar pašvaldības saistošajiem noteikumiem ir noteikta kompetence pakalpojumu jomā.

1.2. Saskaņā ar Publisko aģentūru likuma 16.panta otrās daļas 5.punktu un Carnikavas novada domes 18.02.2015. sēdē apstiprinātā Carnikavas novada domes pašvaldības aģentūras "Carnikavas Komunālserviss" (turpmāk - aģentūra) nolikuma 2.1.13.punktu aģentūrai ir deleģētas funkcijas publisko pakalpojumu sniegšanā.

1.3. Publisko aģentūru likuma 17.panta pirmā daļa noteic, ka pašvaldības aģentūra sniedz pakalpojumus atbilstoši likumā noteiktajai pašvaldības kompetencei, lai nodrošinātu sabiedrības vajadzības attiecīgās pašvaldības administratīvajā teritorijā. Minētā likuma 17.panta otrā un ceturtā daļa noteic, ka pašvaldības uzdevumu īstenošana tiek nodrošināta, sniedzot maksas pakalpojumus saskaņā ar pašvaldības domes apstiprinātu cenrādi, kurā nosaka maksāšanas kārtību, likmes un atvieglojumus; sniegtos pakalpojumus nosaka un to cenrādi apstiprina ar pašvaldības saistošajiem noteikumiem.

1.4. No spēkā esošā tiesiskā regulējuma būtības izriet, ka domei nepieciešams pieņemt saistošos noteikumus par grozījumiem pašvaldības aģentūras "Carnikavas Komunālserviss" maksas pakalpojumu cenrādī.

1.5. To pieņemšanas nepieciešamības pamatojums:

1.5.1. maksas pakalpojuma "Nosēdaku notekūdeņu pieņemšana no asenizācijas pakalpojumu sniedzēja Laivu ielā 12, Carnikavā, Carnikavas novadā" izmaksas ir palielinājušās sakarā ar darbinieku, kas nodrošina minēto pakalpojumu, atalgojuma un uzturēšanas izdevumu pieaugumu, līdz ar to aģentūras izdevumi pārsniedz ieņēmumus par pakalpojuma sniegšanu;

1.5.2. aģentūrai nav iespējas nodrošināt maksas pakalpojumus: "Universālā riteņu ekskavatora VOLVO BL-71 izmantošana", "Universālā riteņu ekskavatora BELARUS 952.3 izmantošana", "Transportlīdzekļa ar kravas kasti VW Transporter izmantošana", līdz ar to ir nepieciešams izslēgt šos maksas pakalpojumus no maksas pakalpojumu cenrāža.

2. Īss projekta satura izklāsts 2.1. Noteikumi paredz:

2.1.1. paaugstināt aģentūras maksas pakalpojuma "Nosēdaku notekūdeņu pieņemšana no asenizācijas pakalpojumu sniedzēja Laivu ielā 12, Carnikavā, Carnikavas novadā" maksu sakarā ar izdevumu pakalpojuma nodrošināšanai palielināšanos;

2.1.2. izslēgt maksas pakalpojumus "Universālā riteņu ekskavatora VOLVO BL-71 izmantošana", "Universālā riteņu ekskavatora BELARUS 952.3 izmantošana", "Transportlīdzekļa ar kravas kasti VW Transporter izmantošana" no maksas pakalpojumu cenrāža.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu

3.1. Nav plānota saistošo noteikumu ietekme uz pašvaldības budžetu.

3.2. Saistošo noteikumu izpildes nodrošināšanai nav nepieciešams veidot jaunas pašvaldības institūcijas, darba vietas vai paplašināt esošo institūciju kompetenci.

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz sabiedrību (mērķgrupām) un uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā

4.1. Sabiedrības mērķgrupa, uz kuru attiecināms saistošo noteikumu tiesiskais regulējums, ir novada administratīvās teritorijas un valsts iedzīvotāji, privātpersonas - fiziskās un juridiskās personas, kuras izmanto aģentūras sniegtos maksas pakalpojumus.

4.2. Projekts skars sabiedrību, tajā skaitā fiziskās personas un uzņēmējdarbības vidi, kas izmanto aģentūras maksas pakalpojumu: "Nosēdaku notekūdeņu pieņemšana no asenizācijas pakalpojumu sniedzēja Laivu ielā 12, Carnikavā, Carnikavas novadā", jo palielināsies šo pakalpojumu maksa.

5. Informācija par administratīvajām procedūrām 5.1. Institūcijas, kurās privātpersona var vērsties saistošo noteikumu piemērošanā, ir:

5.1.1. aģentūra kā maksas pakalpojumu sniedzējs;

5.1.2. Carnikavas novada dome un tās pilnvarota amatpersona (pašvaldības izpilddirektors), kā aģentūras darbību pārraugošas institūcijas, kas ir tiesīgas pieprasīt un saņemt informāciju par aģentūras darbību, kā arī kontrolēt saistošo noteikumu piemērošanu.

5.2. Saistošo noteikumu projekts nemaina privātpersonām veicamās darbības līdzšinējo kārtību.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām 6.1. Saistošo noteikumu izstrādes procesā nav notikušas konsultācijas ar sabiedrības pārstāvjiem. Pēc saistošo noteikumu projekta un tam pievienotā paskaidrojuma raksta izskatīšanas domes pastāvīgās komitejas sēdē un publicēšanas pašvaldības mājaslapā internetā www.carnikava.lv un saņemto sabiedrības pārstāvju izteikto priekšlikumu vai iebildumu apkopošanas, būtiskākos no tiem (izvērtējot lietderības apsvērumus) paredzēts iekļaut saistošajos noteikumos.

6.2. Plānotais sabiedrības līdzdalības veids - informācijas publicēšana pašvaldības mājaslapā internetā un iesniegto priekšlikumu izvērtēšana.

Carnikavas novada domes priekšsēdētājs I.Krastiņš

30.01.2016