Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Liepājas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.14

Liepājā 2015.gada 14.maijā (prot. Nr.6, 8.§)

Par grozījumiem Liepājas pilsētas domes 2012.gada 20.decembra saistošajos noteikumos Nr.27 "Par svētku pabalstiem"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43.panta trešo daļu

Izdarīt Liepājas pilsētas domes 2012.gada 20.decembra saistošajos noteikumos Nr.27 "PAR SVĒTKU PABALSTIEM" šādus grozījumus:

1. Svītrot 5.punktā vārdus "deklarētā dzīvesvieta Liepājas pilsētā ir vismaz 12 mēnešus pirms bērna piedzimšanas".

2. Papildināt 6.punktu ar otro teikumu šādā redakcijā:

"Noteikumu 3.6.punktā minēto pabalstu piešķir arī ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijā dzīvojošai personai, kuras deklarētā dzīvesvieta pirms ievietošanas ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijā bijusi Liepājas pilsētā".

3. Aizstāt 7.punktā vārdus "www.socialaisdienests.lv" ar vārdiem "www.socialaisdienests.liepaja.lv".

4. Papildināt noteikumus ar 17.3.apakšpunktu šādā redakcijā:

"17.3. ģimene bērna piedzimšanas pabalstu ir saņēmusi citā pašvaldībā".

5. Papildināt 18.punktu aiz vārda "pirmklasniekam" ar vārdiem "vienu reizi".

6. Izteikt 20.punktu šādā redakcijā:

"20. Pabalsta pirmklasniekiem saņemšanai, bērna vecāks vai likumiskais pārstāvis, sākot no kalendārā gada 1.septembra līdz 15.oktobrim, Sociālajā dienestā vai izglītības iestādē iesniedz iesniegumu".

7. Izteikt 21.punktu šādā redakcijā:

"21. Liepājas pilsētas pašvaldības iestāde "LIEPĀJAS PILSĒTAS IZGLĪTĪBAS PĀRVALDE" izglītības iestādēs saņemtos iesniegumus iesniedz Sociālajā dienestā un sniedz Sociālajam dienestam ziņas par bērniem, kuri kalendārā gada septembrī uzsākuši mācības pirmajā klasē".

8. Svītrot 22.punktu.

9. Izteikt 23.punktu šādā redakcijā:

"23. Pabalstu pirmklasniekam izmaksā, ieskaitot pabalsta pieprasītāja iesniegumā norādītajā kredītiestādes norēķinu kontā".

10. Papildināt 26.punktu ar otro teikumu šādā redakcijā:

"Par bērnu šī punkta izpratnē uzskatāma arī persona, kas sasniegusi 18 gadu vecumu un turpina mācības vispārējās izglītības iestādē dienas maiņā un nav nodarbināta, bet ne ilgāk kā līdz 21 gada vecumam".

Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs U.Sesks


 

Saistošo noteikumu "Par grozījumiem Liepājas pilsētas domes 2012.gada 20.decembra saistošajos noteikumos Nr.27 "Par svētku pabalstiem""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojumss Liepājas pilsētas domes 2012.gada 20.decembra saistošie noteikumi Nr.27 "PAR SVĒTKU PABALSTIEM" nosaka svētku pabalstu saņemšanas kārtību Liepājas pašvaldībā.

Minēto noteikumu 5.punkts paredz, ka bērna piedzimšanas pabalstu piešķir, ja viena vai abu vecāku, aizbildņa vai adoptētāja deklarētā dzīvesvieta Liepājas pilsētā ir vismaz 12 mēnešus pirms bērna piedzimšanas un bērna deklarētā dzīvesvieta ir Liepājas pilsētā. Lai atbalstītu jaunās ģimenes Liepājā, ir nepieciešams svītrot dzīvesvietas deklarēšanas Liepājas pilsētā laika ierobežojumu, vienlaicīgi paredzot, ka pabalstu nevar saņemt, ja šādu pabalstu ģimene ir saņēmusi citā pašvaldībā.

