Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ministru kabineta noteikumi Nr.707

Rīgā 2013.gada 3.septembrī (prot. Nr.47 52.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2010.gada 27.aprīļa noteikumos Nr.397 "Noteikumi par Valsts civilās aviācijas drošības programmu"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par aviāciju"
57.panta pirmo daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2010.gada 27.aprīļa noteikumos Nr.397 "Noteikumi par Valsts civilās aviācijas drošības programmu" (Latvijas Vēstnesis, 2010, 69.nr.; 2012, 45.nr.) šādus grozījumus:

1. Papildināt noteikumus ar 3.4.1 apakšpunktu šādā redakcijā:

"3.4.1 apstiprināt aviodrošības programmu civilās aviācijas lidlaukiem, no kuriem paceļas un kuros nosēžas gaisa kuģi un kuriem šo noteikumu 3.12.apakšpunktā noteiktajā kārtībā ir piemērota Eiropas Komisijas 2009.gada 18.decembra Regula (ES) Nr. 1254/2009, ar ko nosaka kritērijus, lai ļautu dalībvalstīm atkāpties no kopējiem pamatstandartiem civilās aviācijas drošības jomā un pieņemt alternatīvus drošības pasākumus (turpmāk - civilās aviācijas lidlauks);".

2. Papildināt noteikumus ar 3.18.apakšpunktu šādā redakcijā:

"3.18. izstrādāt instrukciju, kurā noteiktas pasažieru kategorijas, ko atbrīvo no lidostas drošības pārbaudes, un kārtību, kādā tās atbrīvo no lidostas drošības pārbaudes. Minēto instrukciju apstiprina Ministru kabinets."

3. Izteikt 4.2.apakšpunktu šādā redakcijā:

"4.2. norīkot par lidostas aviodrošības vadītāju personu, kas sertificēta saskaņā ar normatīvajiem aktiem par pasažieru, bagāžas un kravas drošības pārbaudē iesaistīto personu sertificēšanu un šo personu sagatavošanā un kvalifikācijas celšanā iesaistīto personu sertificēšanu;".

4. Izteikt 4.5.apakšpunktu šādā redakcijā:

"4.5. nodrošināt izlidojošo pasažieru (tajā skaitā transfēra un tranzīta pasažieru, kas Latvijas Republikā ielidojuši no trešajām valstīm) drošības pārbaudi, to rokas bagāžas un reģistrētās bagāžas drošības pārbaudi, kā arī reģistrētās pārbaudītās bagāžas aizsardzību. Šo apakšpunktu nepiemēro attiecībā uz pasažieriem, uz kuriem attiecas šo noteikumu 3.18.apakšpunkts;".

5. Svītrot 4.8.apakšpunktā vārdus "izsniegt caurlaides, kas personām dod tiesības iekļūt lidostas kontrolējamā teritorijā, tajā skaitā".

6. Izteikt 4.14.apakšpunktu šādā redakcijā:

"4.14. veikt nepieciešamos papildu drošības pasākumus, ja saskaņā ar šo noteikumu 3.9. un 8.2.apakšpunktu ir saņemta informācija par paaugstinātu apdraudējumu civilās aviācijas darbībai;".

7. Papildināt noteikumus ar 4.1 punktu šādā redakcijā:

"4.1 Civilās aviācijas lidlauka ekspluatantam ir šādi pienākumi:

4.1 1. izstrādāt un pastāvīgi aktualizēt civilās aviācijas lidlauka aviodrošības programmu atbilstoši nacionālajiem un tieši piemērojamiem Eiropas Savienības, kā arī starptautiskajiem tiesību aktiem, nodrošinot tajā paredzēto pasākumu īstenošanu, pamatojoties uz vietējo riska novērtējumu;

4.1 2. norīkot par civilās aviācijas lidlauka aviodrošības vadītāju personu, kas sertificēta saskaņā ar normatīvajiem aktiem par pasažieru, bagāžas un kravas drošības pārbaudē iesaistīto personu sertificēšanu un šo personu sagatavošanā un kvalifikācijas celšanā iesaistīto personu sertificēšanu."

8. Izteikt 5.1.apakšpunktu šādā redakcijā:

"5.1. norīkot par gaisa kuģu ekspluatanta aviodrošības vadītāju personu, kas sertificēta saskaņā ar normatīvajiem aktiem par pasažieru, bagāžas un kravas drošības pārbaudē iesaistīto personu sertificēšanu un šo personu sagatavošanā un kvalifikācijas celšanā iesaistīto personu sertificēšanu;".

9. Papildināt noteikumus ar 13.1.1 apakšpunktu šādā redakcijā:

"13.1.1 norīkot par kravu aģenta aviodrošības vadītāju personu, kas sertificēta saskaņā ar normatīvajiem aktiem par pasažieru, bagāžas un kravas drošības pārbaudē iesaistīto personu sertificēšanu un šo personu sagatavošanā un kvalifikācijas celšanā iesaistīto personu sertificēšanu;".

Ministru prezidenta vietā -
labklājības ministre Ilze Viņķele

Satiksmes ministrs Anrijs Matīss

06.09.2013