Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

  Ministru kabineta noteikumi Nr.304

Rīgā 2001.gada 3.jūlijā (prot. Nr.31, 71.§)

Grozījums Ministru kabineta 2001.gada 30.aprīļa noteikumos Nr.179 "Kārtība, kādā finansu ministrs valsts vārdā sniedz galvojumus"

Izdoti saskaņā ar Likuma par budžetu un finansu vadību 37.panta otro daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2001.gada 30.aprīļa noteikumos Nr.179 "Kārtība, kādā finansu ministrs valsts vārdā sniedz galvojumus" (Latvijas Vēstnesis, 2001, 68.nr.) grozījumu un papildināt noteikumus ar 8., 9. un 10.punktu šādā redakcijā:

"8. Galvojums kredītiestādēm par studējošo saistībām atbilstoši Ministru kabineta 2001.gada 29.maija noteikumu Nr.220 "Kārtība, kādā tiek piešķirts, atmaksāts un dzēsts studiju kredīts un studējošā kredīts no kredītiestādes līdzekļiem ar valsts vārdā sniegtu galvojumu" nosacījumiem tiek sniegts pēc Izglītības un zinātnes ministrijas apstiprināta kredīta ņēmēju kopsavilkuma saraksta saņemšanas Finansu ministrijā.

9. Izglītības un zinātnes ministrija kredīta ņēmēju kopsavilkuma sarakstā iekļauj šādu informāciju:

9.1. informāciju par kredīta ņēmējiem;

9.2. informāciju par kredīta summu;

9.3. informāciju par galviniekiem (norāda fiziskās personas vārdu, uzvārdu, personas kodu vai pašvaldības nosaukumu un nodokļu maksātāja reģistrācijas numuru) vai informāciju par ķīlu (vērtspapīriem norāda to nosaukumu, skaitu un tirgus vērtību, nekustamajam īpašumam - tirgus vērtību).

10. Pēc kredīta ņēmēju kopsavilkuma saraksta saņemšanas finansu ministrs paraksta galvojuma līgumu ar kredītiestādi un galvojuma apkalpošanas līgumu, kuru noslēdz Finansu ministrija, Izglītības un zinātnes ministrija un kredītiestāde."

Ministru prezidents A.BĒRZIŅŠ

Finansu ministra vietā -
ekonomikas ministrs A.Kalvītis

14.07.2001