Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Carnikavas novada domes saistošie noteikumi Nr.SN/2014/25

Carnikavā 2014.gada 17.decembrī

Grozījumi saistošajos noteikumos Nr.SN/2013/51 "Kārtība, kādā Carnikavas novada pašvaldība īsteno pirmsskolas izglītības nodrošināšanas funkciju"

APSTIPRINĀTS
ar Carnikavas novada domes
2014.gada 17.decembra lēmumu (prot. Nr.29, 13.§)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43.panta trešo daļu un Vispārējās izglītības likuma
26.panta pirmo daļu, MK 15.12.2013. noteikumu Nr.1523
"Kārtība, kādā pašvaldība atbilstoši tās noteiktajām
vidējām izmaksām sedz pirmsskolas izglītības programmas
 izmaksas privātajai izglītības iestādei" 10. un 12.punktu

1. Izdarīt Carnikavas novada pašvaldības 18.12.2013. saistošajos noteikumos Nr.SN/2013/51 "Kārtība, kādā Carnikavas novada pašvaldība īsteno pirmsskolas izglītības nodrošināšanas funkciju"" (turpmāk - saistošie noteikumi) šādus grozījumus:

1.1. Papildināt saistošo noteikumu 1.punktu aiz vārdiem "pirmsskolas izglītības iestādēm," ar vārdiem un pieturzīmēm "kā arī, privātajiem bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzējiem,".

1.2. Izteikt saistošo noteikumu III.1 nodaļu šādā redakcijā:

"III.1 Pašvaldības atbalsta piešķiršanas kārtība

23.1 Pašvaldības atbalsts (turpmāk - atbalsts) tiek piešķirts:

23.11. vienam bērnam, kurš apgūst pirmsskolas izglītības programmu privātajā izglītības iestādē Izglītības likuma 17.panta 2.1 daļā minētajā gadījumā - atbilstoši spēkā esošo normatīvo aktu prasībām, nepārsniedzot pašvaldības noteiktās vienam izglītojamam nepieciešamās vidējās izmaksas iestādē pirmsskolas izglītības programmas īstenošanai;

23.12. privātajam bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzējam, kas reģistrēts normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā un sniedz atbalstu pirmsskolas izglītības programmas apgūšanai bērna ģimenē, par vienu bērnu - 86,00 euro mēnesī.

23.2 Ja maksa par pirmsskolas izglītības pakalpojumu privātā izglītības iestādē vai bērnu uzraudzības pakalpojumu ir mazāka nekā noteiktais pašvaldības atbalsts, pašvaldības atbalstu nodrošina tādā apmērā, kāda ir maksa par attiecīgo pakalpojumu.

23.3 Lai saņemtu atbalstu, vecāki iesniedz Centrālās administrācijas Klientu apkalpošanas centrā šādus dokumentus:

23.31. iesniegumu, kurā norāda bērna vārdu, uzvārdu, personas kodu un to, kādā privātajā izglītības iestādē vai pie kāda bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzēja bērns apgūst pirmsskolas izglītības programmu;

23.32. līguma ar attiecīgo privāto izglītības iestādi vai bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzēju kopiju (uzrādot oriģinālu).

23.4 Lēmumu par atbalsta piešķiršanu vai atteikšanos piešķirt atbalstu pieņem Izglītības un kultūras nodaļas Izglītības metodiķis. Lēmums par atbalsta piešķiršanu ir pamats līguma starp pašvaldību un privāto izglītības iestādi vai bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzēju noslēgšanai un atbalsta saņemšanai.

23.5 Noteikumu 23.4 punktā minētais līgums tiek slēgts uz periodu, kādā attiecībā uz izglītojamo tiek īstenota pirmsskolas izglītības programma vienā kalendārajā gadā, un tas var tikt pagarināts, noslēdzot vienošanos.

