Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ministru kabineta noteikumi Nr.12

Rīgā 2015.gada 13.janvārī (prot. Nr.2 3.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2010.gada 14.septembra noteikumos Nr.848 "Noteikumi par informācijas apmaiņu iekšējā tirgus informācijas sistēmas ietvaros, informācijas apmaiņā iesaistīto iestāžu atbildību un informācijas apmaiņas uzraudzību"

Izdoti saskaņā ar Brīvas pakalpojumu sniegšanas likuma
22.panta otro daļu
un likuma "Par reglamentētajām profesijām
un profesionālās kvalifikācijas atzīšanu" 36.panta 11.punktu

Izdarīt Ministru kabineta 2010. gada 14. septembra noteikumos Nr. 848 "Noteikumi par informācijas apmaiņu iekšējā tirgus informācijas sistēmas ietvaros, informācijas apmaiņā iesaistīto iestāžu atbildību un informācijas apmaiņas uzraudzību" (Latvijas Vēstnesis, 2010, 148. nr.; 2012, 102. nr.) šādus grozījumus:

1. Aizstāt noteikumu tekstā vārdu "lūgums" (attiecīgā locījumā) ar vārdu "pieprasījums" (attiecīgā locījumā).

2. Izteikt 1. un 2. punktu šādā redakcijā:

"1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā Iekšējā tirgus informācijas sistēmas (turpmāk - IMI sistēma) ietvaros notiek informācijas apmaiņa starp Latvijas Republikas atbildīgajām iestādēm vai tirgus uzraudzības iestādēm un citu Eiropas Savienības dalībvalstu vai Eiropas Ekonomikas zonas valstu (turpmāk - dalībvalstis) atbildīgajām iestādēm vai tirgus uzraudzības iestādēm un Eiropas Komisiju, kā arī informācijas apmaiņā iesaistīto atbildīgo iestāžu un tirgus uzraudzības iestāžu atbildību un informācijas apmaiņas uzraudzību.

2. IMI sistēmas izmantošanas mērķis ir nodrošināt informācijas apmaiņu starp Latvijas Republikas atbildīgajām iestādēm un dalībvalstu atbildīgajām iestādēm vai tirgus uzraudzības iestādēm un Eiropas Komisiju, piemērojot ES tiesību aktus jomās, kuras iekļautas Eiropas Parlamenta un Padomes 2012. gada 25. oktobra Regulas (ES) Nr. 1024/2012 par administratīvo sadarbību, izmantojot Iekšējā tirgus informācijas sistēmu, un ar ko atceļ Komisijas Lēmumu 2008/49/EK (turpmāk - regula Nr. 1024/2012), pielikumā."

3. Papildināt noteikumus ar 3.4. apakšpunktu šādā redakcijā:

"3.4. paziņošana par tehnisko noteikumu projektiem pakalpojumu jomā saskaņā ar šo noteikumu VI nodaļā minēto kārtību."

4. Izteikt 5. punktu šādā redakcijā:

"5. IMI sistēmā atbildīgās iestādes un tirgus uzraudzības iestādes apmainās ar personas datiem un apstrādā tos saskaņā ar regulu Nr. 1024/2012 un normatīvajiem aktiem datu aizsardzības jomā."

5. Aizstāt 6. punktā tīmekļa vietni "http://ec.europa.eu" ar tīmekļa vietni "ec.europa.eu/imi-net".

6. Aizstāt 8.4. apakšpunktā vārdu "mainīt" ar vārdiem "rediģēt un dzēst".

7. Svītrot 8.5. apakšpunktu.

8. Papildināt noteikumus ar 9.6. apakšpunktu šādā redakcijā:

"9.6. Paziņot par tehnisko noteikumu projektiem pakalpojumu jomā Eiropas Komisijai un citām dalībvalstīm saskaņā ar šo noteikumu VI nodaļā noteikto kārtību."

9. Izteikt 11. punktu šādā redakcijā:

"11. Atbildīgā iestāde, kas vienlaikus ir arī nacionālais IMI sistēmas koordinators, papildus šo noteikumu 8. un 9. punktā noteiktajām tiesībām un pienākumiem veic regulas Nr. 1024/2012 6. panta 1. punktā noteiktos pienākumus."

