Tiesību akts: zaudējis spēku
Attēlotā redakcija: 05.12.2013. - 17.05.2018. / Vēsturiskā
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Jūrmalas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.40

Jūrmalā 2012.gada 11.oktobrī (prot. Nr.17, 26.p.)
Par īpašumiem, atzīstot ģimeni vai atsevišķi dzīvojošu personu par trūcīgu vai maznodrošinātu Jūrmalas pašvaldībā
Izdoti saskaņā ar Latvijas Republikas Ministru kabineta
2010.gada 30.marta noteikumu Nr.299
"Noteikumi par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas
atzīšanu par trūcīgu
" 19.4.apakšpunktu
I. Vispārīgais jautājums

1. Saistošie noteikumi nosaka kustamos un nekustamos īpašumus, kuri netiek uzskatīti par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas (turpmāk – ģimene (persona)) īpašumu, novērtējot ģimenes (personas) materiālo stāvokli un normatīvajos aktos noteiktā kārtībā atzīstot ģimeni (personu) par trūcīgu vai maznodrošinātu Jūrmalas pašvaldībā.

II. Nosacījumi materiālā stāvokļa novērtēšanai

2. Izvērtējot ģimenes (personas) materiālā stāvokļa atbilstību trūcīgas vai maznodrošinātas ģimenes (personas) statusam, papildus normatīvajā aktā par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par trūcīgu noteiktajam, par īpašumu netiek uzskatīts:

2.1. ģimenes (personas) īpašumā esošs viens vieglais automobilis, kas nav jaunāks par 10 gadiem, nav iegādāts iepriekšējo trīs mēnešu laikā pirms pabalstu pieprasīšanas vai sociālās palīdzības saņemšanas laikā, kā arī airu laiva ģimenes (personas) īpašumā, automobiļa piekabe ģimenes (personas) īpašumā un viens velosipēds, mopēds vai motorollers katram ģimenes loceklim. Šajā apakšpunktā minētie nosacījumi par vieglā automobiļa vecumu un iegādes laiku nav piemērojami, ja personai ir invaliditāte vai ģimenē ir persona ar invaliditāti;

2.2. viena garāža viena transportlīdzekļa novietošanai, ja ģimenei (personai) pieder vieglais automobilis, kas atbilst šo saistošo noteikumu 2.1.apakšpunktā minētajiem kritērijiem un ja tajā netiek veikta saimnieciskā darbība, tā netiek izīrēta vai iznomāta;

2.3. nekustamais īpašums vai tā daļa, kas pieder klientam vai kādam no ģimenes locekļiem, kur savu dzīvesvietu ir deklarējis un dzīvo ģimenes locekļu pirmās pakāpes radinieki, kuriem nepieder cits nekustamais īpašums.

(Grozīts ar Jūrmalas pilsētas domes 17.10.2013. saistošajiem noteikumiem Nr.65)

III. Noslēguma jautājumi

3. Saistošie noteikumi publicējami laikrakstos "Latvijas Vēstnesis" un "Jūrmalas pašvaldības informācijas biļetens".

4. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākošajā dienā pēc to publicēšanas laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs G.Truksnis
05.12.2013