Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ministru kabineta noteikumi Nr.54

Rīgā 2015.gada 3.februārī (prot. Nr.6 11.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2014.gada 26.maija noteikumos Nr.271 "Noteikumi par izsaucēja - izsaucošās elektronisko sakaru pakalpojumu lietotāja galiekārtas - atrašanās vietas datu noteikšanu, apstrādi, uzturēšanu un nodošanu"

Izdoti saskaņā ar Elektronisko sakaru likuma
19.panta pirmās daļas 12.punktu un 48.panta otro daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2014. gada 26. maija noteikumos Nr. 271 "Noteikumi par izsaucēja - izsaucošās elektronisko sakaru pakalpojumu lietotāja galiekārtas - atrašanās vietas datu noteikšanu, apstrādi, uzturēšanu un nodošanu" (Latvijas Vēstnesis, 2014, 107. nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 5. punktu šādā redakcijā:

"5. Komersants nosaka izsaucēja atrašanās vietas datus, izmantojot vismaz mobilā sakaru torņa pārklājuma informāciju (šūnas identifikators (Cell ID) vai sektora identifikators (Sector ID)) vai citu elektronisko sakaru tīklā tehniski pieejamu izsaucēja atrašanās vietas noteikšanas metodi, kas ļauj iegūt precīzākus un uzticamākus izsaucēja atrašanās vietas datus, un nodod šos datus centram."

2. Izteikt 11. punktu šādā redakcijā:

"11. Komersants, kas nodrošina publiskā mobilo telefonu tīkla darbību, pēc izsaucēja atrašanās vietas datu pieprasījuma saņemšanas minūtes laikā atbilstoši šo noteikumu 5. punktam nodod centram šo noteikumu 2.3. un 2.4. apakšpunktā minēto informāciju. Ja šo noteikumu 2.3. un 2.4. apakšpunktā minētās informācijas nodošana nav iespējama, komersants nekavējoties savu tehnisko iespēju robežās informē par to centru."

3. Aizstāt 12. punktā vārdus "vai Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes dienesta Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centra numurs" ar vārdu un skaitli "vai "115"".

Ministru prezidente Laimdota Straujuma

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis

06.02.2015