Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs

Ministru kabineta noteikumi Nr.1321

Rīgā 2013.gada 19.novembrī (prot. Nr.61 33.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2010.gada 3.augusta noteikumos Nr.714 "Meliorācijas sistēmas ekspluatācijas un uzturēšanas noteikumi"

Izdoti saskaņā ar
Meliorācijas likuma 25.pantu

Izdarīt Ministru kabineta 2010.gada 3.augusta noteikumos Nr.714 "Meliorācijas sistēmas ekspluatācijas un uzturēšanas noteikumi" (Latvijas Vēstnesis, 2010, 124.nr.) šādus grozījumus:

1. Papildināt 6.punktu aiz vārda "sabrukumam" ar vārdiem "infrastruktūras objektu ekspluatācijas traucējumiem, apdzīvotu vietu applūšanas draudiem".

2. Papildināt noteikumus ar 7.3.9.apakšpunktu šādā redakcijā:

"7.3.9. skalo drenu kolektorus;".

3. Papildināt noteikumus ar 7.6.apakšpunktu šādā redakcijā:

"7.6. meža zemēs novadgrāvju, susinātājgrāvju un kontūrgrāvju atbērtnes pusē, bet ne vairāk kā astoņu metru attālumā no krotes un grāvja otrā pusē viena metra attālumā no grāvja krotes novāc augošus krūmus un kokus (to celmus un saknes), ja tie traucē veikt meliorācijas sistēmas un uz tās esošās hidrotehniskās būves ekspluatācijas un uzturēšanas darbus, kā arī renovācijas vai rekonstrukcijas būvdarbus. Minētajos gadījumos kokus cērt saskaņā ar normatīvajiem aktiem par koku ciršanu ārpus meža."

4. Papildināt noteikumus ar 10.punktu šādā redakcijā:

"10. Īpaši aizsargājamās dabas teritorijās un mikroliegumos šos noteikumus piemēro tiktāl, ciktāl tie nav pretrunā ar īpaši aizsargājamo dabas teritoriju un mikroliegumu aizsardzību un izmantošanu regulējošajiem normatīvajiem aktiem."

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis

Zemkopības ministre Laimdota Straujuma

23.11.2013