Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ministru kabineta noteikumi Nr.504

Rīgā 2014.gada 26.augustā (prot. Nr.45 2.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2010.gada 5.oktobra noteikumos Nr.947 "Karavīru un zemessargu militārās disciplīnas reglaments"

Izdoti saskaņā ar Militārā dienesta likuma
9.panta otrās daļas 3.punktu
un Latvijas Republikas Zemessardzes likuma
42.panta trešo daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2010. gada 5. oktobra noteikumos Nr. 947 "Karavīru un zemessargu militārās disciplīnas reglaments" (Latvijas Vēstnesis, 2010, 163. nr.; 2013, 113. nr.) šādus grozījumus:

1. Papildināt noteikumus ar 12.1 punktu šādā redakcijā:

"12.1 Karavīram un zemessargam ir pienākums piedalīties disciplīnas pārkāpuma izskatīšanā, lai tiktu noskaidroti ar to saistītie apstākļi. Karavīram, zemessargam, cietušajam, kā arī citai iesaistītajai personai ir pienākums pēc komandiera (priekšnieka) vai dienesta izmeklēšanas veicēja pieprasījuma sniegt paskaidrojumu. Ja uzaicinātā persona nevar ierasties vai iesniegt paskaidrojumu pieprasījumā norādītajā laikā, tās pienākums ir paziņot par to komandierim (priekšniekam) vai dienesta izmeklēšanas veicējam."

2. Aizstāt 44. punktā vārdu "atalgojumu" ar vārdu "mēnešalgu".

3. Izteikt 62. punkta otro teikumu šādā redakcijā:

"Komandieris (priekšnieks) pārliecinās par pakļautā karavīra vai zemessarga vainu, noskaidro pārkāpuma apstākļus un pieprasa tā karavīra vai zemessarga paskaidrojumu, kurš ir izdarījis disciplīnas pārkāpumu."

4. Papildināt 65. punktu aiz vārda "komandieris" ar vārdiem "pēc dienesta izmeklēšanas atzinuma saņemšanas un".

5. Izteikt 90. punktu šādā redakcijā:

"90. Ja karavīrs vai zemessargs iesniedzis iesniegumu Apelācijas komisijā, disciplinārsoda izpilde tiek apturēta līdz Apelācijas komisijas lēmuma pieņemšanai. Uzlikto disciplinārsodu izpilda nekavējoties pēc pavēles izdošanas par disciplinārsoda uzlikšanu, ja:

90.1. karavīram uzlikts disciplinārsods - pazemināšana amatā vai (miera laikā) atvaļināšana no aktīvā dienesta pirms noteiktā laika;

90.2. zemessargam uzlikts disciplinārsods - pazemināšana amatā vai izslēgšana no Zemessardzes."

Ministru prezidente Laimdota Straujuma

Aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis

29.08.2014