10. Svītrot 14. un 15. punktu.

11. Izteikt 21. punktu šādā redakcijā:

"21. Pēc dalībvalsts atbildīgās iestādes vai tirgus uzraudzības iestādes informācijas pieprasījuma saņemšanas atbildīgā iestāde vai tirgus uzraudzības iestāde sniedz informāciju pieprasījumā norādītajā termiņā. Ja tas nav iespējams, ievēro regulas Nr. 1024/2012 7. panta 1. punktā noteikto termiņu."

12. Aizstāt 22. punktā vārdus un skaitli "šo noteikumu 21. punktā minētajā" ar vārdiem "pieprasījumā norādītajā".

13. Aizstāt 23. punktā vārdus "apstiprina vai noraida saņemto informācijas pieprasījuma atbildi" ar vārdiem "pieņem atbildi uz informācijas pieprasījumu vai pieprasa papildu informāciju".

14. Izteikt 29. punktu šādā redakcijā:

"29. Ja ir spēkā visi šo noteikumu 28. punktā minētie nosacījumi, tirgus uzraudzības iestāde sagatavo brīdinājuma informāciju un IMI sistēmā to nosūta nacionālajam IMI sistēmas koordinatoram apstiprināšanai."

15. Papildināt noteikumus ar VI nodaļu šādā redakcijā:

"VI. Paziņošana par tehnisko noteikumu projektiem pakalpojumu jomā

42. Atbildīgā iestāde nodrošina, lai IMI sistēmā tiktu reģistrēta atbildīgā kontaktpersona, kas paziņo par tehnisko noteikumu projektiem pakalpojumu jomā. Atbildīgo kontaktpersonu IMI sistēmā reģistrē nacionālais vai deleģētais IMI sistēmas koordinators.

43. Atbildīgā iestāde, izmantojot IMI sistēmā pieejamo paziņošanas procedūru, paziņo Eiropas Komisijai par tehnisko noteikumu projektiem pakalpojumu jomā, ja šie noteikumi paredz šādas prasības, ieskaitot prasības pakalpojumam vai pakalpojuma sniedzējam:

43.1. pakalpojuma sniegšanas kvantitatīvos vai teritoriālos ierobežojumus (piemēram, maksimāli pieļaujamais pakalpojumu sniedzēju skaits apdzīvotā vietā atkarībā no iedzīvotāju skaita, minimālais ģeogrāfiskais attālums vai novietojums starp pakalpojumu sniedzējiem konkrētā apdzīvotā vietā);

43.2. pakalpojuma sniedzēja pienākumu izvēlēties noteiktu saimnieciskās darbības formu;

43.3. kārtību, kādā tiek pārvaldītas kapitāla daļas valsts un pašvaldību kapitālsabiedrībās vai privātās kapitālsabiedrībās;

43.4. ja konkrētu pakalpojumu var sniegt vai piedāvāt tikai noteikti pakalpojumu sniedzēji vai to grupa, vai personas, kas darbojas konkrētā profesijā, specialitātē vai amatā;

43.5. aizliegumu izveidot vairāk nekā vienu uzņēmumu vienas valsts teritorijā;

43.6. prasības par minimālo darbinieku skaitu;

43.7. fiksētos minimālos un (vai) maksimālos pakalpojumu tarifus;

43.8. pienākumu nodrošināt konkrēta pakalpojuma piedāvājumu vai tā pieejamību kopā ar citu pakalpojumu vai pakalpojumu apvienojumu.

44. Atbildīgā iestāde par tehnisko noteikumu projektu pakalpojumu jomā paziņo Eiropas Komisijai un citām dalībvalstīm pēc saskaņošanas ar iesaistītajām institūcijām tādā redakcijā, kas sagatavota iesniegšanai Ministru kabinetā.

45. Paziņošana par tehniskajiem noteikumiem pakalpojumu jomā neaptur to spēkā stāšanos.

46. Par tehnisko noteikumu projektu pakalpojumu jomā nav jāpaziņo IMI sistēmā, ja tas vienlaikus ir tehnisko noteikumu projekts preču jomā un par to ir paziņots Tehnisko noteikumu informācijas sistēmā (TRIS).

47. Atbildīgajām iestādēm ir tiesības komentēt citu dalībvalstu tehnisko noteikumu projektus pakalpojumu jomā, par kuriem paziņots, izmantojot IMI sistēmā pieejamo paziņošanas procedūru."

Ministru prezidente Laimdota Straujuma

Ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola

21.01.2015