Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Daugavpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.29

Daugavpilī 2015.gada 9.jūlijā (prot. Nr.14, 5.§)

Grozījumi Daugavpils pilsētas domes 2013.gada 14.novembra saistošajos noteikumos Nr.42 "Daugavpils pilsētas pašvaldības sociālie pakalpojumi"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 43.panta trešo daļu,
Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma
3.panta otro un trešo daļu un Ministru kabineta
2003.gada 27.maija noteikumu Nr.275 "Sociālās aprūpes un
sociālās rehabilitācijas pakalpojumu samaksas kārtība un
kārtība, kādā pakalpojuma izmaksas tiek segtas
no pašvaldības budžeta" 6.punktu

Izdarīt Daugavpils pilsētas domes 2013.gada 14.novembra saistošajos noteikumos Nr.42 "Daugavpils pilsētas pašvaldības sociālie pakalpojumi" (Latvijas Vēstnesis, 251 (5057), 27.12.2013.) šādus grozījumus:

1. Papildināt noteikumus ar 7.11.1 apakšpunktu šādā redakcijā:

"7.11.1 Sociālā taksometra pakalpojumi;"

2. Papildināt noteikumus ar XIII.1 nodaļu šādā redakcijā:

"XIII.1 Sociālā taksometra pakalpojumi

109.1 Pārvalde nodrošina Sociālā taksometra pakalpojumu personām, kuras pārvietojas riteņkrēslā, nokļūšanai uz vietām Daugavpils pilsētas administratīvajā teritorijā.

109.2 Sociālā taksometra pakalpojumu ir tiesīgas saņemt personas ar invaliditāti, kurām ir kustību traucējumi un kuras pārvietojas riteņkrēslā un, ja nepieciešams, tās pavadoņa transportēšanu ar sociālo taksometru.

109.3 Sociālā taksometra pakalpojumu nepiešķir personām:

109.31. kuras ir transportējamas guļus stāvoklī;

109.32. kuru pārvadāšanai ir nepieciešams specializēts medicīniski aprīkots transportlīdzeklis.

109.4 Pieprasot šo pakalpojumu, persona iesniedz rakstisku iesniegumu Pārvaldē:

109.41. uzrāda personu apliecinošu dokumentu (pasi vai personas apliecību);

109.42. uzrāda invaliditātes apliecību un iesniedz izziņas par invaliditāti kopiju;

109.43. iesniedz primārās veselības aprūpes ārsta vai ārsta speciālista izsniegtu izrakstu no stacionārās/ambulatorās pacienta medicīniskās kartes (veidlapa 027/u), kurā norādīta personas nespēja pārvietoties bez riteņkrēsla.

109.5 Sociālā taksometra pakalpojumu vienai personai bez maksas piešķir ne vairāk kā 10 (desmit) reizes mēnesī. Sociālā taksometra pakalpojumu skaitu var palielināt līdz 20 (divdesmit) reizēm mēnesī saskaņā ar Pārvaldes vadītāja lēmumu, kas tiek pieņemts pamatojoties uz sociālā darbinieka atzinumu.

109.6 Lēmumu par sociālā taksometra pakalpojuma piešķiršanu pieņem Pārvaldes vadītājs."

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs J.Lāčplēsis



Daugavpils pilsētas domes 2015.gada 9.jūlija saistošo noteikumu Nr.29 "Grozījumi Daugavpils pilsētas domes 2013.gada 14.novembra saistošajos noteikumos Nr.42 "Daugavpils pilsētas pašvaldības sociālie pakalpojumi""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums 2010.gada 31.martā Latvijas Republikā stājās spēkā Apvienoto Nāciju Organizācijas Konvencija par personu ar invaliditāti tiesībām, kuras 4.panta 1.punkts nosaka, ka dalībvalstis apņemas nodrošināt un veicināt to, lai visas personas ar invaliditāti varētu pilnībā īstenot visas cilvēktiesības un pamatbrīvības bez jebkāda veida diskriminācijas invaliditātes dēļ. Šai nolūkā dalībvalstis apņemas pieņemt visus atbilstošos likumdošanas, administratīvos un citus pasākumus šajā konvencijā atzīto tiesību īstenošanai, kā arī veicināt personām ar invaliditāti piemērotu jauno tehnoloģiju, pārvietošanās palīglīdzekļu, ierīču un atbalsta tehnoloģiju pieejamību un izmantošanu.

Daugavpils pilsētas domes Sociālo lietu pārvalde 13.01.2014. noslēdza partnerības līgumu un līdz 16.06.2015. Latvijas - Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas ietvaros īsteno projektu LLV-392 "Sociālais taksometrs veicinot pārrobežu mobilitātes aktivitātes starp Daugavpili, Zarasai un Visaginas". Partnerības līguma 9.punktā ir noteikts, ka Daugavpils pilsētas domes Sociālo lietu pārvaldei ir jānodrošina projekta rezultātu un aktivitātes turpināšanu vismaz piecus gadus pēc projekta beigām. No 2015.gada janvāra līdz 2015.gada 16.jūnijam (ieskaitot) Sociālā taksometra pakalpojumu izmantoja 36 personas, veicot 521 braucienu.

2. Īss projekta satura izklāsts Grozījumu projekts paredz papildināt pašvaldības nodrošināto sociālo pakalpojumu veidus ar sociālā taksometra pakalpojumu. Tas ir pakalpojums personām ar invaliditāti, kurām ir kustību traucējumi un kuras pārvietojas riteņkrēslā, lai transportētu tās uz jebkuru vietu Daugavpils pilsētas administratīvajā teritorijā.

Sociālo taksometru var rezervēt, izmantojot tiešsaistes rezervācijas sistēmu mājaslapā internetā - katram klientam ir konts, kur viņš var izvēlēties, kad un kur viņš vēlas ceļot.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Saistošo noteikumu izpilde tiks īstenota apstiprinātā budžeta ietvaros.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Grozījumi saistošajos noteikumos uzņēmējdarbības vidi neietekmē.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Noteikumu izpildi nodrošinās Daugavpils pilsētas domes Sociālo lietu pārvalde.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Daugavpils pilsētas domes Sociālo lietu pārvaldes sociālā darba speciālisti.

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs J.Lāčplēsis

21.07.2015