Lai nodrošinātu iespēju saņemt pabalstu 100 un vairāk gadu jubilejā tiem liepājniekiem, kuri dzīvo ilgtošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijās institūcijā citā pašvaldībā, ir nepieciešams papildināt noteikumus ar attiecīgu normu.

Ir nepieciešams precizēt pabalsta pirmklasniekam saņemšanas kārtību, nosakot, ka iesniegumu pabalsta saņemšanai bērna vecāks var iesniegt izglītības iestādē vai Liepājas pilsētas pašvaldības iestādē "LIEPĀJAS PILSĒTAS DOMES SOCIĀLAIS DIENESTS" (turpmāk - Sociālais dienests). Liepājas pilsētas pašvaldības iestāde "LIEPĀJAS PILSĒTAS IZGLĪTĪBAS PĀRVALDE" (turpmāk - Izglītības pārvalde) saņemtos iesniegumus iesniedz Sociālajā dienestā. Pabalstu pirmklasniekam Sociālais dienests izmaksā pabalsta pieprasītāja iesniegumā norādītajā norēķinu kontā.

Pēc iedzīvotāju iniciatīvas un ņemot vērā, ka pēc Izglītības pārvaldes sniegtās informācijas, 2014.gadā vispārējās izglītības iestāžu 10.-12.klasē mācījās 303 izglītojamie, kas ir vecāki par 18 gadiem, ir nepieciešams paplašināt pabalsta skolas piederumu iegādei akcijā "Skolas soma" saņēmēju loku, nosakot, ka minētā pabalsta saņemšanai par bērnu uzskatāma arī persona, kas sasniegusi 18 gadu vecumu un turpina mācības vispārējās izglītības iestādē dienas maiņā un nav nodarbināta, bet ne ilgāk kā līdz 21 gada vecumam.

2. Īss projekta satura izklāsts Saistošo noteikumu "PAR GROZĪJUMIEM LIEPĀJAS PILSĒTAS DOMES 2012.GADA 20.DECEMBRA SAISTOŠAJOS NOTEIKUMOS Nr.27 "PAR SVĒTKU PABALSTIEM"" projekts paredz:

1) svītrot dzīvesvietas deklarēšanas laika ierobežojumu bērna piedzimšanas pabalsta saņemšanai un noteikt, ka pabalstu nepiešķir, ja ģimene bērna piedzimšanas pabalstu ir saņēmusi citā pašvaldībā;

2) noteikt, ka pabalstu 100 un vairāk gadu jubilejā piešķir arī ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijā dzīvojošai personai, kuras deklarētā dzīvesvieta pirms ievietošanas ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijā bijusi Liepājas pilsētā;

3) noteikt, ka pabalstu pirmklasniekam var saņemt vienu reizi. Tā saņemšanai bērna vecākam vai likumiskajam pārstāvim ir jāiesniedz iesniegums izglītības iestādē vai Sociālajā dienestā. Liepājas pilsētas Izglītības pārvalde izglītības iestādēs saņemtos iesniegumus iesniedz Sociālajā dienestā. Sociālais dienests pabalstu pirmklasniekiem ieskaita pabalsta pieprasītāja iesniegumā norādītajā kredītiestādes norēķinu kontā;

4) noteikt, ka pabalsta skolas piederumu iegādei akcijā "Skolas soma" saņemšanai par bērnu uzskatāma arī persona, kas sasniegusi 18 gadu vecumu un turpina mācības vispārējās izglītības iestādē dienas maiņā un nav nodarbināta, bet ne ilgāk kā līdz 21 gada vecumam.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Līdzekļi svētku pabalstu izmaksai 2015.gada budžetā ir paredzēti.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz sociāli ekonomisko stāvokli (uzņēmējdarbības vidi) pašvaldības teritorijā

Nav būtiskas ietekmes.

5. Informācija par administratīvajām procedūrām Saistošo noteikumu izpildi nodrošinās Sociālais dienests.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Ir ņemta vērā un ieviesta privātpersonu inicatīva pabalstam skolas piederumu iegādei akcijā "Skolas soma".

Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs U.Sesks

26.05.2015