Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Jēkabpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.53

Jēkabpilī 2013.gada 24.oktobrī

Grozījumi Jēkabpils pilsētas domes 2013.gada 14.marta saistošajos noteikumos Nr.9 "Saistošie noteikumi par materiālo atbalstu pilngadību sasniegušajiem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem un audžuģimenēm Jēkabpils pilsētā"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 43.panta trešo daļu,
Ministru kabineta 2006.gada 19.decembra noteikumu Nr.1036
"Audžuģimenes noteikumi" 43.punktu

1. Izdarīt Jēkabpils pilsētas domes 2013.gada 14.marta saistošajos noteikumos Nr.9 "Saistošie noteikumi par materiālo atbalstu pilngadību sasniegušajiem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem un audžuģimenēm Jēkabpils pilsētā" (Latvijas Vēstnesis, 2013, 80.nr.) grozījumu un izteikt 11.punktu šādā redakcijā:

"11. Pabalsta apmērs ir 249,71 euro".

2. Saistošie noteikumi stājas spēkā 2014.gada 1.janvārī.

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs L.Salcevičs

 

Jēkabpils pilsētas domes 24.10.2013. saistošo noteikumu Nr.53 "Grozījumi Jēkabpils pilsētas domes 2013.gada 14.marta saistošajos noteikumos Nr.9 "Saistošie noteikumi par materiālo atbalstu pilngadību sasniegušajiem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem un audžuģimenēm Jēkabpils pilsētā""
paskaidrojuma raksts

I. Normatīvā akta projekta izstrādes nepieciešamība

1. Pamatojums Saistošo noteikumu "Grozījumi Jēkabpils pilsētas domes 2013.gada 14.marta saistošajos noteikumos Nr.9 "Saistošie noteikumi par materiālo atbalstu pilngadību sasniegušajiem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem un audžuģimenēm Jēkabpils pilsētā"" izstrādāts saskaņā ar Euro ieviešanas kārtības likuma 31.panta pirmo un trešo daļu.
2. Pašreizējā situācija un problēmas Ministru kabineta 2005.gada 15.novembra noteikumu Nr.857 "Noteikumi par sociālajām garantijām bārenim un bez vecāku gādības palikušajam bērnam, kurš ir ārpusģimenes aprūpē, kā arī pēc ārpusģimenes aprūpes beigšanās" 30.punkts (redakcijā, kas stāsies spēkā 2014.gada 1.janvārī) nosaka, ka pašvaldība, kuras bāriņtiesa (pagasttiesa) pieņēmusi lēmumu par bērna ārpusģimenes aprūpi, pēc ārpusģimenes aprūpes beigšanās pilngadību sasniegušajam bērnam piešķir vienreizēju pabalstu sadzīves priekšmetu un mīkstā inventāra iegādei. Minimālā pabalsta apmērs nedrīkst būt mazāks par 249,71 euro.

Ņemot vērā iepriekš minēto, attiecīgi grozāms Jēkabpils pilsētas domes 2013.gada 14.marta saistošo noteikumu Nr.9 "Saistošie noteikumi par materiālo atbalstu pilngadību sasniegušajiem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem un audžuģimenēm Jēkabpils pilsētā" 11.punkts.

 

II. Kā tiks nodrošināta normatīvā akta izpilde

1. Kā tiks nodrošināta normatīvā akta izpilde no pašvaldības puses - vai tiek radītas jaunas institūcijas vai paplašinātas esošo institūciju funkcijas

Jaunas institūcijas un procedūras netiks radītas un esošo institūciju funkcijas netiks paplašinātas.

2. Kā sabiedrība tiks informēta par normatīvā akta ieviešanu Normatīvais akts tiks publicēts laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", pašvaldības mājaslapā internetā.

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs L.Salcevičs

01.01.2014