Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs
Tiesību akts zaudēs spēku 2024. gada 1. jūlijā.

Rēzeknes pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.7

Rēzeknē 2015.gada 27.februārī (prot. Nr.52, 1.p.)

Grozījumi 2005.gada 1.septembra Rēzeknes pilsētas domes saistošajos noteikumos Nr.13 "Rēzeknes pilsētas pašvaldības nolikums"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
21.panta pirmās daļas 1.punktu un 24.pantu

Izdarīt 2005.gada 1.septembra Rēzeknes pilsētas domes saistošajos noteikumos Nr.13 "Rēzeknes pilsētas pašvaldības nolikums" šādus grozījumus:

1. aizstāt 28.2.apakšpunktā vārdus "Pašvaldības policijas pārvaldi" ar vārdiem "Administratīvo inspekciju";

2. aizstāt 28.4.apakšpunktā vārdus "Kultūras pārvaldi" ar vārdiem "Pašvaldības aģentūru "Rēzeknes Kultūras un tūrisma centrs"";

3. papildināt 28.4.apakšpunktā aiz vārdiem "Dzimtsarakstu nodaļu" ar vārdiem "Pašvaldības iestādi "Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs"".

Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs A.Bartaševičs


 

Paskaidrojuma raksts
Rēzeknes pilsētas domes 27.02.2015. saistošajiem noteikumiem Nr.7 "Grozījumi 2005.gada 1.septembra Rēzeknes pilsētas domes saistošajos noteikumos Nr.13 "Rēzeknes pilsētas pašvaldības nolikums""

Pašreizējās situācijas raksturojums Rēzeknes pilsētas domes nolikums apstiprināts 2005.gada 1.septembrī (sēdes prot. Nr.4, 1.p.). Saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 21.panta pirmo daļu un 24.pantu domes kompetencē ietilpst noteikt pašvaldības struktūru, pašvaldības darba organizācijas jautājumus, kā arī noteikt, kura patstāvīgā komiteja kontrolē attiecīgo pašvaldības izveidoto struktūrvienību, nozaru pārvaldi un iestādi.
Saistošo noteikumu projekta nepieciešamības raksturojums, dokumenta būtība Pēc Rēzeknes pašvaldības policijas likvidācijas tika izveidota Administratīvā inspekcija, kas kontrolē Rēzeknes pilsētas administratīvajā teritorijā saistošo noteikumi izpildi.

Uz doto brīdi Kultūras pārvalde nepastāv. Rēzeknes pilsētas dome ir izveidojusi Pašvaldības aģentūru "Rēzeknes Kultūras un tūrisma centrs" un Pašvaldības iestādi "Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs".

Ņemot vērā iepriekš minēto, ir nepieciešams veikt redakcionālas izmaiņas pašvaldības nolikumā un noteikt, kura patstāvīgā komiteja kontrolē attiecīgo pašvaldības izveidoto struktūrvienību, iestādi un aģentūru.

Īss saistošo noteikumu projekta satura izklāsts 28.2.apakšpunktā Pašvaldības policijas pārvalde tiek aizstāta ar Administratīvo inspekciju;

28.4.apakšpunktā Kultūras pārvalde tiek aizstāta ar Pašvaldības aģentūru "Rēzeknes Kultūras un tūrisma centrs";

28.4.apakšpunkts ir papildināts ar Pašvaldības iestādi "Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs".

Saistošo noteikumu projekta iespējamā ietekme uz pašvaldības budžetu Pašvaldībai finanšu līdzekļi nav jāiegulda.
Saistošo noteikumu projekta iespējamā ietekme uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav.
Saistošo noteikumu projekta iespējamā ietekme uz administratīvajām procedūrām Pašvaldības kompetence un uzdevumi.
Normatīvie akti, saskaņā ar kuriem saistošie noteikumi sagatavoti Likuma "Par pašvaldībām" 21.panta pirmās daļas 1.punktu un 24.pantu.
Informācija par konsultācijām ar privātpersonām saistībā ar saistošo noteikumu projektu Saistošo noteikumu projekts un paskaidrojuma raksts ievietots www.rezekne.lv Rēzeknes pašvaldības sadaļā "Saistošo noteikumu projekti" pieejams domes Iedzīvotāju apkalpošanas centrā (Atbrīvošanas alejā 93, Rēzeknē).

Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs A.Bartaševičs

28.02.2015