Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs

Ministru kabineta noteikumi Nr.297

Rīgā 2015.gada 9.jūnijā (prot. Nr.28 25.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2014.gada 12.augusta noteikumos Nr.471 "Parakstu vākšanas tiešsaistes sistēmu drošības un tehniskās prasības"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par tautas nobalsošanu,
likumu ierosināšanu un Eiropas pilsoņu iniciatīvu"
22.panta piekto daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2014. gada 12. augusta noteikumos Nr. 471 "Parakstu vākšanas tiešsaistes sistēmu drošības un tehniskās prasības" (Latvijas Vēstnesis, 2014, 165. nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 2. punktu šādā redakcijā:

"2. Lai nodrošinātu parakstu vākšanu elektroniski, izmantojot portālu, tiek izveidota parakstu vākšanas tiešsaistes sistēma (turpmāk - portāla parakstu vākšanas tiešsaistes sistēma). Sistēmas pārzinis ir Centrālā vēlēšanu komisija (turpmāk - komisija) un turētājs - Valsts reģionālās attīstības aģentūra (turpmāk - aģentūra)."

2. Izteikt 11.1. apakšpunktu šādā redakcijā:

"11.1. ziņas par iesniedzēju (juridiskai personai - nosaukumu, reģistrācijas numuru, kontakttālruni un e-pasta adresi; fiziskai personai - vārdu, uzvārdu, personas kodu, kontakttālruni un e-pasta adresi);".

3. Aizstāt 11.8. apakšpunktā skaitli un vārdu "2.3. apakšpunktā" ar skaitli un vārdu "31. punktā".

4. Svītrot 13. punktā vārdus "kā arī aģentūru".

5. Izteikt 14. punktu šādā redakcijā:

"14. Komisija 10 darbdienu laikā pēc šo noteikumu 13. punktā minētās informācijas saņemšanas piešķir privātpersonas parakstu vākšanas tiešsaistes sistēmai piekļuvi šo noteikumu 31. punktā minētajai tīmekļa saskarnei, lai iesniegtu savāktos parakstus."

6. Izteikt 17. punktu šādā redakcijā:

"17. Ja pieņemts šo noteikumu 15.2. vai 15.3. apakšpunktā minētais lēmums, sertificējošā institūcija par to informē šo noteikumu 4. punktā minēto personu un komisiju, kā arī nosūta komisijai pieprasījumu bloķēt piekļuvi šo noteikumu 31. punktā minētajai tīmekļa saskarnei."

7. Aizstāt 18. punktā skaitli un vārdu "2.3. apakšpunktā" ar skaitli un vārdu "31. punktā".

8. Aizstāt 30. punktā vārdus "var veikt tikai to" ar vārdiem "veic to".

9. Izteikt 31. un 32. punktu šādā redakcijā:

"31. Portāla un privātpersonas parakstu vākšanas tiešsaistes sistēmā savāktie paraksti iesniedzami komisijai tiešsaistē, izmantojot komisijas pārziņā esošu drošu tīmekļa saskarni, kuras aprakstu un pirmkoda piemērus komisija publicē savā tīmekļa vietnē.

32. Portāla un privātpersonas parakstu vākšanas tiešsaistes sistēma fiziskajai personai pēc paraksta iesniegšanas attēlo informāciju par paraksta nosūtīšanas rezultātu. Pēc paraksta sekmīgas iesniegšanas fiziskajai personai tiek attēlota šo faktu apliecinoša informācija, kas satur fiziskās personas datus, parakstīšanas datumu un laiku, kā arī izvēlēto iniciatīvu. Ja paraksta iesniegšana nav notikusi, fiziskajai personai tiek attēlota atbilstoša informācija, kā arī norādes par turpmāku rīcību."

10. Izteikt 33. punkta ievaddaļu šādā redakcijā:

"33. Portāla un privātpersonas parakstu vākšanas tiešsaistes sistēma nodrošina, ka šo noteikumu 22. punktā minētā parakstītā datne, kas iesniegta, izmantojot šo noteikumu 31. punktā minēto tīmekļa saskarni, tiek dzēsta, nesaglabājot fiziskās personas datus un parakstītās datnes, ja ir spēkā viens no šādiem nosacījumiem:".

11. Svītrot 35. punktu.

12. Izteikt 36. punktu šādā redakcijā:

"36. Portāla un privātpersonas parakstu vākšanas tiešsaistes sistēma nodrošina iespēju fiziskajai personai tajā parakstīties par attiecīgo parakstu vākšanas iniciatīvu vienu reizi."

13. Svītrot IV nodaļu.

14. Izteikt VII nodaļas nosaukumu šādā redakcijā:

"VII. Noslēguma jautājumi".

15. Papildināt noteikumus ar 65. punktu šādā redakcijā:

"65. Komisija divu mēnešu laikā no šo noteikumu spēkā stāšanās dienas savā tīmekļa vietnē publicē šo noteikumu 31. punktā minētās saskarnes aprakstu un pirmkoda piemērus".

Ministru prezidente Laimdota Straujuma

Vides aizsardzības un
reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards

17.06.2015