Tiesību akts: zaudējis spēku
Attēlotā redakcija: 05.12.2014. - 31.08.2016. / Vēsturiskā
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Ministru kabineta 2016. gada 15. jūlija noteikumus Nr. 476 "Kārtība, kādā valsts finansē darba samaksu pedagogiem privātajās izglītības iestādēs".
Ministru kabineta noteikumi Nr.371

Rīgā 2014.gada 1.jūlijā (prot. Nr.36 30.§)
Kārtība, kādā valsts finansē pirmsskolas izglītības programmas bērniem no piecu gadu vecuma līdz pamatizglītības ieguves uzsākšanai un pamatizglītības un vispārējās vidējās izglītības programmas, kuras īsteno privātās izglītības iestādes
Izdoti saskaņā ar Izglītības likuma 14.panta 3.punktu
un Vispārējās izglītības likuma 4.panta 3.3 punktu

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā valsts finansē pirmsskolas izglītības programmas bērniem no piecu gadu vecuma līdz pamatizglītības ieguves uzsākšanai un pamatizglītības un vispārējās vidējās izglītības programmas, kuras īsteno privātās izglītības iestādes (turpmāk – izglītības iestāde).

2. Valsts finansējumu pedagogu darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām (turpmāk – dotācija) izglītības iestāde saņem, ja tā Valsts izglītības informācijas sistēmā (turpmāk – sistēma) līdz attiecīgā gada 31. maijam un 5. septembrim ir ievadījusi un apstiprinājusi informāciju par bērnu un skolēnu skaitu attiecīgā gada 27. maijā un 1. septembrī (pa klasēm (grupām) un izglītības programmām).

2.1 Pedagogu darba samaksas noteikumos noteiktajām pedagogu profesionālās darbības kvalitātes piemaksām nepieciešamo dotāciju izglītības iestāde saņem, ja tā papildus šo noteikumu 2. punktā minētajam līdz attiecīgā gada 31. maijam un 5. septembrim ir iesniegusi Izglītības un zinātnes ministrijā vai attiecīgajā nozares ministrijā informāciju par 3., 4. un 5. kvalitātes pakāpi ieguvušo valsts finansēto pedagogu mēneša darba algas likmju skaitu attiecīgā gada 27. maijā un 1. septembrī.

(MK 19.11.2014. noteikumu Nr.708 redakcijā)

3. Izglītības iestāde, kas īsteno profesionālās pamatizglītības programmas, saņem dotāciju, ja tā papildus šo noteikumu 2. punktā minētajai kārtībai līdz kārtējā gada 30. aprīlim ir noslēgusi līgumu ar Izglītības un zinātnes ministriju vai attiecīgās nozares ministriju par valsts noteikto finansēto vietu skaitu.

4. Izglītības un zinātnes ministrija vai attiecīgā nozares ministrija dotāciju periodam no attiecīgā gada 1. septembra līdz 31. decembrim nosaka, pamatojoties uz šo noteikumu 2. un 2.1 punktā minēto informāciju par bērnu un skolēnu skaitu un pedagogu mēneša darba algas likmju skaitu attiecīgā gada 27. maijā, un dotāciju periodam no 1. janvāra līdz 31. augustam nosaka, pamatojoties uz šo noteikumu 2. un 2.1 punktā minēto informāciju par bērnu un skolēnu skaitu un pedagogu mēneša darba algas likmju skaitu attiecīgā gada 1. septembrī.

(MK 19.11.2014. noteikumu Nr.708 redakcijā)

5. Izglītības un zinātnes ministrija nosaka dotācijas apmēru izglītības iestādei, kas īsteno pirmsskolas izglītības programmas bērniem no piecu gadu vecuma līdz pamatizglītības ieguves uzsākšanai un akreditētas pamatizglītības un vispārējās vidējās izglītības programmas, atbilstoši normatīvajiem aktiem par kārtību, kādā aprēķina un sadala valsts budžeta mērķdotāciju pašvaldību izglītības iestādēm bērnu no piecu gadu vecuma izglītošanā nodarbināto pirmsskolas izglītības pedagogu darba samaksai un pašvaldību vispārējās pamatizglītības un vispārējās vidējās izglītības iestāžu pedagogu darba samaksai. Aprēķinot normēto skolēnu skaitu izglītības pakāpēs, 1.–4. klases skolēnu skaitam piemēro koeficientu 0,75. Ja administratīvajā teritorijā skolēnu skaits ir 0,5 skolēni uz vienu kvadrātkilometru vai mazāk, papildu koeficients skolēnu skaitam netiek piemērots.

