Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Valmieras pilsētas pašvaldības saistošie noteikumi Nr.188

Valmierā 2013.gada 28.novembrī

Grozījumi Valmieras pilsētas pašvaldības 2013.gada 29.augusta saistošajos noteikumos Nr.161 "Par reklāmas izvietošanu publiskās vietās un vietās, kas vērstas pret publisku vietu Valmieras pilsētā"

Apstiprināti ar Valmieras pilsētas pašvaldības domes
28.11.2013. lēmumu Nr.463 (prot. Nr.15, 15.§)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43.panta pirmās daļas 7.punktu, Reklāmas likuma
7.panta trešo daļu, Ministru kabineta 30.10.2012.
 noteikumu Nr.732 "Kārtība, kādā saņemama atļauja
reklāmas izvietošanai publiskās vietās vai vietās,
kas vērstas pret publisku vietu" 28. un 45.punktu

1. Izdarīt Valmieras pilsētas pašvaldības 2013.gada 29.augusta saistošajos noteikumos Nr.161 "Par reklāmas izvietošanu publiskās vietās un vietās, kas vērstas pret publisku vietu Valmieras pilsētā" (Latvijas Vēstnesis, 2013, Nr.199) šādus grozījumus:

1.1. papildināt noteikumus ar 29.1 punktu šādā redakcijā:

"29.1 Uz Valmieras pilsētas pašvaldībai piederošas zemes atļauts izvietot tikai tādas reklāmas un reklāmas objektus, kas satur informāciju par labdarības, dabas (vides), veselības aizsardzības, kultūras, kultūrvēsturiskiem, sporta, tūrisma, bērnu un jaunatnes, izglītības un zinātnes pasākumiem, teātra un kino repertuāru, tirgiem un gadatirgiem, kā arī informāciju par uzņēmumu, ja netiek reklamēti konkrēti produkti vai pakalpojumi, izņemot tīkla reklāmu. Šī punkta prasības neattiecas uz priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošanu";

1.2. aizstāt 59., 62., 66. un 67.punktā vārdus "nav atrodams" ar vārdiem "nav sasniedzams";

1.3. izteikt 69.punktu šādā redakcijā:

"69. Demontēto reklāmu vai reklāmas objektu Valmieras pilsētas pašvaldība uzglabā sešus mēnešus, pēc tam tas tiek utilizēts bez iespējas atgūt. Pašvaldība nekompensē utilizētas reklāmas vai reklāmas objekta vērtību".

2. Saistošie noteikumi publicējami oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" un stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas.

Valmieras pilsētas domes priekšsēdētājs I.Boķis



Paskaidrojuma raksts
Valmieras pilsētas pašvaldības 2013.gada 28.novembra saistošajiem noteikumiem Nr.188 "Grozījumi Valmieras pilsētas pašvaldības 2013.gada 29.augusta saistošajos noteikumos Nr.161 "Par reklāmas izvietošanu publiskās vietās un vietās, kas vērstas pret publisku vietu Valmieras pilsētā""

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Saistošie noteikumi nepieciešami, lai precizētu Valmieras pilsētas pašvaldības 2013.gada 29.augusta saistošos noteikumus Nr.161 "Par reklāmas izvietošanu publiskās vietās un vietās, kas vērstas pret publisku vietu Valmieras pilsētā" (turpmāk - Saistošie noteikumi Nr.161), atbilstoši Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas norādījumiem, kā arī tos papildinātu.
2. Īss projekta satura izklāsts Tiek paredzēti precizējumi Saistošajos noteikumos Nr.161, ievērojot valodas literārās normas, juridisko terminoloģiju. Saistošie noteikumi Nr.161 papildināti ar normu, kas nosaka, kāda satura reklāmas un reklāmas objektus atļauts izvietot uz Valmieras pilsētas pašvaldībai piederošās zemes.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Nav attiecināms.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā

Nav attiecināms.

5. Informācija par administratīvajām procedūrām Šo saistošo noteikumu izpildi nodrošina Valmieras pilsētas Būvvalde.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav attiecināms.

Valmieras pilsētas domes priekšsēdētājs I.Boķis

21.01.2014