Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Jēkabpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.56

Jēkabpilī 2013.gada 21.novembrī

Grozījumi Jēkabpils pilsētas domes 2013.gada 14.marta saistošajos noteikumos Nr.9 "Saistošie noteikumi par materiālo atbalstu pilngadību sasniegušajiem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem un audžuģimenēm Jēkabpils pilsētā"

Apstiprināti
ar Jēkabpils pilsētas domes
21.11.2013. lēmumu Nr.505 (prot. Nr.28, 8.§)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 43.panta trešo daļu,
Ministru kabineta 2006.gada 19.decembra noteikumu Nr.1036
"Audžuģimenes noteikumi" 43.punktu

Izdarīt Jēkabpils pilsētas domes 2013.gada 14.marta saistošajos noteikumos Nr.9 "Saistošie noteikumi par materiālo atbalstu pilngadību sasniegušajiem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem un audžuģimenēm Jēkabpils pilsētā" (Latvijas Vēstnesis, 2013, 80.nr.) šādus grozījumus:

1. Aizstāt 1.nodaļas nosaukumā vārdu "noteikumi" ar vārdu "jautājumi".

2. Svītrot 4.punktā skaitli un vārdu "2.punktā".

3. Izteikt 7.punktu šādā redakcijā:

"7. Lēmumu par materiālā atbalsta piešķiršanu vai par atteikumu piešķirt materiālu atbalstu Dienests pieņem:

7.1. par 2.1. un 2.2.apakšpunktā minēto materiālo atbalstu desmit darbdienu laikā pēc ārpusģimenes aprūpes izbeigšanās audžuģimenē, pie aizbildņa vai internātskolā, ja pilngadību sasniegušais bērns neatrodas pilnā valsts vai pašvaldības apgādībā (atrodas ieslodzījumā, ievietots ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijā pilngadīgām personām, u.c.). Ja pilngadību sasniegušais bērns pēc ārpusģimenes aprūpes izbeigšanās atrodas pilnā valsts vai pašvaldības apgādībā, Dienests lēmumu par 2.1. un 2.2.apakšpunktā minēto materiālo atbalstu, ievērojot šo noteikumu 5.punktā noteikto, pieņem desmit darbdienu laikā pēc tam, kad beigusies pilna valsts vai pašvaldības apgādība;

7.2. par 2.3.apakšpunktā minēto materiālo atbalstu desmit darbdienu laikā pēc ārpusģimenes aprūpes izbeigšanās audžuģimenē, pie aizbildņa vai internātskolā no Dienesta pieprasītās informācijas no izglītības iestādes saņemšanas dienas, bet ne vēlāk kā mēneša laikā pēc pilngadības sasniegšanas;

7.3. par 3.1. un 3.2.apakšpunktā minēto materiālo atbalstu desmit darbdienu laikā no Jēkabpils bāriņtiesas lēmuma noraksta par bērna ievietošanu audžuģimenē saņemšanas dienas;

7.4. par 3.3., 3.4. un 3.5.apakšpunktā minēto materiālo atbalstu desmit darbdienu laikā no iesnieguma un visu nepieciešamo dokumentu saņemšanas.".

4. Aizstāt 8., 10., 16., 19., 21., 25., 28., 34.punktā vārdus "Jēkabpils pilsētas pašvaldības bāriņtiesa" attiecīgā locījumā ar vārdiem "Jēkabpils bāriņtiesa" attiecīgā locījumā.

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs L.Salcevičs

 

 

Jēkabpils pilsētas domes 21.11.2013. saistošo noteikumu Nr.56 "Grozījumi Jēkabpils pilsētas domes 2013.gada 14.marta saistošajos noteikumos Nr.9 "Saistošie noteikumi par materiālo atbalstu pilngadību sasniegušajiem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem un audžuģimenēm Jēkabpils pilsētā""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Saistošo noteikumu "Saistošie noteikumi par materiālo atbalstu pilngadību sasniegušajiem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem un audžuģimenēm Jēkabpils pilsētā" (turpmāk - saistošie noteikumi) projekts izstrādāts, pamatojoties uz likuma "Par pašvaldībām" 43.panta trešo daļu, Ministru kabineta 19.12.20006. noteikumu Nr.1036 "Audžuģimenes noteikumi" 43.punktu.
2013.gada 26.augustā saņemts Latvijas Republikas Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas atzinums Nr.18-6/7984 "Par saistošajiem noteikumiem" ar iebildumu par Jēkabpils pilsētas domes 2013.gada 1.augusta saistošo noteikumu Nr.24 "Grozījumi Jēkabpils pilsētas domes 2013.gada 14.marta saistošajos noteikumos Nr.9 "Saistošie noteikumi par materiālo atbalstu pilngadību sasniegušajiem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem un audžuģimenēm Jēkabpils pilsētā"" 3.punkta redakciju. Līdz ar to ir nepieciešams veikt attiecīgus grozījumus saistošajos noteikumos.
2. Īss projekta satura izklāsts Saistošie noteikumi nosaka pilngadību sasniegušajiem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem pēc ārpusģimenes aprūpes beigšanās un audžuģimenēm izmaksājamo pabalstu apmērus un izmaksāšanas kārtību, ja lēmumu par bērna ievietošanu ārpusģimenes aprūpes iestādē vai audžuģimenē pieņēmusi Jēkabpils bāriņtiesa.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Nav attiecināms.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Jaunas institūcijas netiks radītas un esošo institūciju funkcijas netiks paplašinātas.
Normatīvais akts tiks publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas mājaslapā internetā un pašvaldības mājaslapā internetā.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas nav notikušas.

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs L.Salcevičs

09.01.2014