Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs

Ministru kabineta noteikumi Nr.392

Rīgā 2015.gada 14.jūlijā (prot. Nr.34 12.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2010.gada 28.decembra noteikumos Nr.1208 "Noteikumi par psihologa pakalpojuma apjomu personai līdz 18 gadiem, kurai pirmreizēji noteikta invaliditāte un kura dzīvo ģimenē, kā arī tās likumiskajam pārstāvim, un pakalpojuma saņemšanas kārtību"

Izdoti saskaņā ar Invaliditātes likuma
12.panta pirmās daļas 8.punktu

Izdarīt Ministru kabineta 2010. gada 28. decembra noteikumos Nr. 1208 "Noteikumi par psihologa pakalpojuma apjomu personai līdz 18 gadiem, kurai pirmreizēji noteikta invaliditāte un kura dzīvo ģimenē, kā arī tās likumiskajam pārstāvim, un pakalpojuma saņemšanas kārtību" (Latvijas Vēstnesis, 2011, 3. nr.; 2013, 159. nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 3. un 4. punktu šādā redakcijā:

"3. Psihologa pakalpojums par vienu invaliditātes noteikšanas gadījumu personai un tās likumiskajam pārstāvim kopā ir desmit 45 minūšu konsultācijas. Vienas psihologa konsultācijas cena ir 17,59 euro, neieskaitot administrēšanas izdevumus.

4. Psihologa pakalpojumu nodrošina pašvaldības sociālais dienests. Atbilstoši valsts budžetā attiecīgajā gadā psihologa pakalpojumu nodrošināšanai piešķirtajiem līdzekļiem Labklājības ministrija nosaka pašvaldību sociālajiem dienestiem šim pakalpojumam novirzāmo līdzekļu apmēru, tai skaitā administrēšanas izdevumiem novirzot finanšu līdzekļus ne vairāk kā 10 % apmērā no psihologa pakalpojumam izlietotajiem līdzekļiem."

2. Svītrot 6. punktā vārdus "un saņemt".

3. Izteikt 8. punktu šādā redakcijā:

"8. Pašvaldības sociālais dienests 10 darbdienu laikā pēc šo noteikumu 7.1. apakšpunktā minētā iesnieguma saņemšanas un reģistrēšanas veic šādas darbības:

8.1. pārbauda un izvērtē pakalpojuma pieprasītāja atbilstību šo noteikumu 1. punktā minētajiem psihologa pakalpojuma saņemšanas nosacījumiem;

8.2. pieņem lēmumu:

8.2.1. par psihologa pakalpojuma piešķiršanu;

8.2.2. par atteikumu piešķirt psihologa pakalpojumu, ja persona neatbilst šo noteikumu 1. punktā minētajiem psihologa pakalpojuma saņemšanas nosacījumiem;

8.2.3. par psihologa pakalpojuma piešķiršanu un personas uzņemšanu psihologa pakalpojuma saņēmēju rindā;

8.3. noslēdz līgumu ar pakalpojuma pieprasītāja izvēlēto psihologa pakalpojuma sniedzēju vai pašvaldības noteiktajā kārtībā izvēlēto psihologa pakalpojuma sniedzēju, ja pakalpojuma pieprasītājs atbilstoši šo noteikumu 7.1.4. apakšpunktam nav norādījis vēlamo psihologa pakalpojuma sniedzēju un pašvaldībā līgums par psihologa pakalpojuma sniegšanu nav noslēgts;

8.4. izsniedz lēmumu par pakalpojuma piešķiršanu un nosūtījumu pakalpojuma pieprasītājam šo noteikumu 3. punktā noteiktā psihologa pakalpojuma saņemšanai vai lēmumu par atteikumu piešķirt psihologa pakalpojumu, ja persona neatbilst šo noteikumu 1. punktā minētajiem psihologa pakalpojuma saņemšanas nosacījumiem, vai lēmumu par psihologa pakalpojuma piešķiršanu un personas uzņemšanu psihologa pakalpojuma saņēmēju rindā."

4.  Papildināt noteikumus ar 8.1 punktu šādā redakcijā:

"8.1 Ja pašvaldības sociālais dienests pieņēmis šo noteikumu 8.2.3. apakšpunktā minēto lēmumu, tad nosūtījumu pakalpojuma pieprasītājam izsniedz, kad ir pienākusi rinda psihologa pakalpojuma saņemšanai."

5. Izteikt 12. punktu šādā redakcijā:

"12. Pašvaldības sociālais dienests reizi ceturksnī - līdz kārtējā ceturkšņa desmitajam datumam - iesniedz Labklājības ministrijā pārskatu (pielikums) par psihologa pakalpojuma nodrošināšanu iepriekšējā ceturksnī."

6. Papildināt noteikumus ar 13.3. apakšpunktu šādā redakcijā:

"13.3. apkopo un analizē pašvaldību sociālo dienestu pārskatos iekļauto informāciju par nodrošināšanu ar psihologa pakalpojumu un, ja konstatē, ka prognozētie pieprasījumi pēc psihologa pakalpojuma pārsniedz valsts budžetā šim mērķim paredzētos līdzekļus, par to informē pašvaldību sociālos dienestus."

7. Aizstāt 14. punktā vārdus "nākamajā mēnesī" ar vārdiem "nākamajā ceturksnī".

8. Izteikt pielikumu šādā redakcijā:

"Pielikums
Ministru kabineta
2010.gada 28.decembra
noteikumiem Nr.1208

______________________________novada/pilsētas pašvaldības sociālā dienesta pārskats par psihologa pakalpojuma nodrošināšanu __________. gada ________________ ceturksnī

Nr. p. k. Pakalpojuma saņēmēja vārds, uzvārds* Personas kods Līguma noslēgšanas datums Piešķirto konsultāciju skaits Uzņemts rindā Sniegto konsultāciju skaits Vienas konsultācijas cena Pakalpojuma nodrošināšanas izmaksas Administrēšanas izmaksas Pārskata perioda izmaksas kopā
  1 2 3 4 5 6 7 8 = 6 x 7 9 = 8 x
ne vairāk kā
10 %
10 = 8 + 9
1.               0 0 0
2.               0 0 0
3.               0 0 0
KOPĀ 0 0 0 X 0 0 0

Piezīme. * Ja pakalpojuma saņēmējs ir bērna likumiskais pārstāvis, tad pārskatā jānorāda arī bērna vārds, uzvārds un personas kods.

Novada/pilsētas domes sociālā dienesta rekvizīti

Saņēmējs    
Adrese    
Reģistrācijas numurs    
Banka    
Bankas kods    
Bankas konta numurs    

Pārskata sastādīšanas datums**
Pārskata reģistrēšanas numurs lietvedībā

Novada/pilsētas domes sociālā dienesta vadītājs
vai viņa pilnvarota persona
     
  (vārds, uzvārds)   (paraksts**)

Pārskata sagatavotājs ______________________

tālrunis ______________________________________

e-pasts ______________________________________

Piezīme. ** Dokumenta rekvizītus "paraksts" un "datums" neaizpilda, ja elektroniskais dokuments ir sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu."

Ministru prezidente Laimdota Straujuma

Labklājības ministrs Uldis Augulis

17.07.2015