Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ministru kabineta noteikumi Nr.831

Rīgā 2012.gada 4.decembrī (prot. Nr.68 44.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2008.gada 5.februāra noteikumos Nr.61 "Kārtība, kādā izsniedz caurlaides pasta pārvadātāju transportlīdzekļiem, inkasācijas transportlīdzekļiem, Saeimas transportlīdzekļiem, Valsts prezidenta Kancelejas transportlīdzekļiem, Valsts kancelejas transportlīdzekļiem un ministriju transportlīdzekļiem, ar kuriem nogādā pasta sūtījumus"

Izdoti saskaņā ar Ceļu satiksmes likuma 45.panta otro daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2008.gada 5.februāra noteikumos Nr.61 "Kārtība, kādā izsniedz caurlaides pasta pārvadātāju transportlīdzekļiem, inkasācijas transportlīdzekļiem, Saeimas transportlīdzekļiem, Valsts prezidenta Kancelejas transportlīdzekļiem, Valsts kancelejas transportlīdzekļiem un ministriju transportlīdzekļiem, ar kuriem nogādā pasta sūtījumus" (Latvijas Vēstnesis, 2008, 22.nr.; 2011, 17.nr.; 2012, 32.nr.) šādus grozījumus:

1. Svītrot noteikumu tekstā un 2.pielikumā vārdu "valdījumā".

2. Aizstāt noteikumu tekstā un 2.pielikumā vārdus "turējumā esošo" ar vārdiem "turējumā reģistrēto".

3. Izteikt 6.2.apakšpunktu šādā redakcijā:

"6.2. ja lieto transportlīdzekli, kas nav pasta komersanta īpašumā, - līguma kopiju (uzrādot oriģinālu), kas apliecina turējumā reģistrētā transportlīdzekļa lietošanas tiesisko pamatu. Līguma darbības termiņš nedrīkst būt īsāks par caurlaides derīguma termiņu;".

4. Izteikt 7.2.apakšpunktu šādā redakcijā:

"7.2. ja lieto transportlīdzekli, kas nav Saeimas, Valsts prezidenta Kancelejas, Valsts kancelejas vai ministrijas īpašumā, - līguma kopiju (uzrādot oriģinālu), kas apliecina turējumā reģistrētā transportlīdzekļa lietošanas tiesisko pamatu. Līguma darbības termiņš nedrīkst būt īsāks par caurlaides derīguma termiņu."

5. Izteikt 8.1.2.apakšpunktu šādā redakcijā:

"8.1.2. ja lieto transportlīdzekli, kas nav inkasenta īpašumā, - līguma kopiju (uzrādot oriģinālu), kas apliecina turējumā reģistrētā transportlīdzekļa lietošanas tiesisko pamatu. Līguma darbības termiņš nedrīkst būt īsāks par caurlaides derīguma termiņu;".

6. Izteikt 8.2.2.apakšpunktu šādā redakcijā:

"8.2.2. ja lieto transportlīdzekli, kas nav apsardzes komersanta īpašumā, - līguma kopiju (uzrādot oriģinālu), kas apliecina turējumā reģistrētā transportlīdzekļa lietošanas tiesisko pamatu. Līguma darbības termiņš nedrīkst būt īsāks par caurlaides derīguma termiņu;".

7. Papildināt 10.punktu aiz skaitļa "6.3." ar skaitli "7.1.".

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Satiksmes ministrs A.Ronis

15.12.2012