Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs

Ministru kabineta rīkojums Nr.141

Rīgā 2015.gada 25.martā (prot. Nr.15 23.§)

Par nacionālo interešu objekta statusa noteikšanu elektrotīklu pārvades savienojuma "Kurzemes loks" 2. un 3.posmam "Dundaga-Tume-Rīga (Imanta)"

1. Saskaņā ar Teritorijas attīstības plānošanas likuma 7. panta pirmās daļas 11. punktu un 17. panta pirmo un otro daļu, kā arī īstenojot Latvijas energoapgādes drošības un neatkarības politiku, noteikt nacionālo interešu objekta statusu elektrotīklu pārvades savienojuma "Kurzemes loks" 2. un 3. posmam "Dundaga-Tume-Rīga (Imanta)".

2. Nacionālo interešu objekta statuss paredzētajai darbībai tiek noteikts, pamatojoties uz elektrotīklu pārvades savienojuma "Kurzemes loks" 2. un 3. posmam "Dundaga-Tume-Rīga (Imanta)" saņemto akceptu nosacījumiem, tajā skaitā vietas izvēles pamatojumu, norādītajiem ietekmi uz vidi samazinošajiem pasākumiem un citām prasībām.

3. Elektrotīklu pārvades savienojuma "Kurzemes loks" 2. un 3. posmu "Dundaga-Tume-Rīga (Imanta)" īstenot, izbūvējot elektrolīniju atbilstoši ietekmes uz vidi novērtējuma procedūrās paredzēto darbību akceptiem.

4. Elektrotīklu pārvades savienojuma "Kurzemes loks" 2. un 3. posma "Dundaga-Tume-Rīga (Imanta)" aizsargjoslu nosaka atbilstoši Aizsargjoslu likuma 16. pantam.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma

Ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola

25.03.2015