23.6 Pamats atbalsta izmaksai ir attiecīgās privātās izglītības iestādes rēķins vai bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzēja pieprasījums (sagatavots atbilstoši šo noteikumu 3.pielikumam), kurā ir norādīts dienu skaits, kad bērns iepriekšējā mēnesī apmeklējis privāto izglītības iestādi vai saņēmis bērnu uzraudzības pakalpojumu un atbalsta apmērs, kas aprēķināts, atbilstoši šo noteikumu 23.1 punktā minētajam. Privātās izglītības iestādes rēķins vai bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzēja pieprasījums tiek iesniegti pašvaldībai līgumā noteiktā kārtībā, katru mēnesi, līdz piektajam datumam.

23.7 Atbalsts netiek piešķirts par dienām, kad bērns bez attaisnojoša iemesla neapmeklē privāto izglītības iestādi vai nesaņem bērnu uzraudzības pakalpojumu. Šādā gadījumā atbalsts tiek aprēķināts proporcionāli dienu skaitam, kad bērns ir apmeklējis privāto izglītības iestādi vai saņēmis bērnu uzraudzības pakalpojumu. Par attaisnojošu iemeslu uzskatāma bērna prombūtne veselības stāvokļa pasliktināšanās dēļ, ko apliecina ārsta izsniegta izziņa, vai citi gadījumi, ja tādus paredz normatīvie akti. Izziņas kopija iesniedzama kopā ar rēķinu vai atbalsta pieprasījumu.

23.8 Bērna, kurš apmeklē privāto izglītības iestādi vai saņem pakalpojumu pie privātā bērnu uzraudzības pakalpojumu sniedzēja, vecāki var atteikties no piedāvātās vietas pašvaldības iestādē un turpināt saņemt atbalstu šādos gadījumos:

23.81. Līdz pamatizglītības ieguves uzsākšanai bērnam atlicis 1 (viens) gads vai mazāk;

23.82. Bērnam ir nepieciešams apmeklēt specializētu pirmsskolas izglītības iestādi, ko apliecina Pedagoģiski medicīniskās komisijas izziņa.

23.9 Šo noteikumu 23.82. punktā minētajā gadījumā ar komisijas lēmumu bērnam tiek saglabāta vieta rindā uz iestādi. Citos gadījumos, kad bērnam, kurš apmeklē privāto izglītības iestādi vai saņem pakalpojumu pie privātā bērnu uzraudzības pakalpojumu sniedzēja, tiek piedāvāta vieta pašvaldības iestādē, bet vecāki atsakās no šī piedāvājuma, bērns tiek pārreģistrēts uz attiecīgās kārtas dzimšanas gada rindas beigām.

23.10 Atbalsta piešķiršana neatbrīvo vecākus no pienākuma veikt bērnu pārreģistrāciju rindā deklarētās dzīves vietas maiņas gadījumā un no citu noteikumu izpildes.

23.11 Izglītības un kultūras nodaļa sniedz pārskatu par privātajām izglītības iestādēm sniegto atbalstu Izglītības, kultūras, sociālo un sporta jautājumu komitejai reizi pusgadā.

23.12 Pašvaldība pārtrauc atbalsta izmaksāšanu:

23.121. bērnam, kurš apmeklē privāto izglītības iestādi - normatīvajos aktos noteiktajos gadījumos;

23.122. bērnam, kurš saņem pakalpojumu pie privātā bērnu uzraudzības pakalpojumu sniedzēja - gadījumos, kad bērna deklarētā dzīvesvieta tiek mainīta uz citu pašvaldību vai gadījumos, kad bērna vecāki atsakās no vietas pašvaldības pirmsskolas iestādē, izņemot 23.8 punktā minēto."

1.3. Papildināt saistošos noteikumus ar 3.pielikumu "Bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzēja pieprasījums pašvaldības atbalsta saņemšanai".

2. Šie saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas pašvaldības bezmaksas informatīvajā izdevumā.

