Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Latvijas Banka

Padomes lēmums Nr. 88/4 Rīgā 2001. gada 12. jūlijā

Par grozījumiem "Latvijas Bankas organizētās vērtspapīru norēķinu sistēmas noteikumos"

Latvijas Bankas padome nolemj:

1. Veikt šādus grozījumus ar Latvijas Bankas padomes 2000. gada 13. jūlija lēmumu Nr. 76/5 apstiprinātajos "Latvijas Bankas organizētās vērtspapīru norēķinu sistēmas noteikumos":

1.1. izteikt 6.1. punktu šādā redakcijā:

"6.1. Ja Latvijas Banka no Finansu un kapitāla tirgus komisijas (tālāk tekstā - Komisija) saņem paziņojumu par dalībnieka darbības ierobežošanu un šie ierobežojumi attiecas uz vērtspapīru norēķinu operāciju veikšanu, Latvijas Banka:

6.1.1. pārtrauc dalībnieka, kuram apturētas tiesības veikt vērtspapīru norēķinu operācijas, darbību VNS, fiksējot laiku, kad izpildīts Komisijas lūgums apturēt vērtspapīru norēķinu operācijas, un noraida visus šā dalībnieka iesniegtos, bet vēl neapstrādātos vērtspapīru pārveduma rīkojumus, izņemot vērtspapīru ķīlas atbrīvošanas rīkojumu;

6.1.2. informē par to Komisiju, dalībnieku, kuram apturētas tiesības veikt vērtspapīru norēķinu operācijas, un visus pārējos dalībniekus, norādot laiku, kad dalībniekam apturētas tiesības veikt vērtspapīru norēķinu operācijas.";

1.2. izteikt 6.2. punktu šādā redakcijā:

"6.2. Sākot ar vērtspapīru norēķinu operāciju apturēšanas dienu, Latvijas Banka no dalībnieka, kuram apturētas tiesības veikt vērtspapīru norēķinu operācijas, pieņem tikai tādus vērtspapīru pārveduma rīkojumus, kurus:

6.2.1. apstiprinājis Komisijas iecelts pilnvarnieks;

6.2.2. parakstījis tiesas iecelts likvidators vai administrators.";

1.3. attiecīgi mainot 6.3.-6.5. punkta numerāciju, papildināt tekstu ar jaunu 6.3. punktu šādā redakcijā:

"6.3. Dalībniekam, kuram apturētas tiesības veikt vērtspapīru norēķinu operācijas, adresētos vērtspapīru pārvedumus, ko veic pārējie dalībnieki, Latvijas Banka izskata, akceptē un izpilda, pārvedot vērtspapīrus no nosūtītāja dalībnieka vērtspapīru konta un ieskaitot vērtspapīrus saņēmēja dalībnieka vērtspapīru kontā, vai noraida, neveicot vērtspapīru pārvedumu."

2. Noteikt, ka lēmums stājas spēkā ar 2001. gada 1. augustu.

Latvijas Bankas prezidents E. Repše

"Latvijas Vēstneša" redakcijā - 30. jūlijā

01.08.2001