Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs
Tiesību akts zaudēs spēku 2024. gada 1. jūlijā.

Rēzeknes pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.15

Rēzeknē 2015.gada 6.augustā (prot. Nr.64, 5.p.)

Grozījums Rēzeknes pilsētas domes 2005.gada 1.septembra saistošajos noteikumos Nr.13 "Rēzeknes pilsētas pašvaldības nolikums"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
21.panta pirmās daļas 1.punktu un 24.pantu

1. Izdarīt Rēzeknes pilsētas domes 2005.gada 1.septembra saistošajos noteikumos Nr.13 "Rēzeknes pilsētas pašvaldības nolikums" šādu grozījumu:

1.1. aizstāt 7.4.1.apakšpunktā vārdus "Rēzeknes Valsts ģimnāzija" ar vārdiem "Rēzeknes sākumskola";

1.2. aizstāt 7.4.2.apakšpunktā vārdus un skaitli "Rēzeknes 1.vidusskola" ar vārdiem un skaitli "Rēzeknes Valsts 1.ģimnāzija";

1.3. svītrot 7.4.8.apakšpunktu;

1.4. aizstāt 48.punktā skaitli un vārdus "50000 latu (piecdesmit tūkstošus latu)" ar skaitli un vārdiem "72000 eiro (septiņdesmit divus tūkstošus eiro)";

1.5. aizstāt 52.punktā skaitli un vārdus "50000 (piecdesmit tūkstošus latu)" ar skaitli un vārdiem "72000 (septiņdesmit divus tūkstošus eiro)";

1.6. aizstāt 84.punktā vārdu "laikrakstā" ar vārdiem "oficiālajā izdevumā";

2. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to parakstīšanas.

Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs A.Bartaševičs

 

 

Paskaidrojuma raksts
Rēzeknes pilsētas domes saistošajiem noteikumiem Nr.15 "Grozījums Rēzeknes pilsētas domes 2005.gada 1.septembra saistošajos noteikumos Nr.13 "Rēzeknes pilsētas pašvaldības nolikums""

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Pašreizējās situācijas raksturojums Rēzeknes pilsētas pašvaldības nolikums ir apstiprināts ar Rēzeknes pilsētas domes 2005.gada 1.septembra lēmumu (protokols Nr.3, 1.§).

Saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 21.panta pirmās daļas 1.punktu un 24.pantu, tikai dome var apstiprināt pašvaldības nolikumu, kurā tiek noteikta pašvaldības administrācijas struktūra.

Sakarā ar Rēzeknes pilsētās izglītības iestāžu darbību sakārtošanu, izveidojot optimālu un kvalitatīvu izglītības sistēmu Rēzeknes pilsētā, reorganizējot Rēzeknes 4.vidusskolu un Rēzeknes vakara vidusskolu, tās apvienojot un izveidojot Rēzeknes 4.vidusskolu. Kā arī reorganizējot Rēzeknes 1.vidusskolu un Rēzeknes Valsts ģimnāziju, tās apvienojot un izveidojot Rēzeknes Valsts 1.ģimnāziju un Rēzeknes sākumskolu.

Pašvaldības nolikuma IV nodaļā ir atrunāta līguma noslēgšanas procedūra, līguma summas apmērs. Grozījumi ir nepieciešami, lai precizētu līguma summas apmēru, izsakot to eiro izteiksmē.

Likumā "Par pašvaldībām" 43.punktā ir noteikts, ka saistošos noteikumus publicē oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", līdz ar to atbilstoši ir nepieciešams pašvaldības nolikuma 84.punktā veikt grozījumus, nosakot, ka saistošie noteikumi tiek publicēti oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

2. Saistošo noteikumu projekta nepieciešamības raksturojums, dokumenta būtība Ņemot vērā Paskaidrojuma raksta 1.sadaļā norādīto, ir nepieciešams veikt attiecīgu grozījumu pašvaldības nolikumā.
3. Īss saistošo noteikumu projekta satura izklāsts 1. aizstāt 7.4.1.apakšpunktā vārdus "Rēzeknes Valsts ģimnāzija" ar vārdiem "Rēzeknes sākumskola";

2. aizstāt 7.4.2.apakšpunktā vārdus un skaitli "Rēzeknes 1.vidusskola" ar vārdiem un skaitli "Rēzeknes Valsts 1.ģimnāzija";

3. svītrot 7.4.8.apakšpunktu;

4. aizstāt 48.punktā skaitli un vārdus "50000 latu (piecdesmit tūkstošus latu)" ar skaitli un vārdiem "72000 eiro (septiņdesmit divus tūkstošus eiro)";

5. aizstāt 52.punktā skaitli un vārdus "50000 (piecdesmit tūkstošus latu)" ar skaitli un vārdiem "72000 (septiņdesmit divus tūkstošus eiro)".

6. aizstāt 84.punktā vārdu "laikrakstā" ar vārdiem "oficiālajā izdevumā";

4. Saistošo noteikumu projekta iespējamā ietekme uz pašvaldības budžetu Saistošo noteikumu īstenošanai netiek prognozēta palielināta finansiāla ietekme uz pašvaldības budžetu.
5. Saistošo noteikumu projekta iespējamā ietekme uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Neietekmē.
6. Saistošo noteikumu projekta iespējamā ietekme uz administratīvajām procedūrām Neietekmē.
7. Normatīvie akti, saskaņā ar kuriem saistošie noteikumi sagatavoti Likuma "Par pašvaldībām" 21.panta pirmās daļas 1.punkts un 24.pants.
8. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām saistībā ar saistošo noteikumu projektu Konsultācijas ar privātpersonām nav notikušas.

Saistošo noteikumu projekts un paskaidrojuma raksts ir ievietots Rēzeknes pilsētas pašvaldības mājas lapā internetā www.rezekne.lv, sadaļā "Saistošo noteikumu projekti" un pieejams domes Iedzīvotāju apkalpošanas centrā (Atbrīvošanas alejā 93, Rēzeknē).

Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs A.Bartaševičs

07.08.2015