Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Carnikavas novada domes saistošie noteikumi Nr.SN/2014/12

Carnikavā 2014.gada 18.jūnijā

Grozījumi Carnikavas novada domes saistošajos noteikumos Nr.CND/SN/2013/45 "Par Carnikavas novada iedzīvotāju sporta finansiālo atbalstu un naudas balvām"

APSTIPRINĀTS
ar Carnikavas novada domes
2014.gada 18.jūnija lēmumu (prot. Nr.16, 10.§)

Izdoti saskaņā ar likuma
"Par pašvaldībām" 43.panta trešo daļu

1. Izdarīt Carnikavas novada domes 20.11.2013. saistošajos noteikumos Nr.CND/SN/2013/45 "Par Carnikavas novada iedzīvotāju sporta finansiālo atbalstu un naudas balvām" (turpmāk - saistošie noteikumi) šādu grozījumu:

Izteikt saistošo noteikumu 6.pielikumu šādā redakcijā:

"6.pielikums
Carnikavas novada domes
saistošajiem noteikumiem Nr.SN/2013/45
"Par Carnikavas novada iedzīvotāju
sporta finansiālo atbalstu un naudas balvām"

Finansiālā atbalsta maksimālais apmērs sporta sacensībās un treniņnometnēs

1. Individuālo sporta veidu pārstāvji:

Sporta veidu grupa Sporta sacensību līmenis kurām tiek pieprasīts finansējums (sagatavošanās sporta nometnei) EUR Nepieciešamie sasniegumi/rekomendācijas

PK

U14-U23

EK

PSS

PEVČ Starptautiskās atlases sacensības un sagatavošanās nometnes dalībai OS, PČ, PČ Jauniešiem U-18, junioriem U-20 un U-23 PJO, EJO, EJOD

Iepriekšējos divos gados, skaitot no pieteikuma iesniegšanas dienas, sportists ieguvis 1.-3.vietu savā vecuma grupā Latvijas čempionātā vai Baltijas čempionātā

vai

iepriekšējos divos gados, skaitot no pieteikuma iesniegšanas dienas, sportists piedalījies Starptautiskās tāda paša mēroga sacensībās Latvijas izlases sastāvā

vai

iepriekšējos divos gados, skaitot no pieteikuma iesniegšanas dienas, sportists nav ieguvis 1.-3.vietu savā vecuma grupā Latvijas čempionātā vai Baltijas čempionātā, bet ir saņemta attiecīgā sporta veida atzītās Latvijas sporta federācijas rekomendācija par lietderību sportistam startēt konkrētās sacensībās.

Sporta nometnēm finansējums var tikt piešķirts, ja ir attiecīgās sporta veida federācijas vai CSC apstiprinājums, ka sportista sagatavotības līmenis ir tāds, lai varētu izpildīt kvalifikācijas prasības un iekļūt valstsvienībā startam šajās sacensībās.

Olimpiskie sporta veidi un disciplīnas 1200 800 900 600 1200
Neolimpiskie sporta veidi 600 400 450 300 400
Atbalstāmās izdevumu pozīcijas Visas Visas Visas Tikai dalības maksa, bet tiem, kas iepriekšējā gadā izcīnījuši 1.-3.vietu, arī transporta izdevumi un naktsmītnes Visas

• Olimpiskās spēles - OS

• Pasaules Jaunatnes Olimpiāde - PJO

• Eiropas jaunatnes olimpiāde - EJO

• Eiropas jaunatnes olimpiskais festivāls - EJOF

• Pasaules čempionāti - PČ

• Eiropas čempionāti - EČ

• Pasaules kausa posmi - PK

• Eiropas kausa posmi - EK

• Pasaules, Eiropas čempionāti un spēles veterāniem - PVČ

• Pasaules skolēnu spēles - PSS

Sportista trenerim, lai nodrošinātu nepilngadīga sportista dalību sacensībās vai treniņnometnē, drīkst piešķirt finansējumu līdz 50% apmērā no sportistam piešķirtā finansējuma apjoma.

2. Sporta spēļu komandām:

Finansiālais atbalsts sporta spēļu komandai (basketbols, florbols, futbols, volejbols, regbijs) kalendārā gada ietvaros var tikt piešķirts vienreizēji līdz EUR 3000 (trīs tūkstoši eiro), ja komanda izcīna godalgotu vietu Latvijas čempionāta līgā un pāriet spēlēt uz augstāku līgu.

Ja komanda spēlē kāda sporta veida virslīgā, tad gada laikā tā drīkst saņemt finansiālo atbalstu darbības nodrošināšanai līdz EUR 5000 gadā."

2. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas Carnikavas novada domes informatīvajā izdevumā.

Carnikavas novada domes priekšsēdētāja D.Jurēvica

Carnikavā 2014.gada 18.jūnijā



 

Paskaidrojuma raksts
Carnikavas novada domes saistošajiem noteikumiem Nr.SN/2014/12 "Grozījumi Carnikavas novada domes saistošajos noteikumos Nr.CND/SN/2013/45 "Saistošie noteikumi par Carnikavas novada iedzīvotāju sporta finansiālo atbalstu un naudas balvām""

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums 1.1. izmaiņas saistošajos noteikumos nepieciešamas, lai precizēto atbalstāmo personu loku un saskaņā ar sporta specifiku.
2. Īss projekta satura izklāsts 2.1. izmaiņas precizē, ka tiesības saņemt finansējumu ir sportistiem, kuri kvalifikācijas prasības izpildījuši divu gadu laikā pirms pieteikuma iesniegšanas.

2.2. tiek precizēts, ka kvalifikācijas prasības drīkst izpildīt papildus Latvijas čempionātam arī Baltijas čempionātā, jo pēc būtības šīs ir vēl augstāka līmeņa sacensības.

2.3. papildus drīkstēs atbalstīt sportistus dalībai sacensībās, kuriem ir atzītās Latvijas sporta federācijas rekomendācija.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu 3.1. ņemot vērā, ka dome lemj par piešķiramā finansējuma atbalstu, kopējais piešķirtamā finansējuma apmērs tiek iepriekš plānots.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz sabiedrību (mērķgrupām) un uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā 4.1. iekļautie grozījumi sekmēs sportistu izaugsmi un palielinās iespēju saņemt atbalstu dalībai sacensībās.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām 5.1. nekādas administratīvās procedūras nav nepieciešamas.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām 6.1. saistošo noteikumu izstrādes procesā nav notikušas konsultācijas ar sabiedrības pārstāvjiem. Pēc saistošo noteikumu projekta un tam pievienotā paskaidrojuma raksta izskatīšanas domes pastāvīgās komitejas sēdē un publicēšanas pašvaldības mājaslapā internetā www.carnikava.lv un saņemto sabiedrības pārstāvju izteikto priekšlikumu vai iebildumu apkopošanas, būtiskākos no tiem (izvērtējot lietderības apsvērumus) paredzēts iekļaut saistošajos noteikumos;

6.2. plānotais sabiedrības līdzdalības veids - informācijas publicēšana pašvaldības mājaslapā internetā un iesniegto priekšlikumu izvērtēšana.

Carnikavas novada domes priekšsēdētāja D.Jurēvica

16.07.2014