Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs

Ministru kabineta noteikumi Nr.309

Rīgā 2013.gada 11.jūnijā (prot. Nr.34 4.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2005.gada 1.februāra noteikumos Nr.96 "Kārtība, kādā tirgus uzraudzības iestādes pieprasa un saņem preču paraugus, kā arī rīkojas ar tiem pēc laboratoriskās vai cita veida ekspertīzes"

Izdoti saskaņā ar Preču un pakalpojumu drošuma likuma 12.panta
 trešo daļu un likuma "Par mērījumu vienotību" 10.1 panta ceturto daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2005.gada 1.februāra noteikumos Nr.96 "Kārtība, kādā tirgus uzraudzības iestādes pieprasa un saņem preču paraugus, kā arī rīkojas ar tiem pēc laboratoriskās vai cita veida ekspertīzes" (Latvijas Vēstnesis, 2005, 21.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt norādi, uz kāda likuma pamata noteikumi izdoti, šādā redakcijā:

"Izdoti saskaņā ar Preču un pakalpojumu drošuma likuma 12.panta trešo daļu un likuma "Par mērījumu vienotību" 10.1 panta ceturto daļu".

2. Izteikt 4.punktu šādā redakcijā:

"4. Tirgus uzraudzības iestādes amatpersona paraugus ņem reprezentatīvā (pietiekamā) daudzumā izlases kārtībā, ievērojot normatīvajos aktos noteiktās preču drošuma un mērīšanas līdzekļiem noteiktās metroloģiskās prasības."

3. Izteikt 25.punktu šādā redakcijā:

"25. Ja ekspertīzes atzinumā (testēšanas pārskatā) norādīts, ka paraugi neatbilst drošuma vai mērīšanas līdzekļiem noteiktajām metroloģiskajām prasībām, saimnieciskās darbības veicējs piecu darbdienu laikā pēc izdevumus apliecinošu dokumentu saņemšanas atlīdzina tirgus uzraudzības iestādei šo noteikumu 24.punktā minētos izdevumus."

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis

Ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts

14.06.2013