Carnikavas novada domes priekšsēdētāja D.Jurēvica

Carnikavā 2014.gada 17.decembrī


 

3.pielikums

Bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzēja pieprasījums pašvaldības atbalsta saņemšanai
par laika posmu no 2015.gada _____.___________________________
līdz 2015.gada _____.___________________________

Bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzēja nosaukums  
Juridiskā adrese  
Reģistrācijas numurs  

Fiziskām personām:  
vārds, uzvārds  
adrese  
personas kods  
Bankas rekvizīti:  
banka  
kods  
konts  

Nr.p.k. Bērns Maksa, kas norādīta noslēgtajā rakstiskajā līgumā (euro) Dienu skaits, kad sniegts pakalpojums Dienu skaits, kad pakalpojums nav sniegts
vārds uzvārds personas kods      
             

Iestādes vadītājs vai pilnvarotā persona, vai fiziskā persona, kas sniedza pakalpojumu  
  (amats, vārds, uzvārds, paraksts)

Datums ___________________________________________________

Sagatavotājs
(amats, vārds, uzvārds, paraksts, tālrunis)

Piezīme. Dokumenta rekvizītus "datums" un "paraksts" neaizpilda, ja dokuments ir sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu.



 

Paskaidrojuma raksts
Carnikavas novada domes saistošajiem noteikumiem Nr.SN/2014/25
 "Grozījumi saistošajos noteikumos Nr.SN/2013/51 "Kārtība, kādā Carnikavas novada pašvaldība īsteno pirmsskolas izglītības nodrošināšanas funkciju""

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums Likuma "Par pašvaldībām" 15.panta pirmās daļas 4.punkts un 43.panta trešā daļa, Vispārējās izglītības likuma 26.panta pirmā daļa.

Pašvaldības iniciatīva, ņemot vērā MK 10.12.2013. noteikumu Nr.1462 "Kārtība, kādā tiek piešķirts un aprēķināts valsts atbalsts par bērnu no pusotra gada vecuma līdz pamatizglītības ieguves uzsākšanai, ja bērns saņem pakalpojumu pie privātā bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzēja" 5. un 6.punktu. Iekļaut saistošajos noteikumos kārtību, kādā pašvaldība apmaksā privāto bērnu uzraudzības pakalpojumu, ja pašvaldība nevar nodrošināt bērnam vietu pirmsskolas iestādē.

2. Īss projekta satura izklāsts Saistībā ar MK 10.12.2013. noteikumu Nr.1462 "Kārtība, kādā tiek piešķirts un aprēķināts valsts atbalsts par bērnu no pusotra gada vecuma līdz pamatizglītības ieguves uzsākšanai, ja bērns saņem pakalpojumu pie privātā bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzēja" 5. un 6.punktu pašvaldība atbilstoši budžeta iespējām var nodrošināt līdzfinansējumu bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzējam. Līdzfinansējums tiek noteikts 86 euro mēnesī.

Papildus veikti saturiski labojumi par līdzfinansējuma izmaksas pārtraukšanu un tehniski labojumi saistošajos noteikumos.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Saistošo noteikumu izpildei nepieciešamie finanšu līdzekļi jāparedz pašvaldības budžetā.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Saistošie noteikumi tiešā veidā neietekmē uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Saistošie noteikumi attiecas uz pirmsskolas izglītības jomu. Privātpersonas saistošo noteikumu piemērošanā var griezties Carnikavas novada domes Klientu apkalpošanas centrā.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Pēc saistošo noteikumu projekta un tam pievienotā paskaidrojuma raksta izskatīšanas domes pastāvīgās komitejas sēdē un publicēšanas pašvaldības mājas lapā internetā www.carnikava.lv un saņemto sabiedrības pārstāvju izteikto priekšlikumu vai iebildumu apkopošanas, izvērtējot lietderības apsvērumus, tie iekļauti saistošajos noteikumos.

Sabiedrības līdzdalības veids - informācijas publicēšana pašvaldības mājas lapā internetā un iesniegto priekšlikumu izvērtēšana.

Carnikavas novada domes priekšsēdētāja D.Jurēvica

28.01.2015