6. Izglītības un zinātnes ministrija vai attiecīgās nozares ministrija nosaka dotācijas apmēru izglītības iestādei, kas īsteno profesionālās pamatizglītības programmas, atbilstoši normatīvajiem aktiem par kārtību, kādā aprēķina un sadala valsts budžeta mērķdotāciju pedagogu darba samaksai pašvaldību izglītības iestādēs, kurās īsteno profesionālās pamatizglītības, arodizglītības un profesionālās vidējās izglītības programmas.

7. Rīkojumu par dotācijas sadali izdod izglītības un zinātnes ministrs vai attiecīgās nozares ministrs, un Izglītības un zinātnes ministrija vai attiecīgās nozares ministrija saskaņā ar finansēšanas plānu pārskaita finansējumu konkrētai izglītības iestādei uz kontu Valsts kasē.

8. Izglītības iestāde līdz kārtējā gada 15. janvārim un 15. septembrim Izglītības un zinātnes ministrijā vai attiecīgās nozares ministrijā iesniedz pārskatu par dotācijas izlietojumu (pielikums) iepriekšējā periodā.

9. Izglītības un zinātnes ministrija vai attiecīgās nozares ministrija ir tiesīga:

9.1. grozīt izglītības iestādei noteikto dotācijas apmēru, ja valsts budžetā kārtējam gadam tiek grozīts šim mērķim paredzēto līdzekļu apmērs;

9.2. pārtraukt dotācijas izmaksu, ja izglītības iestādei:

9.2.1. ir anulēta pamatizglītības vai vispārējās vidējās izglītības programmas akreditācija vai beidzies tās termiņš;

9.2.2. ir anulēta attiecīgās programmas īstenošanai izsniegtā licence vai beidzies tās derīguma termiņš;

9.3. pieprasīt izglītības iestādei 30 dienu laikā atmaksāt valsts budžetā pedagogu atalgojumam neizlietoto finansējumu un atlīdzināt pedagogu atalgojumam nepamatoti izlietoto finansējumu.

10. Izglītības un zinātnes ministrija vai attiecīgā nozares ministrija nosaka dotācijas apmēru periodam no 2014. gada 1. septembra līdz 31. decembrim, pamatojoties uz šo noteikumu 2. punktā minēto informāciju par bērnu un skolēnu skaitu 2014. gada 1. septembrī. Pedagogu darba samaksas noteikumos noteiktajām pedagogu profesionālās darbības kvalitātes piemaksām nepieciešamo dotāciju periodam no 2014. gada 1. septembra līdz 2015. gada 31. augustam Izglītības un zinātnes ministrija vai attiecīgā nozares ministrija nosaka, pamatojoties uz šo noteikumu 2.1 punktā minēto informāciju par valsts finansēto pedagogu mēneša darba algas likmju skaitu 2014. gada 1. septembrī, ko izglītības iestādes ir iesniegušas Izglītības un zinātnes ministrijā vai attiecīgajā nozares ministrijā līdz 2014. gada 10. decembrim.

(Grozīts ar MK 19.11.2014. noteikumiem Nr.708)

Ministru prezidente Laimdota Straujuma

Izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete

Pielikums

Ministru kabineta
2014.gada 1.jūlija noteikumiem Nr.371

Pārskats par valsts budžeta dotācijas izlietojumu pedagogu darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām privātajām izglītības iestādēm
(pēc uzkrāšanas principa*)

 

(izglītības iestādes nosaukums)


Pārskats par 

. gada

 
   

(dotācijas periods)


Atlikums uz dotācijas perioda sākumu (EUR) 

Klasifikācijas kods

Ieņēmumi/izdevumi

Pārskaitīts

Faktiski izlietots pēc uzkrāšanas principa

21.7.0.0Pārskata periodā ieskaitītās dotācijas apmērs pedagogu darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas 

X

1100Atalgojums

X

 
1210Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

X

 
 Izdevumi kopā

X

 

Atlikums uz pārskata perioda beigām (EUR) 

Naudas līdzekļu atlikums Valsts kases kontā uz pārskata perioda beigām (EUR) 

Piezīme. * Uzkrāšanas princips ieņēmumus un izdevumus norāda, ņemot vērā to rašanās laiku, nevis naudas saņemšanas vai izdošanas laiku. Neatkarīgi no maksājuma vai rēķina saņemšanas datuma norāda ar pārskata periodu saistītos ieņēmumus un izdevumus (norāda faktiski aprēķināto atalgojumu un darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas).

Izglītības iestādes vadītājs   
 

(vārds, uzvārds)

 

(paraksts)


Datums  

Sagatavotājs Tālrunis 
 

(vārds, uzvārds)

  
05.12.2014